פודיק - Foodik

קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
1440 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
שעה ו-10 דקות

מאכל איטלקי מושלם וטעים! קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות (ממולאות בצל מטוגן, תרד, וגבינות), אומנם קצת עבודה אך מתכון שווה וטעים שכדאי לנסות בבית (אם אתם עושים איזה ערב חלבי כיפי עם המשפחה / החברים). יש באתר שלי עוד מתכוני פסטות מגניבים שתוכלו להכין בבית בקלי קלות. האמת שאפשר להכין את המנה הזו כ ארוחה רומנטית לזוג - יש בה קסם מיוחד. אגב יש לי באתר גם מתכון נפלא לפסטה רוזה הכי טעימה בעולם ששווה לנסות להכין! אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה כשעולה מתכון חדש. כמו כן יש לי גם כן עמוד אינסטגרם פעיל שהמתכונים עולים אליו ראשונים! צפו במתכון הוידאו עכשיו: [embed]https://youtu.be/hHnkBLdcFVM[/embed]

שיטת בישול:   בישול בסיר, תנור
כשרות:   חלבי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
12 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים את הבצלים, מטגנים בשמן זית ומוסיפים 6 שיני שום כתושות, מערבבים הכל עד להזהבה, חצי מהכמות משאירים בסיר (מנמיכים לעוצמה נמוכה מאוד שלא ישרפו) וחצי שומרים בצד בקערה ומחכים שיתקרר

  • בנתיים שהבצלים ממשיכים להתקרמל בסיר על עוצמה הכי נמוכה מפרידים את עלי התרד מהגבעולים (אפשר גם להפריד לפני כל תהליך בישול הבצלים - איך שבא לכם), מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן, ומוסיפים קצת מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים עד שהתרד "מצטמצם".

  • מעבירים את התרד והבצל למסננת לניקוד הנוזלים ואח"כ מעבירים לקרש חיתוך, חותכים עם סכין את התרד והבצל דק (אפשר להשאיר קצת חתיכות גסות) ומעבירים לקערה שיתקררו.

  • לרוטב: חותכים 8 עגבניות מגי לחצאים ואח"כ לרבעים (אפשר להוריד קליפה אם בא לכם) ומוסיפים לסיר עם הבצל, מגבירים את עוצמת האש לבינונית ומועכים קצת את העגבניות שיוציאו נוזלים.

  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי טעם ומערבבים היטב, מספר דקות, מוסיפים כפית סוכר חום (או לבן) ומערבבים היטב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים, אם הרוטב עדיין סמיך (כפי שקרה לי) מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים ומערבבים.

  • מוסיפים רסק עגבניות מרוכז של חברה איטלקית איכותית ומערבבים היטב, מנמיכים את עוצמת האש לעוצמה נמוכה ומבשלים עוד כ-15 דקות עד להסמכת הרוטב,

  • מפרידים מספר עלי בזיליקום ואורגנו, חותכים עם סכין (לא דק מדיי) ומוסיפים לרוטב, ממש מספר עלים מכל דבר שלא יהיה דומיננטי מדיי, ערבבו היטב ואם צריך תקנו תיבול לפי טעמכם האישי.

  • לאחר שהתערובת של התרד והבצל התקררה בקערה מוסיפים חצי כוס של גבינת פרמז'נו רג'אנו איטלקית איכותית מגורדת ומערבבים היטב.

  • בישול קונכיות הפסטה: מוסיפים את הקונכיות לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים מספר דקות (ניתן להוציא פסטה אחת ולבדוק) עד לרמת "אל דנטה" - אל תבשלו את הפסטה עד הסוף כי היא תיקרע לכם + לא תוכלו למלא אותה במילוי + היא במילא ממשיכה להתבשל אח"כ עוד קצת ברוטב עגבניות עצמו.

  • תוציאו את הקונכיות לקרש חיתוך ותתחילו למלא במילוי (לא יותר מדיי) ולסדר בסיר עם רוטב העגבניות בצורה מסודרת, תוסיפו לכל קונכייה עיגול בייבי מוצרלה אחד.

  • תכניסו את הסיר (תבדקו שהוא עמיד לחימום בתנור) לתנור (לאמצע התנור) שחומם מראש על 180 מעלות לכ-20 דקות

  • תוציאו, מוכן, שיהיה בתיאבון

הערות
  • בבישול שלא כמו בקונדיטוריה ואפייה כמויות המלח והפלפל נתונות לשיקול דעתכם ולטעמכם האישי אז תקנו תיבול לפי צורך ושימו כמה שאתם אוהבים

  • אל תבשלו את הפסטה יותר מדיי תהיו עם יד על הדופק כיוון שהיא יכולה להיקרע לכם. שתהיה קצת קשה

  • סוג תרד - כל סוג שבא לכם.

  • אם הרוטב סמיך מדיי מוסיפים קצת מים רותחים, אם יצא לכם דליל מדיי תוסיפו עוד קצת רסק + עגבניות

  • אל תוסיפו יותר מדיי בזיליקום ואורגנו כיוון שהם דומיננטיים, בהצלחה.

  • אם חסר משהו במתכון פה / יש בעיה תכתבו לי.

  • לכל שאלה - תשאלו למטה או חפשו אותי באינסטגרם אני עונה שם מהר.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# חג שבועות # פסטות טעימות # קלי קלות # רוטב עגבניות לפסטה # אוכל שילדים אוהבים # ארוחה קלילה # ארוחה חלבית # ילדים # ארוחות ערב לילדים # ארוחות ערב קלות ומהירות להכנה # ארוחות ערב קלילות # ארוחת ערב חלבית # ממולאים # ארוחה רומנטית # מנות ראשונות # מנה ראשונה # מנה עיקרית # מנות חלביות # ארוחה לזוג # ארוחות ערב זולות בתנור # פסטות טעימות לארוחות צהריים # בופה אירוח חלבי # מנה ראשונה חלבית # ארוחות חלביות # מנות פתיחה # איטלקי # ארוחות זוגיות # מנות עיקריות חלביות # מנה עיקרית חלבית # ארוחה מושחתת # רעיון לארוחה רומנטית # קונכיות פסטה # קונכיות פסטה ממולאות # ממולא # פסטה ממולאת # ערב חלבי # אירוח חלבי # ארוחה איטלקית # ארוחות איטלקיות # פסטה בתנור # בייבי מוצרלה # ארוחה חגיגית # ארוחה משפחתית # מנות חלביות לשבועות # ארוחת ערב רומנטית # ארוחות ערב חלביות # יאבלולו שמבלולו # תרד # עגבניות # שום # בזיליקום # פסטה # פסטות # פרמז'ן # פרמג'אנו רג'יאנו # בצל לבן # עגבניות מגי # פסטה ברוטב עגבניות # אוכל איטלקי # פסטה איטלקית # גבינת פרמז'ן # ארוחה זוגית # אורגנו # סוכר # סוכר חום # מנות עיקריות # מוצרלה # ארוחות ערב קלות ומהירות # רסק עגבניות # שבועות

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il