פודיק - Foodik

עוגת גבינה לוטוס קרה ללא ג'לטין

דרגו את המתכון: 
9 אהבו
3902 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגת גבינה לוטוס קרה ללא ג'לטין
מנות
1
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
3 שעות
זמן כולל
3 שעות ו-30 דקות

אם אתם אוהבים עוגיות לוטוס ועוגות גבינה הזאת העוגה שתתאים לכם בול! עוגת גבינה לוטוס קרה ללא אפייה קרמית עשירה ללא ג'לטין וקלה להכנה! כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ויצא לכם מושלם! עוגת גבינה עם עוגיות לוטוס במרכז העוגה - כל ביס - חגיגה בפה! חובה לנסות! יש לי באתר מתכוני עוגות גבינה נוספים שתוכלו להכין בקלי קלות! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד, בנתיים צפו במתכון הוידאו:

מטבח:   מטבח ישראלי
כשרות:   חלבי
11 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לתחתית העוגה
  • לעוגה + תערובת הגבינות + טופינג
9 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • גורסים 19 עוגיות לוטוס במעבד מזון לפירורים, ממיסים במיקרוגל 60 גרם (כרבע כוס) חמאה ללא תוספת מלח ומוסיפים למעבד המזון, טוחנים הכל יחדיו עד לאיחוד מושלם, מעבירים לתבנית בקוטר 18 ומשטחים את הכל בעזרת כלי שטוח, מעבירים למקרר לכ-20-30 דקות (זמן הכנת תערובת הגבינות).

  • מוסיפים לקערה 2 גביעי גבינת שמנת (450 גרם) בטמפרטורת החדר, עם מטרפה / מזלג מערבבים אותה "ומועכים אותה" לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים אח"כ 2 כפות סוכר ומערבבים שוב עד לאיחוד מושלם של הסוכר בגבינה.

  • מוסיפים חצי כפית / כפית שטוחה תמצית וניל +1 כוס של ממרח לוטוס (280 גרם) ומערבבים בעזרת המטרפה את הכל היטב עד לאיחוד מושלם!

  • לקערה נפרדת מוסיפים שמנת מתוקה קרה להקצפה (32-38% שומן) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

  • מעבירים כל פעם קצת מהקצפת לתערובת הגבינות והלוטוס ומקפלים היטב את הכל עד לאיחוד מושלם.

  • אחרי 20-30 דקות מוציאים את התבנית מהמקרר, שמים חצי מכמות תערובת הגבינות בעוגה, עליה מניחים 7 עוגיות לוטוס במסודר, ואז מוסיפים את חצי תערובת הגבינות השני, משטחים הכל היטב בעזרת סכין / פלטה.

  • מכניסים למקרר למינימום כ-3-4 שעות / למשך לילה.

  • מוציאים מהמקרר, ממיסים 75 גרם ממרח לוטוס במיקרוגל ומחכים שיתקרר קצת, לאחר מכן יוצקים את הממרח המומס על העוגה, ומכניסים למקפיא או למקרר לכ-30 דקות.

  • מוציאים מהמקפיא ומחלצים את תבנית העוגה ע"י שימוש במגבת חמה שעוטפת את הדפנות (טבלו את המגבת במים חמים ועטפו את 2 הדפנות של העוגה בכל פעם כמה שניות - פעולה זו תעזור לחלץ את העוגה מהתבנית בקלות), טובלים סכין במים חמים, חותכים, שיהיה בתיאבון.

הערות
  • ניתן להחליף את ממרח הלוטוס הקראנצ'י בממרח אחר.

  • ניתן להשתמש בתחתית ב-60-70 גרם חמאה - אני השתמשתי ב-70 גרם ואני מציע לכם להשתמש ב-60 :)

  • העוגה תישמר במקרר מספר ימים - ניתן להקפיא אותה!

  • אם מצאתם טעות במתכון ואם יש לכם שאלה תגיבו!

  • אל תשכחו להירשם כמנויים לערוץ היוטיוב שלי וללחוץ על הפעמון - אוהב אתכם, שחר - פודיק :)

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il