פודיק - Foodik

מתכון לריבת בצל טעימה

דרגו את המתכון: 
6 אהבו
11388 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מתכון לריבת בצל טעימה
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
45 דקות

מתכון נפלא לריבת בצל ביתית טעימה שתשדרג לכם כל סנדוויץ' או כל המבורגר, חותכים 6 בצלים גדולים / בינוניים, עוקבים אחר ההוראות ונהנים מאחלה של ריבת בצל, אם תרצו לקבל התראה לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה לערוץ שלנו הירשמו כמנויים בערוץ היוטיוב של פודיק עוד היום. צפו במתכון הוידאו עכשיו:

מטבח:   מטבח ישראלי
כשרות:   פרווה
9 / 0 מרכיבים
מרכיבים
10 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 6 בצלים גדולים לרצועות / קוביות.

  • מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל לטיגון, מורידים לעוצמה בינונית ומערבבים - לא לשרוף את הבצל! טגנו אותו כ-3-4 דקות עד שישחים טיפה.

  • מוסיפים 2 וחצי כפות סוכר חום ומערבבים, מטגנים עוד כ-3-4 דקות על אש בינונית.

  • מוסיפים כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים.

  • מוסיפים 2 כפות סילאן ומערבבים.

  • מוסיפים 1 כוס יין אדום יבש עם טעם טוב (יין איכותי), מערבבים מספר דקות עד שהנוזלים יצטמצמו.

  • מוסיפים 1 כף חומץ בלסמי + 1 כף רוטב בלסמי ומערבבים.

  • הנמיכו את עוצמת האש במקצת והמשיכו לערבב עוד מספר דקות. (סה"כ כ-25-30 דקות זמן טיגון הבצל כדי שיהפוך למרקם ריבתי - נא לשים לב שעוצמת האש לא גבוהה מדיי כדי שלא תשרוף את הבצל).

  • כשתגיעו למרקם הנכון ושתוכלו לראות שהנוזלים הצטמצמו (דקה 2:05 ואילך) תוכלו לכבות את האש.

  • שימו את המחבת בצד תנו לה להתקרר כדי שהסוכר יוכל להתגבש, כשהכל התקרר תעבירו לקופסה ולמקרר, תהנו.

הערות
  • כמויות סוכר, מלח ופלפל לפי טעמכם האישי ניתן לשחק איתן.

  • רוטב בלסמי לבן לא חובה

  • מי שרוצה יכול להוסיף עוד כף סילאן

  • ניתן לאחסן את ריבת הבצל במקרר למספר ימים, היא תתאים לכל סנדוויץ' / המבורגר או כל מאכל אחר שתרצו.

  • כדי להפוך את כל הריבה לממרח ניתן בסיום כל התהליך להכניס למעבד מזון ולטחון

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il