פודיק - Foodik

תהדיג אורז פרסי אחד אחד

דרגו את המתכון: 
13 אהבו
4289 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
תהדיג אורז פרסי אחד אחד
מנות
4
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
45 דקות
זמן כולל
שעה

תהדיג אורז פרסי לבן אחד אחד עם שכבה של תפוחי אדמה קריספיים שכולנו אוהבים לאכול! מתכון קל טעים מהיר ושווה שאפשר להכין לשבת המלכה לכל המשפחה או לארוחת הצהריים, יש באתר גם מתכון לאורז מלא ארוך עם ירקות שתוכלו להתענג עליו ובכללי עוד ים של מתכוני אורז משובחים שתוכלו להכין לארוחת השבת או לארוחת הצהריים שלכם. תהנו. ואם לא בא לכם על אורז תכינו ממגוון מתכוני התוספות שיש לי באתר.

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
9 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר קטן-בינוני
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים את האורז הלבן במים מספר שעות או ששוטפים מספר פעמים עד שהמים הופכים לשקופים ומסננים מהמים

  • לסיר בינוני מוסיפים מים חמים וכף מלח גדושה ומביאים לרתיחה, ברגע שרתח מוסיפים את האורז הלבן השטוף והמסונן ומבשלים כמו פסטה חצי בישול כ-8-9 דקות, אח"כ מסננים מהמים החמים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה ומתבלים במעט שמן זית, אבקת מרק (לא חובה) מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם ומערבבים היטב

  • מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד, בנתיים מוסיפים לסיר קטן שמן זית עד לכיסוי פני הסיר (לא יותר מדיי - פשוט שכבת שמן שתכסה הכל) ומחממים, מוסיפים כפית שטוחה של כורכום ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומטגנים מספר דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה!

  • ברגע שתפוחי האדמה הגיעו לצבע ולטיגון המתאים לכם תוסיפו את האורז שבישלנו ותיבלנו ותהדקו מעט (לא חזק ולא יותר מדיי), עם כף עץ צרו חורים באורז בעדינות ותכסו בשכבה של 3-4 ניירות סופגים

  • כסו במכסה ותגבירו את עוצמת החום לכ-דקה אחת בלבד ואח"כ תנמיכו לעוצמה-בינונית-נמוכה (למשל 4-5 באינדוקציה) לכ-45 דקות (לא לפתוח מכסה!), בסיום תנו לסיר מנוחה של עוד כ-15 דקות ואז תהפכו, תהנו! :)

הערות
  • אפשר להשתמש באיזה תפוחי אדמה שתרצו. אפשר להוסיף לאורז עשבי תיבול ואפשר לוותר על אבקת המרק.

1 תגובות על: תהדיג אורז פרסי אחד אחד
אפרת
אפרת
23 ביולי 2023 בשעה 7:47

למה לא אמרתם להוסיף מים לאורז שאני מבשלת איתו אים התפוחי אדמה שהם רק מטוגנים לא מבושלים

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
23 ביולי 2023 בשעה 17:54

לא הבנתי אותך נשמה

הגב
רבקה
רבקה
28 בפברואר 2024 בשעה 13:0

מתי מוסיפים מים לאורז?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
28 בפברואר 2024 בשעה 16:28

תסתכלי לפי הסרטון שמצורף למתכון. תלחצי כאן וצפי בו בטוח שאח"כ תביני הכל :)

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אירוח בופה טבעוני # אוכל לשבת # ארוחות צהריים קלות # שישי בצהריים # פרווה # אירוח בופה # אוכל פרסי # מאכלים פרסים # אוכל ליום שבת # שבת # ארוחות צהריים בריאות # ארוחות צהריים מהירות # אורז # אורז אחד אחד # איך להכין אורז אחד אחד # אורז ליום שישי # אורז לשבת # אורז לשישי # אורז טעים # מדריך הכנת אורז אחד אחד # תוספות # תוספת טעימה לארוחת צהריים # תוספת טבעונית # אורז לאירועים # ארוחות צהריים לילדים # ארוחות צהריים ב 10 דקות # תוספת לארוחת צהריים # אורז לארוחת צהריים # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחה חגיגית לשבת # ארוחות צהריים פשוטות # ארוחה ליום שבת # ארוחות צהריים טעימות # ארוחה ל-5 אנשים # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # מנות עיקריות לחגים # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספת למנה עיקרית # תוספות למנות עיקריות # תוספות למנה עיקרית # תוספת לארוחה # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחות צהריים שילדים אוהבים # תוספת פרווה לארוחה # ארוחות צהריים כשרות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # אורז פרסי # יאבלולו שמבלולו # תפוחי אדמה # מנות עיקריות # כורכום # ארוחת צהריים # ראש השנה # מאכלים לראש השנה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il