פודיק - Foodik

קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית כשר לפסח

דרגו את המתכון: 
15 אהבו
1453 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית כשר לפסח
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעתיים

אוהבים קציצות? אוהבים מטבוחה? חיפשתם מתכון כשר לפסח ולא מצאתם? שימו לב: קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה - כשרות לפסח - שווה לנסות להכין בבית! טעמים עמוקים, בלי הרבה סיבוכים ובלי הרבה באלגנים תוכלו להכין אחלה קציצות שבעולם עם טעמים מעולים! כמובן שיש גם באתר מתכוני קציצות נוספים שמתאימים לכל ימות השנה! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים שעולים לפני כולם או שתירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לרוטב מטבוחה
  • לקציצות
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 2 בצלים לבנים לקוביות, מטגנים עד להזהבה וקירמול, מוציאים לקערה גדולה ומצננים.

  • בזמן שהבצל מתקרר מתחילים בהכנת רוטב המטבוחה: לסיר גדול מוסיפים שמן ואת הפלפל הירוק והשום הקצוצים ומטגנים כדקה-שתיים בעוצמה בינונית ולא שורפים אותם. אח"כ מוסיפים את העגבניות המרוסקות מערבבים ומבשלים כ-10-15 דקות בעוצמה בינונית.

  • בזמן הזה עובדים על תערובת הקציצות: מוסיפים לקערה הגדולה עם הבצל את הבשר הטחון פירורי הלחם הביצים הפטרוזיליה המלח והפלפל ומערבבים היטב, לשים טוב ומכסים בניילון נצמד מכניסים לחצי שעה למקרר.

  • בזמן שהקציצות במקרר ממשיכים לעבוד על רוטב המטבוחה: מתבלים בפפריקה מרוקאית אדומה וחריפה, שמן זית, מלח, סוכר, בודקים טעמים מדיי פעם ומאזנים לפי הטעם האישי, מבשלים את הרוטב בישול טוב כשעה על עוצמת אש בינונית נמוכה (4-5 באינדוקציה) כדי לקבל קצת מרקם ריבתי של מטבוחה.

  • בזמן שהרוטב מתבשל לו ומקבל מרקם ריבתי אחרי שעברה חצי שעה מהזמן מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, לוקחים כף מהתערובת ומגלגלים כדורים, מניחים על מגש.

  • ברגע שסיימתם ממתינים שהרוטב יהיה מוכן וברגע שהוא בטעם הנכון ואחרי שעברה סה"כ כשעה מתחילים להטביע את הקציצות ברוטב, משקים את הקציצות מלמעלה ברוטב וסוגרים את המכסה לבישול של כ-45 דקות עד שעה על עוצמת חום בינונית. תטעמו תבדקו שהכל טעים לכם ושיהיה בתיאבון

הערות
  • ניתן להמיר את בשר הבקר הטחון בבשר עוף טחון

  • חריפות - לפי טעמכם האישי

  • בימים רגילים ולא בפסח תחליפו את פירורי קמח המצה בפירורי לחם.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מטבוחה # מטבוחה מרוקאית # מטבוחה חריפה # אוכל ליום שישי # כשר לפסח # מאכלים לפסח # ארוחת שבת # שישי בצהריים # ערב שבת # ליל שישי # אוכל לקידוש # בצל # שבת # ארוחת ערב # מנות עיקריות בשריות # חריף # קציצות # שישי # ערב שישי # מנה עיקרית # ארוחות בשריות # ארוחות לקידוש # ארוחת ערב בשרית # ליל שבת # מנה עיקרית בשרית # אוכל לשישי # קידוש # ארוחה בשרית # פיקנטי # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # קמח מצה # ארוחת צהריים כשרה לפסח # רוטב מטבוחה # מטבוחה מרוקאית חריפה # קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה # קמח מצות # קציצות כשרות לפסח # קציצות חריפות # מנות עיקריות בשריות לפסח # ארוחות בשריות כשרות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מנה בשרית לארוחת צהריים # יאבלולו שמבלולו # ליל הסדר מתכונים # קציצות לשבת # עגבניות # שום # פטרוזיליה # עגבניות מגי # סוכר # פלפל ירוק חריף # מנות עיקריות # קציצות בקר # בשר טחון # פפריקה אדומה # אירוח בופה בשרי # עגבניות מרוסקות # ארוחת צהריים # פסח # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il