קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה - כשר לפסח - שחר חן - פודיק - Foodik

קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית כשר לפסח

שתפו
דרגו את המתכון
0
148 צפיות
מתכון לקציצות ברוטב מטבוחה חריפה
מנות: 5 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 1 שעות זמן בישול: 1 שעות זמן כולל: 2 שעות

אוהבים קציצות? אוהבים מטבוחה? חיפשתם מתכון כשר לפסח ולא מצאתם? שימו לב: קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה – כשרות לפסח – שווה לנסות להכין בבית! טעמים עמוקים, בלי הרבה סיבוכים ובלי הרבה באלגנים תוכלו להכין אחלה קציצות שבעולם עם טעמים מעולים! כמובן שיש גם באתר מתכוני קציצות נוספים שמתאימים לכל ימות השנה! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים שעולים לפני כולם או שתירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    לרוטב המטבוחה המהיר
  • לקציצות

אופן ההכנה

0/6 שלבים
  • חותכים 2 בצלים לבנים לקוביות, מטגנים עד להזהבה וקירמול, מוציאים לקערה גדולה ומצננים.
  • בזמן שהבצל מתקרר מתחילים בהכנת רוטב המטבוחה: לסיר גדול מוסיפים שמן ואת הפלפל הירוק והשום הקצוצים ומטגנים כדקה-שתיים בעוצמה בינונית ולא שורפים אותם. אח"כ מוסיפים את העגבניות המרוסקות מערבבים ומבשלים כ-10-15 דקות בעוצמה בינונית.
  • בזמן הזה עובדים על תערובת הקציצות: מוסיפים לקערה הגדולה עם הבצל את הבשר הטחון פירורי הלחם הביצים הפטרוזיליה המלח והפלפל ומערבבים היטב, לשים טוב ומכסים בניילון נצמד מכניסים לחצי שעה למקרר.
  • בזמן שהקציצות במקרר ממשיכים לעבוד על רוטב המטבוחה: מתבלים בפפריקה מרוקאית אדומה וחריפה, שמן זית, מלח, סוכר, בודקים טעמים מדיי פעם ומאזנים לפי הטעם האישי, מבשלים את הרוטב בישול טוב כשעה על עוצמת אש בינונית נמוכה (4-5 באינדוקציה) כדי לקבל קצת מרקם ריבתי של מטבוחה.
  • בזמן שהרוטב מתבשל לו ומקבל מרקם ריבתי אחרי שעברה חצי שעה מהזמן מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, לוקחים כף מהתערובת ומגלגלים כדורים, מניחים על מגש.
  • ברגע שסיימתם ממתינים שהרוטב יהיה מוכן וברגע שהוא בטעם הנכון ואחרי שעברה סה"כ כשעה מתחילים להטביע את הקציצות ברוטב, משקים את הקציצות מלמעלה ברוטב וסוגרים את המכסה לבישול של כ-45 דקות עד שעה על עוצמת חום בינונית. תטעמו תבדקו שהכל טעים לכם ושיהיה בתיאבון

הערות


  • ניתן להמיר את בשר הבקר הטחון בבשר עוף טחון

  • חריפות - לפי טעמכם האישי

  • בימים רגילים ולא בפסח תחליפו את פירורי קמח המצה בפירורי לחם.

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

תגיות

#אוכל ליום שישי   #אוכל לקידוש   #אוכל לשישי   #אירוח בופה בשרי   #ארוחה בשרית   #ארוחות בשריות   #ארוחות בשריות כשרות לפסח   #ארוחות לקידוש   #ארוחות צהריים   #ארוחת ערב   #ארוחת ערב בשרית   #ארוחת צהריים   #ארוחת צהריים כשרה לפסח   #ארוחת שבת   #ביצים   #בצל   #בשר טחון   #חריף   #כשר לפסח   #ליל שבת   #ליל שישי   #מאכלים לפסח   #מטבוחה   #מטבוחה חריפה   #מטבוחה מרוקאית   #מטבוחה מרוקאית חריפה   #מנה בשרית לארוחת צהריים   #מנה עיקרית   #מנה עיקרית בשרית   #מנה עיקרית לארוחת צהריים   #מנות עיקריות   #מנות עיקריות בשריות   #מנות עיקריות בשריות לפסח   #מנות עיקריות לארוחת צהריים   #סוכר   #עגבניות   #עגבניות מגי   #עגבניות מרוסקות   #ערב שבת   #ערב שישי   #פטרוזיליה   #פיקנטי   #פלפל ירוק חריף   #פסח   #פפריקה אדומה   #קידוש   #קמח מצה   #קמח מצות   #קציצות   #קציצות בקר   #קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה   #קציצות חריפות   #קציצות כשרות לפסח   #רוטב מטבוחה   #שבת   #שבת בצהריים   #שום   #שישי   #שישי בצהריים  

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!