עוגת שמרים נוטלה פרימיום - מתכון לקראנץ' שוקולד נוטלה - פודיק - שחר חן - Foodik

עוגת שמרים נוטלה פרימיום

שתפו
דרגו את המתכון
0
119 צפיות
מתכון לעוגת שמרים נוטלה פרימיום
מנות: 4 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 2 שעות זמן בישול: 32 דקות זמן כולל: 2 שעות ו32 דקות

מה יותר טעים בחיים האלות מעוגות שמרים טובות? שום דבר! עוגת שמרים נוטלה פרימיום – מתכון קל – הבצק מספיק ל-4 עוגות! אגב יש לזה עוד שם – קראנץ' שמרים שוקולד נוטלה – שווה ממש לנסות להכין בבית, לא כזה מסובך וטעים מאוד, עוגה טעימה שתבוא לכם טוב עם הקפה של הבוקר! יש באתר גם מתכון לעוגת שמרים גבינה בייגלה מלוח וגם מתכון נפלא לעוגת גבינה שמרים עם אוכמניות ודובדנים שחבל על הזמן! בתכלס אתם יכולים להשתמש במתכון הזה של הבצק ולהכין איתו 4 עוגות שונות ולהשתמש בשוליים שחתכתם ולהכין מעין רוזלכים נחמדים 🙂 אם אתם בקטע של מתכוני עוגות לחצו כאן וצפו במתכונים של העוגות הכי שוות שלי! צפו בסרטון וידאו ותראו איך אני מכין את העוגה + עוגת שמרים נוטלה אוראו מגניבה:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    מרכיבים לבצק ל-4 עוגות
  • מרכיבים לעוגה עצמה

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • למיקסר מוסיפים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח, מתחילים ללוש 5 דק אחכ מוסיפים 175 גרם חמאה בין טמפרטורת החדר לבין המקרר (מוציאים שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות) ולשים עוד מספר דקות בסוף מוסיפים חצי כפית מלח ולשים עוד כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק חלק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מקמחים את הבצק מלמעלה עוד קצת, מניחים מגבת על הקערה ונותנים לו לנוח ולתפוח בחוץ 45 דקות.
  • אחרי שעברו 45 דקות אפשר לתת לבצק לנוח עוד כ-10 דק' במקרר.
  • מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 או 4 (או 3 עוגות גדולות או 4 בינוניות) בעזרת קלף, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ, מורחים ממרח נוטלה ומפזרים את אגוזי הלוז הגרוסים וחטיף הנוטלה B Rady במרכז של כל אחד מהבצקים כמו שעשיתי בסרטון הוידאו, חותכים את צדדי הבצק כל 3 ס"מ בעזרת הקלף (ושומרים בצד את עודפי הבצק), מורחים בביצה טרופה וסוגרים את הבצק כמו בוידאו.
  • משמנים את התבניות בתרסיס שמן בטעם חמאה, מעבירים את העוגות לתבניות, מרססים עוד שמן על העוגה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 45 דקות.
  • דקות לפני שיגמרו לכם 45 הדקות תדליקו תנור ל-170 מעלות ותכניסו את העוגות לכ-32-35 דקות - לשלב אחד מעל השלב התחתון בתנור, עד לקבלת צבע זהוב, היזהרו לא לשרוף (עוצמת החום לפעמים משתנה בין סוגי התנורים השונים)
  • בסיום האפייה מוציאים את העוגות בזהירות, מברישים במי סוכר, מכסים במגבת וכשהן מתקררות אפשר להכניס למקרר ולהוריד את המגבת, ניתן לפזר אבקת סוכר לחתוך ולהגיש יפה, בתיאבון.

הערות


  • ניתן להמיר את ממרח הנוטלה בממרח שוקולד אחר

  • ניתן להוסיף עוד שברי שוקולד מריר / שוקולד צ'יפס

  • לא חובה להוסיף אגוזי לוז גרוסים אך מומלץ

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!