מצה בריי / מצה ברייט - מתכון קל כשר לפסח מושלם לארוחת בוקר! פודיק - Foodik

מצה בריי חביתה כשרה לפסח

שתפו
דרגו את המתכון
0
402 צפיות
מצה בריי
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 12 דקות זמן בישול: 15 דקות זמן כולל: 27 דקות

חג הפסח הגיע! קמתם בבוקר רעבים היה לכם חשק לאכול משהו טעים ולא ידעתם מה? אז הנה לכם רעיון נפלא! מצה בריי / מצה ברייט – חביתת מצה עבה עם שמיר, קצת חלב, מצות, ביצים ובצל זהוב, מלח פלפל כמה דקות של סבלנות ואתם מסודרים! לעוד מתכונים כשרים לפסח לחצו כאן, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש, בנתיים צפו במתכון הוידאו באתר:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/6 שלבים
  • שוברים 3 מצות בעזרת כוס למרקם גס, מוסיפים את החלב והמים, מערבבים ונותנים לזה לעמוד בצד כ-15 דקות.
  • בנתיים חותכים בצל לבן לקוביות,מטגנים במחבת עד להזהבה
  • לאחר 15 דקות את הבצל הזהוב מוסיפים לקערה עם המצות המים והחלב, מוסיפים את הביצים, השמיר הקצוץ, מלח ופלפל לפי טעם, מערבבים הכל היטב
  • מחממים כ-6-7 כפות שמן זית באותה המחבת שטיגנתם בה את הבצל מקודם, מחכים שהשמן יתחמם, ברגע שהוא מספיק חם שופכים את התערובת של הביצים למחבת ומשטחים היטב
  • מנמיכים את עוצמת האש מכסים במכסה לעוד כ-15-20 דקות תלוי כמה איך אתם אוהבים את החביתה שלכם, לוקחים צלחת אח"כ שמים על המחבת והופכים את החביתה על הצד השני לעוד מספר דקות של טיגון
  • לאחר מספר דקות החביתה מוכנה.

הערות


  • מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם

  • שמיר ניתן להחליף בפטרוזיליה או כוסברה או לשלב

  • אל תטגנו את החביתה בעוצמת אש גבוהה כיוון שהיא תישרף מלמטה ולא תתבשל בפנים, בשלו על עוצמה נמוכה ותמתינו בסבלנות.

  • אפשר להשתמש בבצל סגול במקום לבן

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!