מצה בריי חביתה כשרה לפסח

שתפו
72 צפיות
מתכון למצה בריי
מנות: 2 מנות קושי: קל זמן הכנה: 12 דקות זמן בישול: 15 דקות זמן כולל: 27 דקות

חג הפסח הגיע! קמתם בבוקר רעבים היה לכם חשק לאכול משהו טעים ולא ידעתם מה? אז הנה לכם רעיון נפלא! מצה בריי / מצה ברייט – חביתת מצה עבה עם שמיר, קצת חלב, מצות, ביצים ובצל זהוב, מלח פלפל כמה דקות של סבלנות ואתם מסודרים! לעוד מתכונים כשרים לפסח לחצו כאן, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש, בנתיים צפו במתכון הוידאו באתר:

מרכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

הוראות

0/6 שלבים
  • שוברים 3 מצות בעזרת כוס למרקם גס, מוסיפים את החלב והמים, מערבבים ונותנים לזה לעמוד בצד כ-15 דקות.
  • בנתיים חותכים בצל לבן לקוביות,מטגנים במחבת עד להזהבה
  • לאחר 15 דקות את הבצל הזהוב מוסיפים לקערה עם המצות המים והחלב, מוסיפים את הביצים, השמיר הקצוץ, מלח ופלפל לפי טעם, מערבבים הכל היטב
  • מחממים כ-6-7 כפות שמן זית באותה המחבת שטיגנתם בה את הבצל מקודם, מחכים שהשמן יתחמם, ברגע שהוא מספיק חם שופכים את התערובת של הביצים למחבת ומשטחים היטב
  • מנמיכים את עוצמת האש מכסים במכסה לעוד כ-15-20 דקות תלוי כמה איך אתם אוהבים את החביתה שלכם, לוקחים צלחת אח"כ שמים על המחבת והופכים את החביתה על הצד השני לעוד מספר דקות של טיגון
  • לאחר מספר דקות החביתה מוכנה.

הערות

  • מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם
  • שמיר ניתן להחליף בפטרוזיליה או כוסברה או לשלב
  • אל תטגנו את החביתה בעוצמת אש גבוהה כיוון שהיא תישרף מלמטה ולא תתבשל בפנים, בשלו על עוצמה נמוכה ותמתינו בסבלנות.
  • אפשר להשתמש בבצל סגול במקום לבן

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
author-sign

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *