איך להכין מחית פיסטוק ביתית תוך 10 דקות עבודה מ-2 מרכיבים בלבד! כל שעליכם לעשות הוא לטחון בעזרת מעבד מזון חזק 200 גרם פיסטוקים ולהוסיף 3 כפות שמן רגיל (או זית) ולהמשיך לטחון עד שהפיסטוקים יפרישו ויוציאו את כל השומן שלהם. קל ושווה! אפשר לשמור מספר חודשים במקרר ובואו נסכים שזה הרבה יותר זול ממה שמוכרים לנו בסופרים. מה אפשר לעשות עם מחית פיסטוק אתם שואלים? הרבה דברים! בעיקר קינוחים טעימים כמו עוגת גבינה פיסטוק למשל שהכנתי ויצאה נפלאה! תהנו! צפו במתכון וידאו:
למעבד מזון חזק מוסיפים 200 גרם פיסטוקים קלופים + 3 כפות שמן / שמן זית וטוחנים מספר דקות עד לקבלת מחית / קרם
שימו לב כי מדי פעם תצטרכו לעצור ולהוריד מהדפנות את הפיסטוקים הכתושים ולהמשיך לטחון עוד מספר דקות עד שיהפכו לקרם! ניתן לאחסן בצנצנת ולשמור במקרר מספר חודשים.
ניתן להוסיף רק 2 כפות שמן ואפילו לא חייב אבל אני מעדיף את המרקם שמנוני יותר. אם אתם מוסיפים עוד 200 גרם פיסטוקים תוסיפו עוד 3 כפות שמן.
תהיו סבלניים כיוון שלוקח כמה דקות טובות לפיסטוקים להקיז את השומן שנמצא בהם, זה לא כמו שטוחנים פרי והוא הופך לנוזל ישר, סבלנות היא שם המשחק.