לזניה כשרה לפסח תוך 10 דקות עבודה! טעם של מסעדה - שחר חן - פודיק - Foodik

לזניה כשרה לפסח

שתפו
דרגו את המתכון
0
108 צפיות
לזניה כשרה לפסח מתכון קל
מנות: 5 מנות קושי: קל זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 27 דקות זמן כולל: 42 דקות

אם אתם אוהבים אוכל איטלקי ומחפשים משהו כשר לפסח וקל להכנה המתכון הבא יענה על הצורך שלכם – לזניה כשרה לפסח עם פרודקטים איכותיים והטעם? גן עדן! עקבו אחר ההוראות ותצא לכם מנה עיקרית חלבית פצצה לחג! אם לא בא לכם על לזניה יש באתר מתכון למצה בריי וגם מתכון נפלא לחביתת ירק כשרה לפסח שתוכלו לאכול לארוחת הבוקר. אם אתם רוצים מתכון אחר יש באתר עוד מגוון מתכונים כשרים לפסח שתוכלו להכין בקלי קלות! כל המתכונים עולים לערוץ היוטיוב שלי וכמובן גם לדף האינסטגרם שלי – עקבו אחריי וצפו במתכונים לפני כולם! מתכון וידאו לרשותכם:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • מרטיבים את 8 המצות מתחת למים דואגים להרטיב היטב כל מצה, מניחים אחת על השניה ומכסים במגבת כ-5 דקות עד שהן לחות.
  • בנתיים מכינים את הרוטב ומדליקים תנור ל-180 מעלות! (לא טורבו - מצב עליון תחתון). לקערה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, הבזיליקום הטרי, הסוכר, המלח, הפלפל השחור הטחון, השום הכתוש, המים, רסק עגבניות ומרק הבצל ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים טעמים לפי טעמכם האישי.
  • בתבנית בגודל 30X20 מניחים נייר אפייה (לקמצ'ץ' להרטיב במים ולהניח את נייר האפייה זה יקליל לכם את העבודה) ועליו מצה + בערך כחצי מצה נוספת - זה בסדר שהיא תעלה קצת על המצה השניה אבל שלא יהיה ביניהן שום רווח!
  • מניחים מספר כפות מהרוטב (לא יותר מדיי ולא קצת מדיי) ומשטחים מכסים את המצות היטב ומניחים מיקס גבינות: צהובה, מוצרלה, גאודה, מפזרים בלי להתקמצן (ניתן להוסיף גם פרמז'ן אם רוצים), מניחים עוד רוטב מעל שכבת הגבינות שכבה יפה ועליה מדביקים שוב מצות.
  • ממשיכים להדביק את המצות עם הרוטב (חוזרים על אותו התהליך ההתחלתי כמו בסרטון) עד שמגיעים לחלק העליון בו מפזרים גבינות ומעט מהרוטב (אם רוצים שיהיה קצת אדום יפה מלמעלה).
  • לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים לשלב אחד מעל השלב האחרון (אחד מתחת לאמצע) את תבנית הלזניה לכ-30 דקות ואח"כ אם רוצים נותנים עוד כ-5 דקות השחמה על 220/250 מעלות (לא לשרוף!).
  • מוציאים נותנים מנוחה 10 דקות / עד שמתקרר ויציב ואוכלים (תיזהרו לא להישרף הא..)

הערות


  • ניתן לגוון במיקס הגבינות

  • תמיד עדיף שיהיה לכם עודף מהחומרים כדי שלא יגמר לכם באמצע

  • שלא יהיו רווחים בין המצות - תבנו את זה טוב ויסודי!

  • מי שאוהב יכול להוסיף זיתים

  • ניתן להחליף את הבזיליקום הטרי בתבלין בזיליקום יבש, ואת השום הכתוש בתבלין שום גבישי/תבלין שום רגיל

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!