פודיק - Foodik

חלה לשבת ללא ביצים

דרגו את המתכון: 
24 אהבו
17074 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
חלה לשבת ללא ביצים
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
3 שעות
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
3 שעות ו-20 דקות

חלה לשבת ללא ביצים קליעת 4 צמות רכה אוורירית כמו ענן! שימו לב המתכון מספיק ל-3 חלות גדולות או ל-4 בינוניות, "משפר אפייה" לא חייב אבל הוא מאוד מועיל לכן אני מאוד ממליץ עליו, אפשר להבריש את החלה בסוף במברשת בעדינות או להתיז עם ספריי את המים כדי שהצורה לא תיהרס. אם אתם מסתבכים עם הקליעה אתם יכולים להכין את החלה בשיטה של חלת הדבש הנתלשת שפרסמתי באתר שלי, דבר נוסף: תוכלו ליצור שבלולים או צורות אחרות, העיקר המתכון הנפלא לבצק הזה שמתאים גם לטבעוניים. יש באתר עוד מתכונים לשבת שישלימו לכם את הסעודה לשבת. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם. שימו לב שרשמתי למטה בכתב כיצד לקלוע את החלה באופן מסודר.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מיקסר, תנור
כשרות:   פרווה
10 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-3 חלות גדולות
  • לציפוי למעלה
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • תוסיפו את המצרכים הרשומים למעלה למעט המלח למיקסר ותלושו בעוצמה 1-2 מספר דקות, לקראת סוף הלישה תוסיפו את המלח, לושו עוד דקה או 2 עד לקבלת בצק חלק ויפה (אם מעט יבש תוסיפו כף או 2 של מים). (סה"כ לישה של כ-7-10 דקות).

  • צרו מהבצק כדור והוציאו לקערה משומנת, שמנו אותו היטב מכסים טוב והתפיחו כשעה וחצי שעתיים, אחרי שתפח תורידו את הכיסוי ואת אוויר הבצק. צרו ממנו כדור אחד גדול שקלו וחלקו ל-3 כדורים שווים במשקל! כל כדור חלקו ל-4 כדורים קטנים (תשקלו אותם שהם שווים במשקלם!) כסו אותם במגבת למנוחה של 10-15 דקות

  • אחרי המנוחה רדדו כל כדור לצורת אליפסה, גלגלו לרצועות (4), חברו בחלק העליון את כל הרצועות היטב, קמחו וצרו חלת 4 רצועות

  • הסבר על הקליעה: מתחילים מימין: רצועה שניה מימין עוברת לשמאל קיצון. רצועה ראשונה מימין עוברת להיות באמצע בין רצועה מספר 2 לבין רצועה מספר 3. (עכשיו היא תהיה מספר 2 מימין) עוברים לצד שמאל: רצועה שנייה משמאל עוברת לימין קיצון והרצועה השנייה משמאל עוברת להיות באמצע בין רצועה 2 ל3. עברו ככה ימין שמאל עד שתסיימו לקלוע את החלה. בסוף חברו קצוות היטב ודחפו מלמטה שלא יפתחו! (אם תסתבכו תגיבו למטה)

  • העבירו לתבנית עם נייר אפייה, הברישו את החלה במים, פזרו שומשום, כסו והתפיחו עוד 45 דקות עד שעה וחצי

  • מכניסים את החלה לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו!) לשלב אחד מתחת לאמצע לכ-20 דקות או להזהבה

הערות
  • ניתן ליצור צורות קלות יותר: חלת "בורג", שבלולים, כדורים וכו'

  • ניתן לייצר 4 חלות בינוניות במקום 3 גדולות

  • יש לכם שאלה? תגיבו למטה ואענה בשמחה

  • אפשר לשלב גרעינים שומשום שחור וכל מיני תוספות על החלות

10 תגובות על: חלה לשבת ללא ביצים
סיון
סיון
20 בדצמבר 2023 בשעה 10:53

במשך שנים אני אופה חלות וניסיתי המון מתכונים , המתכון שלך הכי מוצלח, המשפחה לא מוכנה יותר לקנות חלות מהמאפיה. תודה לך על מתכון מנצח

הגב
שרון
שרון
17 בפברואר 2024 בשעה 5:18

יצא מדהים!!! לא השתמשתי במשפר אפייה ויצא מושלם.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 בפברואר 2024 בשעה 16:1

כיף לשמוע! תהני

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 בדצמבר 2023 בשעה 16:55

איזה כיף לשמוע! תהנו המון נשמה טובה.

הגב
חיה
חיה
7 בדצמבר 2023 בשעה 10:9

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
10 בדצמבר 2023 בשעה 2:37

לא, היחסים אחרים..

הגב
סיגל
סיגל
1 בדצמבר 2023 בשעה 19:52

מתכון מושלם, יצא לי מדהים !! וטעים האורחים ממש אהבו וביקשו את המתכון

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
2 בדצמבר 2023 בשעה 22:18

כיף גדול תהנו ושבוע נפלא!

הגב
שרה
שרה
20 באוקטובר 2023 בשעה 10:54

מתכון מושלם !כמה זמן חיפשתי מתכון לחלה בלי ביצים. תודה רבה לך 🙏

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 באוקטובר 2023 בשעה 19:0

כיף גדול תהני! שבת שלום

הגב
יעל
יעל
6 באוקטובר 2023 בשעה 14:51

יצא בצק דביק שאני אישית התאכזבתי לעבוד איתו לא יכלתי לעשות חלות ונאלצתי לעשות לחמניות לשבת במקום חלות, עם אף מתכון זה לא קרה לי מאכזב מאוד

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 באוקטובר 2023 בשעה 1:57

היי יעל. את הראשונה שנתקלתי בה בתגובה זו. המון תייגו אותי והצליח להם מעולה.. מוזר.

הגב
שולה
שולה
28 בספטמבר 2023 בשעה 11:57

אם להוסיף עוד סוכר או דבש ואז הם יהיו מתוקות

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
29 בספטמבר 2023 בשעה 13:48

כן. יש באתר מתכון לחלת דבש שתוכלי להכין בקלות.

הגב
אשר
אשר
28 ביוני 2023 בשעה 1:54

אתה ממש תותח!!! אין עליך לשאלתנו החלות יוצאות מתוקות? אם כן מה אני יכול לשנות שיצא יותר מלוח?? תודה על הכל

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
28 ביוני 2023 בשעה 2:11

תודה נשמה הן לא יוצאות מתוקות, יותר מלוחות תוסיף עוד כפית מלח לבצק במעמד הלישה :)

הגב
ש
ש
24 במאי 2023 בשעה 15:5

האם אפשר להשתמש במתכון גם להכנת פיצות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 במאי 2023 בשעה 16:59

כן הבצק הוא בצק, אפשר להשתמש בו למה שבא לך

הגב
לילך
לילך
4 במאי 2023 בשעה 14:19

הי. אפשר למרוח מים או ביצה בסוף כרגיל? (מה הסיבה למריחת המים לפני ההתפחה האחרונה)

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 במאי 2023 בשעה 15:3

היי אפשר למרוח ביצה או מים, המים נועדו לתת מראה "מט" ולא מראה מבריק וזה גם מתאים לטבעונים. את המים מורחים לפני כדי שהבצק לא יתייבש, תעשי כמו שעשיתי ויצא לך נפלא.

הגב
לילך
לילך
4 במאי 2023 בשעה 15:16

מעולה!! תודה על התשובה הזריזה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 במאי 2023 בשעה 15:57

באהבה תהני!

הגב
אסתר אבוטבול
אסתר אבוטבול
27 בפברואר 2023 בשעה 13:37

אתה אלוףףף,אם עושים את החלה עם בצק מקדים,פוליש?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
27 בפברואר 2023 בשעה 14:16

האמת שלא ניסיתי, למה לא לעשות רגיל? אבל אשמח אם תנסי ותספרי לי איך יצא :)

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il