איך מכינים אורז אדום אחד שיוצא מושלם? לפי השיטה שלי! תבלו איך שתיבלתי, תעקבו אחר ההוראות ותאמינו לי שיצא לכם אורז טעים שאתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות כפי שניתן לומר, תוספת נפלאה לארוחת צהריים לצד חלבון כלשהו (דג או בשר) - תנסו להכין וספרו לי בתגובה איך יצא לכם או כאן או בדף באינסטגרם שלי שאליו אני מעלה את המתכונים לפני כל המקומות, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי שאליו מדי שבוע עולים מתכונים חדשים, צפו במתכון הוידאו:
חותכים חצי בצל סגול לקוביות
שוטפים 1 כוס אורז במים מספר פעמים עד שהמים שקופים
מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את הפפריקה האדומה והכמון ומערבבים. (עוצמת אש בינונית - לא לשרוף!)
מוסיפים את האורז השטוף המסונן, מוסיפים את רסק העגבניות אבקת מרק הבצל אבקת מרק העוף (לא חייב) המלח הפלפל שחור הטחון והסוכר ומערבבים 2-3 דקות, מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול
מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומנמיכים לעוצמת אש נמוכה (3 באינדוקציה) לבישול של 20 דקות. בסיום מכבים את האש ומשאירים מכסה סגור לעוד 10-15 דקות ואז פותחים. בתיאבון
מלח ופלפל לפי טעם
רצוי להשתמש באבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסדיום גלוטמט ( ואפשר גם לוותר )
לחריפות נוספת ניתן להוסיף קצת פלפל צ׳ילי אדום גרוס