פודיק - Foodik

7 מתכונים מומלצים לשבת המלכה

שתפו:
עודכן ב- 13 בפברואר 2023
1973 צפיות

7 מתכונים מומלצים לשבת המלכה

אם אתם רוצים רעיונות למאכלים נפלאים לשבת המלכה קבלו 7 מתכונים מומלצים לשבת שתוכלו להקים בקלי קלות! גם מרשימים, גם מיוחדים, והכי חשוב: סופר טעימים, מהירים פשוטים בלי מורכבות רבה, כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ולצפות בסרטון ההכנה (לכל מתכון מצורף מתכון רשום כמובן וגם סרטון בו אני מראה איך אני מכין אותו!). כמובן שיש באתר גם מבחר מתכונים לסלטים לשבת המלכה שתוכלו להכין ולהעשיר את השולחן שלכם. כמובן שיש באתר עוד מבחר מתכונים לשבת שתוכלו להכין חוץ מאלה שפרסמתי כאן.

מתכון 1: אסאדו בתנור בבירה ודבש
לאוהבי בשר ולקרניבורים בפרט אני ממליץ להכין את המנה הזו ואפילו לבקש מהקצב בשר מספר 8 שהוא גם שרירי, לגוון ולבקש חתיכות עם שומן וחתיכות בלי שומן לבישול ארוך, במתכון שמתי קילו וחצי אסאדו בגוש אחד אבל אפשר ורצוי אפילו לחלק את הכמות לכמה גושים גדולים וכך הכל בטוח יתבשל לכם מהר, ואל חשש - אם משהו לא התבשל כסו אותו ותנו לו עוד קצת זמן בתנור. כמובן שאפשר להוסיף עוד ירקות שורש ולהעשיר את התבשיל. כנסו למתכון וצפו באופן ההכנה המלא:

אסאדו בתנור בבירה ודבש

מתכון 2: פרגיות ואורז בטעם שווארמה בתבנית אחת
טוב זה מתכון למי שאוהב חיים קלים במטבח, שמים את הכל בתבנית אחת ופשוט שולחים לתנור, את הבצל אפשר לטגן לפני במחבת כדי שיהיה יותר מתקתק ומקורמל, אבל בגדול? אפשר לעשות את זה איך שרוצים, להוסיף עוד תבלין או להחסיר, מה שבא לכם, וכמובן שאפשר ורצוי אפילו לפני לתת איזו השחמה קלה לפרגיות על המחבת - זה רק ישדרג אותן - וכמובן - לא חובה למי שאין כוח, כך או כך המתכון הזה יצא לכם נפלא ואם תגישו אותו עם טחינה מלמעלה? בכלל מעדן! כנסו למתכון המלא:

פרגיות ואורז בטעם שווארמה בתבנית אחת בתנור

מתכון 3: קובה סלק אדום
יש מישהו בעולם הזה שלא אוהב קובה סלק? אני כמעט ולא מכיר! מתכון משובח לקובה סלק אדום כולל המרק שלו ואיך להגיע לצבע מרק אדום עמוק במיוחד, עקבו אחר ההוראות שכתבתי כי ישנו גם פטנט לעיטוף הקציצות בסולת כך שתתקבלנה קציצה עם הרבה מילוי ומעטפת דקה (מכירים איזה מבאס זה לאכול קובה כשהמעטפת עטופה בשכבת סולת עבה? לא כיף!) וגם הבאתי טיפ לשמירת הקובה במקפיא למי שרוצה, כנסו למתכון:

קובה סלק אדום

מתכון 4: אורז טנזיה מרוקאית
טוב לכל חובבי המתוק והפירות היבשים אני מציע לכם ללכת להכין את המתכון הזה בהול במהירות הבזק, מדובר במתכון שעשיתי עם הסיר המחולק של מגנוס, יש שם מקל קינמון, שקדים, משמשים, שזיפים מיובשים, קשיו, חמוציות ומה לא? מכל טוב! הטעם? גן עדן! אתם לא תפסיקו לאכול מהאורז הזה ואני חותם לכם על זה, יבוא לכם מושלם כתוספת לשבת מתוך מבחר מתכוני התוספות שיש לי פה באתר, כנסו למתכון המלא שהוידאו שלו משלב מתכון לאורז נוסף:

אורז טנזיה מרוקאית

מתכון 5: חמין מרוקאי עם אסאדו ב-20 דקות עבודה
טוב בואו נדבר רגע על חמין, יש פה מישהו שלא אוהב? אני חושב שמעטים האנשים שפחות מחבבים חמין אבל אין ספק שזה ה-מאכל המושלם לשבת המלכה, בשר ירקות וביצים שמתבשלים בבישול ארוך ארוך על הפלטה או בתנור, הבשר רך ונימוח, תפוחי האדמה הופכים לחומים במיוחד, הבצל מקבל צבע מדהים וקירמול משגע, והטעם? חלומי! וכל זה תוך 20 דקות עבודה, אז למי שאי פעם פעם מלהכין חמין כנסו למתכון שלי תעקבו אחר ההוראות ותאמינו לי שזה החמין הקל ביותר שתכינו בחיים שלכם (ולמי שלא רוצה שתישרף התחתית שימקם פרוסות תפוחי אדמה למטה):

חמין מרוקאי עם אסאדו

מתכון 6: חלה לשבת ללא ביצים (4 רצועות):
טוב חברים יש לי עבורכם מתכון מושלם לחלה לשבת ללא ביצים - החלה המושלמת האוורירית והטעימה ביותר שתכינו, ואם אתם "מתעצלים" לקלוע 4 צמות פשוט צרו עיגולים שימו בתבנית ותקבלו חלה נתלשת מושלמת, הכל בקלי קלות, עקבו אחר ההוראות, בצעו לישה טובה ובסיום האפייה תצא לכם חלה מהתנור שלא תרצו להפסיק לאכול ממנה (רק לא לסיים את כל כולה לפני השבת הא?...) כנסו למתכון:

חלות לשבת ללא ביצים

מתכון 7: כדורי שוקולד פתיבר פרווה - חייב משהו מתוק אחרי הארוחה לא?
טוב תקשיבו אם אתם אנשים שאוהבים נוסטלגיה הבאתי לכם מתכון נוסטלגי לכדורי שוקולד פרווה עם פתיבר בטעם של פעם, אפשר לנשנש אותם בכיף אחרי הארוחה עם כל המשפחה ולהנות מאחלה קינוח אישי קליל ולא כבד, לאכול עם התה בסיום הארוחה ולהמתיק את סיומה, שווה טעים מומלץ קל להכנה ואפילו אפשר להכין עם הילדים ולעשות להם Good Time מה שנקרא, תנסו ותודו לי אח"כ :) כנסו למתכון:

כדורי שוקולד פרווה פתיבר


אם אהבתם את המתכונים אני אשמח שתיכנסו לעמוד האינסטגרם שלי ותעקבו אחריי כיוון שכל המתכונים עולים לשם לפני שהם עולים לאתר, אם אין לכם אינסטגרם אני נמצא גם בפייסבוק גם ביוטיוב וגם בטיקטוק וכמובן שגם פה באתר תמיד תוכלו להגיב ולשאול שאלות בתוך עמודי המתכונים עצמם, אתם רואים שאני משקיע וזה נטו מאהבה לאוכל ומההערכה שלכם כלפיי, אז תודה תודה תודה! אוהב אתכם, שחר.

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il