פרגיות ואורז בטעם שווארמה בתבנית אחת בתנור ארוחת צהריים מהירה - מנה עיקרית לארוחת צהריים תוך 10 דקות עבודה! למי שהזמן יקר לו ומחפש להכין ארוחה מהירה קבלו מתכון מעולה! ארוחת צהריים או ארוחה לשבת בקלי קלות, מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים לתבנית עם האורז הפרגיות והתיבול ומכניסים לתנור, באמת קלי קלות, כל שנותר לכם הוא לחכות שיהיה מוכן להגיש ולזלף טחינה מלמעלה, ולא לשכוח סלט רענן ליד! בתיאבון! כמובן שיש באתר עוד מתכוני פרגיות מעולים שתוכלו להכין בבית! עקבו אחריי באינסטגרם וקבלו את המתכונים לפני כולם!
מדליקים תנור ל-200 מעלות.
חותכים 2 בצלים לבנים בגודל בינוני לקוביות ומטגנים עד להזהבה (לא לשרוף), מוציאים ומניחים בצד.
לקערה עם 800 גרם חתיכות פרגיות נקיות משומן (חתוכות לקוביות בינוניות) מוסיפים תיבול: כף תבלין שווארמה, כף וחצי גריל עוף, חצי כף כמון וכף פפריקה אדומה, מעט מלח אם רוצים ומערבבים היטב. מניחים בצד (ניתן לעשות מרינדה ולהשאיר לילה במקרר - רצוי אפילו).
לתבנית 20X30 מוסיפים כוס וחצי אורז בסמטי, כף או 2 כפות מלח גדושות, את הבצל המטוגן שטיגנו בהתחלה, מערבבים משטחים, מניחים את חתיכות הפרגיות בצורה מסודרת ומוסיפים 3 כוסות מים חמים, עוטפים בצורה הרמטיית בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-45-50 דקות. תגישו על צלחת עם טחינה ושיהיה בתיאבון.
אפשר לצרוב את הפרגיות לפני במחבת.
מים חמים או רותחים? אורז יסמין הולך? ואם כן אז כמה מים?
הולך. באותה הכמות ששמתי פה
אורז בסמטי מלא לא מתאים לבישול הזה?
למה לא? השתמשתי שם בבסמטי..
אפשרי להכניס גם ירקות?
תכניס ירקות שלא צריכים זמן בישול ארוך מדיי... אל תשכח זה לא בישול של 3 שעות... או ש..תבשל את הירקות למשל תפוחי אדמה וגזרים במים כ-10-15 דקות תרכך אותם קצת תסנן ואז תכניס לבפנים להמשך האפייה בתנור
הכנסתי לתנור... נעדכן :)
בהצלחה
מלא? תודה רבה! תותח על אתה
תודה רבה. בסמטי רגיל אחי
אם אני רוצה להכין עם בורגול גס זה אפשרי? דרך אגב המתכונים שלך אליפות!!!
ההכנה אותו דבר כמו אורז לא?!
או כמו שכתבתי :)
היי כן אני אצלם מתכון לזה.
האם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית
בוודאי שכן.
עשיתי בדיוק כמו במתכון לא יודעת עם התנור אולי שונה אבל לי לקח בערך שעה וארבעים עד שהיה מבושל ...
לפעמים זה שונה מתנור לתנור. העיקר שהיה מבושל וטעים
האם ניתן להשתמש בסוג אחר של אורז?
שימי אורז פרסי קלאסי יהיה אש. לא אורז מלא ולא אורז עגול כי העגול יצא לך קצת מושי - אלא אם את אוהבת מושי..
אורז לבן ארוך הולך?
לא כ"כ, הזמנים שונים, תצטרכי מדיי פעם לפתוח ולראות מתיי רך, גם כמויות המים שונים. תסתכלי פה כמה מים שמתי על כל כוס אורז מלא ארוך
האורז צריך להיות מבושל לפני הכנסה לתבנית?
לא אבל את הבצל מקרמלים לפני..כמו בסרטון בדיוק..