פודיק - Foodik

לביבות ירק עיג'ה או ערוק

דרגו את המתכון: 
22 אהבו
4110 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
לביבות ירק עיג'ה או ערוק
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

אם אתם אנשים שאוהבים לביבות ירק אז קבלו מתכון שלמות ללביבות ירק ערוק / עיג'ה / כיפתה / לאטקס תקראו להן איך שבא לכם! הן פרווה והן יתאימו לכם כמו כפפה לחג החנוכה הקרוב, קל להכין אותן והן יתחסלו לכם תוך שניות! נסו וספרו לי איך יצא לכם! יכול לספר לכם שהמתכונים עולים קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי לפני כל הפלטפורמות, ממליץ לעקוב.

מטבח:   מטבח עיראקי
שיטת בישול:   בישול בסיר, טיגון
כשרות:   פרווה
19 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-12-15 לביבות
  • למטבל היוגורט:
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מבשלים את תפוחי האדמה (2 תפוחי אדמה גדולים 1 קילו) עד לריכוך, מקררים במי קרח/מחכים שיתקררו ומקלפים קליפה, מועכים לפירה בקערה גדולה.

  • מוסיפים תיבול: כורכום,פלפל שחור, כמון, ומלח לפי טעם, כפית אבקת אפייה, 3 ביצים L ו-4-5 כפות קמח (שהתערובת לא תהיה קשה מדיי - הקציצה תהיה דחוסה, אם תהיה מעט מימת היא תהיה רכה יותר). תוסיפו את הירוקים הקצוצים (בצל ירוק ופטרוזיליה) ואת אבקת השום וערבבו את הכל עד שתקבלו עיסה אחידה (שימו לב שאין קמח בקערה שלא עורבב כראוי).

  • עם ידיים רטובות צרו כדורים ותניחו על תבנית עם נייר אפייה או פשוט חממו 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה ובעזרת ידיים רטובות כל פעם קחו כף מהתערובת ותניחו במחבת בעדינות את הלביבות/קציצות, אחרי מספר דקות תהפכו צד בעדינות עד שמוכן ותעבירו לנייר סופג.

  • למטבל היוגורט: מערבבים את היוגורט, הפטרוזיליה, הפלפל המלח שמן הזית ואבקת השום טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם, אם רוצים מפזרים בצל ירוק מלמעלה.

הערות
  • מי שאוהב יכול להוסיף מעט שמיר + כוסברה

  • מלח ופלפל לפי טעם

  • אם התערובת ממש ממש רכה לכם אפשר להוסיף עוד כף קמח

  • אפשר לשחק עם הקמח ולהוסיף קמח שיבולת שועל

2 תגובות על: לביבות ירק עיג'ה או ערוק
כתיבת תגובה
אודליה
אודליה
7 בנובמבר 2024 בשעה 12:19

שחר אפשר בתנור?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בנובמבר 2024 בשעה 14:41

אפשר :) 200 מעלות עד שמזהיב.

הגב
נורית
נורית
16 בדצמבר 2022 בשעה 13:20

מתכון נחמד

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
19 בדצמבר 2022 בשעה 12:25

תודה

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il