פודיק - Foodik

טיפים להכנת אורז מלא

שתפו:
עודכן ב- 4 באוגוסט 2022
4904 צפיות
עוד בימי קדם, האורז היה מהדגנים הנפוצים ביותר בעולם. בימינו, רבים בוחרים באורח חיים בריא יותר ומחליטים לשלב מזונות מזינים בתפריט היומיומי שלהם. אחד מהמזונות הפשוטים ביותר שניתן לשלב בתזונה שלכם הוא האורז המלא. בניגוד לאורז הלבן, הוא עבר ליטוש ראשוני בלבד, ולכן הוא עשיר בסיבים תזונתיים, במגוון ויטמינים ומינרלים. אז איך מכינים אורז מלא מושלם? "פודיק" כאן כדי להביא לכם מספר טיפים שימושיים, שיעזרו לכם להכין אורז מלא מזין וטעים.

כדאי לקרוא >> טיפים להכנת אורז מושלם

למה כדאי לאכול אורז מלא?
כפי שכבר ציינו, אורז מלא עשיר במגוון ויטמינים, כמו ויטמין בי-3, במינרלים ובערכים תזונתיים. בכוס אורז מלא מבושל יש כ-3.5 גרם סיבים תזונתיים. לכן, הוא מומלץ במיוחד לפעוטות, כיוון שהתזונה שלהם מבוססת רבות על סיבים אלו. התזונה העשירה בסיבים תזונתיים עוזרת בשמירה על מחזור גדילה וצמיחה מהיר ותקין של הפעוטות.
לפי מחקרים שונים, אורז מלא מגן גם בפני התפתחות סוכרת מסוג 2, שומר על בריאות מערכת העיכול ואף יכול להועיל במניעת מחלות סרטניות. בנוסף, בניגוד לאורז לבן, שמתעכל ומתפרק בגוף במהירות, האורז המלא מתפרק באיטיות, מה שמספק תחושת שובע לאורך זמן ומועיל לירידה במשקל.

כדאי לקרוא >> איך להפוך מתכונים חלביים לפרווה?

השתמשו בסיר איכותי:
כיוון שאורז מלא דורש זמן בישול ממושך יחסית, חשוב לבחור בסיר איכותי, בעל פיזור חום אחיד וציפוי, שימנע הידבקות של האורז לתחתית. קחו בחשבון שהאורז מכפיל את נפחו במהלך הבישול ולכן, חשוב לבחור בסיר גדול מספיק. מומלץ שמכסה הסיר יהיה שקוף, כדי שתוכלו להציץ מדי פעם על התבשיל ולראות מתי ניתן להסיר את המכסה.

כדאי לקרוא >> איך להשתמש נכון בתנור האפייה

בחרו באורז המתאים לכם:
חשוב לבחור באורז שמתאים למתכון שלכם. בדומה לאורז לבן, גם בגרגרים הארוכים של אורז מלא יש פחות עמילן. לכן, מומלץ להשתמש בגרגרי אורז מלא ארוכים אם ברצונכם לקבל תבשיל אורז "אחד-אחד". גרגרי האורז הללו מתאימים במיוחד כתוספת למג'דרה או לסלטים. סוגי אורז ארוך הם אורז יסמין, אורז פרסי, אורז בסמטי ואורז תאילנדי.
באורז מלא עגול יש יותר עמילן ולכן, האורז שמתקבל הוא רך ודביק יותר. חשוב להוסיף יותר מים בזמן בישול אורז מסוג זה. הוא מתאים במיוחד להכנת קציצות, סושי, דייסות אורז וריזוטו.
כשאתם בוחרים את האורז בסופר, חשוב לוודא שאין עליו נקודות שחורות, כיוון שזה מעיד על כך שהאורז ישב זמן רב על המדף ומתחיל להתקלקל. בכל מקרה, מומלץ להסתכל על תאריך התפוגה של האורז כדי שאתם בוחרים באורז טרי ככל הניתן.

כדאי לקרוא >> טיפים להכנת גנאש שוקולד מושלם

השתמשו באורז סמוך למועד רכישתו:
בניגוד לאורז לבן, שהינו בעל חיי מדף ארוכים, האורז המלא עובר לאורך זמן תהליך עיפוש, שהופך את טעמו למר. לכן, מומלץ להשתמש באורז מלא סמוך ככל הניתן למועד רכישתו. אם אינכם מבשלים אורז על בסיס יומיומי, מומלץ לאחסן את גרגרי האורז בכלי אטום במקרר.

כדאי לקרוא >> קמח כוסמין: יתרונות בריאותיים וטיפים שימושיים

שטפו את האורז לפני הבישול:
חשוב לשטוף היטב את גרגרי האורז לפני שאתם מתחילים בתהליך הבישול. השטיפה תנקה את האורז משאריות לכלוך ואבק, שדבק בו במהלך תהליך העיבוד. בנוסף, השטיפה תבטיח שהאורז לא יהפוך לדייסתי במהלך הבישול. לפני תחילת הבישול, חשוב מאד לסנן את האורז ממים מיותרים. לכן, השאירו את האורז כ-15 דקות במסננת עד לסינון מוחלט של המים.

כדאי לקרוא >> המדריך המלא לשימוש בסיר לחץ

טגנו את האורז:
לפני תחילת הבישול, מומלץ לטגן את האורז כעשר דקות במעט שמן כדי להדגיש את טעמו האגוזי. זה גם יעזור למנוע הידבקות של גרגרי האורז אחד לשני.

כדאי לקרוא >> איך להמיר תבניות בגדלים שונים

השתמשו בכמות מספקת של מים:
אורז מלא דורש יותר מים מאורז לבן. היחס האופטימלי הוא 2 ורבע כוסות מים פושרים על כל כוס אורז מלא. חשוב להקפיד על היחס הזה, כדי שהאורז יוכל לספוח מספיק מים ולהתרכך. בכל מקרה, מומלץ לקרוא גם את הוראות הבישול שעל גב האריזה כדי לבדוק מהי כמות המים המומלצת לאורז הספציפי שרכשתם.
אם אתם רוצים להעניק לאורז טעם מיוחד, אתם יכולים להחליף את המים בנוזל אחר. כך למשל, אתם יכולים להשתמש ביין, בציר ירקות, בחלב קוקוס או במיץ פירות. כדי שהטעמים לא יהיו חזקים מדי, מומלץ לשלב בנוזל גם מעט מים.

כדאי לקרוא >> 14 טיפים שימושיים להכנת בצק שמרים

תבלנו את האורז לפני הבישול:
מומלץ לתבלן את האורז לפני שאתם מכסים את הסיר. כך, הוא יספוג את הטעמים במהלך הבישול.

כדאי לקרוא >> טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

הקפידו על זמן הבישול:
קחו בחשבון, שאורז מלא דורש זמן בישול ארוך יותר מאורז לבן. כמו כן, זמני הבישול משתנים בהתאם לסוג האורז - ארוך או עגול - וליחס בין האורז למים. כלומר, אם יהיו פחות מים, משך הבישול יהיה ממושך יותר.
ברגע שהמים רותחים, הנמיכו ללהבה נמוכה וכסו את הסיר. השאירו את המכסה על הסיר לאורך כל זמן הבישול, כדי לא לפגוע במרקם האורז. המשיכו לבשל את האורז עד שכל המים נספגים, כדי שהוא יתרכך במידה הרצויה. בדרך כלל, משך הבישול על להבה נמוכה הוא כ-30-40 דקות. אם תורידו את האורז מהאש מוקדם מדי, זה עלול להוביל לאורז קשיח ובלתי לעיס. כדי לוודא שהאורז ספג את כל הלחות הדרושה לו, מומלץ להשאירו בסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות.
לקיצור זמן הבישול, אתם יכולים להשרות את האורז במים כשעה או אפילו לילה שלם לפני הבישול. אפשרות נוספת היא להשתמש במי בישול שהרתחתם מראש.

כדאי לקרוא >> המדריך השלם להכנת ביצה קשה

ערבבו את האורז לפני ההגשה:
לאחר הסרת המכסה, חשוב לערבב את האורז באמצעות מזלג או כף כדי להפריד בין הגרגרים ולמנוע מהם להידבק האחד לשני. בנוסף, ערבוב האורז ישחרר את האדים הכלואים בין הגרגרים, מה שימנע היווצרות לחות.

כדאי לקרוא >> טיפים לאפיית מאפים מושלמים

עם הטיפים הללו, אנו בטוחים שייצא לכם אורז מלא נהדר, מזין וטעים. תוכלו לאכול אותו בפני עצמו או להוסיף אותו כתוספת למרק, לסלט או למג'דרה. שיהיה בתיאבון!

[embed]https://youtu.be/GBps5B0lFNg[/embed]

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il