מרק סלק לקובה אדום אדום או סגול טעים ועשיר במיוחד שכל שישאר לכם הוא לזרוק את הקובה שלכם לבפנים או לאכול אותו ככה כמו שהוא בקערה! טעים במיוחד! את הטעם אני מבטיח לכם שלא תשכחו! כמובן שיש באתר מתכון לקובה סלק עצמו עם המרק גם שתוכלו להכין ולהדפיס לכם את המתכון בנוחות מלאה! יש באתר עוד מתכונים למרקים מופלאים שיעשו לכם שמח בחך! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים.
שוטפים את הסלקים היטב ומנגבים, חותכים חלק עליון ותחתון, מסדרים בקערה, מוסיפים מים חמים עד לחצי גובה הסלקים, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לשעה אפייה בתנור על 180 מעלות, אח"כ מוציאים ונותנים להם להתקרר, שומרים את המים הסגולים שהסלקים הפרישו בצד
לאחר שהסלקים התקררו מקלפים חותכים לקוביות ומניחים בקערה, מתחילים לעבוד על המרק
מחממים 6 כפות שמן זית בסיר גדול, קוצצים 1 בצל סגול ומוסיפים לשמן ברגע שהוא חם, ממליחים מעט ומקרמלים אותו היטב, בסיום התהליך מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מערבבים דקה ומוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות מרוכז, מערבבים ופותחים טעמים על עוצמת חום בינונית
מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סילאן ו-1 כף אבקת מרק ומערבבים היטב, קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים, מוסיפים את קוביות הסלקים שחתכנו, מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד, את מי הסלקים ששמרנו ממקודם (מילאתי בקערה עוד מים והשתמשתי בשאריות המים לעוד צבע!) ו-2 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים לסיר
מוסיפים מים חמים עד לכיסוי, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם, סוגרים מביאים לרתיחה ומבשלים בעוצמה נמוכה כ-40-60 דקות
לקראת סיום בישול המרק תוכלו להכניס את הקובה (אם הם קפואים אז בנגלות) למרק רותח (כדי שלא יתקרר מוסיפים בנגלות!) כל פעם תכניסו 3-4 קובה ואחרי כמה דקות עוד קובות, תיזהרו לבשל את הקובה יותר מדיי הם יתפרקו לכם! בתיאבון
מלח פלפל לפי טעם - ניתן לוותר על אבקת המרק ולהוסיף עוד מלח, חמיצות של הלימון גם לפי טעם
סילאן ניתן להחליף בסוכר / סוכר חום / דבש
סרטון של איך להכין את הקובה עצמו נמצא אצלי בערוץ! אהבתם? פרגנו בלייק!
ניתן גם לטחון עוד סלק אחד או שניים משקית וואקום ולהכניס לסיר המרק.
היי מבשלים את המרק שעה ואז מוסיפים את הקובות ואז עוד שעה? סהכ שעתיים?
כן. חייב לבשל את המרק טוב טוב לפני. שיהיה רותח ולהכניס כל פעם 3 קובות עם בשר קפוא ולחכות טיפה שהמרק יתחמם שוב
היי נסיך שאלה. כמה זמן מבשלים אחרי שמכניסים את הקובה למרק הרותח? על אש נמוכה? גבוהה?
היי, אש בינונית כזה שהמרק לא יהיה קר כמובן - כשעה :) מוציאים אחד טועמים ובודקים..