14 טיפים לעבודה יעילה ומהירה במטבח

העבודה במטבח לא חייבת להיות מלחיצה ומבולגנת. הכנו לכם 14 טיפים לעבודה יעילה ומהירה במטבח, שיעזרו לכם לעשות את הדברים בצורה מסודרת ויעילה, החל משלב ההכנות ועד לשלב הניקיונות.

הכינו את כל המרכיבים מראש:
כשאתם ניגשים להכין מנה, מומלץ לבצע שקילה מקדימה, לחתוך ולסדר את כל המרכיבים בכלים נפרדים, כדי שיהיו מוכנים מראש לקראת שלב הבישול. כך, לא תהיו בלחץ של זמן. כל שתצטרכו לעשות הוא לתזמן את ההוספה של המרכיבים לסיר או למחבת, לתבל, לערבב ולוודא שהכול מתנהל כשורה.

רכזו משימות:
אם אתם מתכננים לבשל מספר מנות במקביל, כדאי לרכז משימות כדי לחסוך זמן ובלאגן מיותר. קודם כל, מומלץ לקרוא לעומק את המתכונים השונים ולזהות את המרכיבים המשותפים לכל המנות. מרגע שזיהיתם את המרכיבים הללו, אפשר לרכז משימות שחוזרות על עצמן כדי שתוכלו לבצע כל משימה פעם אחת בלבד. כך למשל, אם כל המתכונים דורשים קיצוץ עגבניות, כדאי לספור את מספר העגבניות הדרושות לכל המנות ולקצוץ אותן יחד. הניחו את הכמות הדרושה לכל מנה בנפרד. כך, הכול יהיה מוכן לשלב הבישול וכל שתצטרכו לעשות הוא לדאוג לתזמון.

כדאי לקרוא >> 25 טיפים לאנשים שאוהבים לבשל

חתכו על קרש חיתוך יציב:
כדי להבטיח חיתוך יציב, בטוח ומדויק, אפשר להניח נייר סופג עם מעט מים או סמרטוט נקי ולח מתחת לקרש החיתוך. זה ימנע מקרש החיתוך לזוז תוך כדי עבודה.

שמרו על מרקם נגיס:
ישנם ירקות שמאבדים מהמרקם שלהם בזמן הבישול או הצלייה. אז מה אפשר לעשות כדי לשמור על מרקם נגיס? אפשר להמליח מעט את הירקות לפני הבישול או הצלייה ולהניח על צלחת מרופדת בנייר סופג. לאחר כ-20 דקות, אפשר להעביר את הירקות לתבנית או למחבת. כך, הירקות יפרישו פחות נוזלים במהלך הבישול ולא יתרככו יתר על המידה.

כדאי לקרוא >> 20 טיפים שישדרגו לכם את העבודה במטבח

טחנו היטב את הרוטב:
אם יצא לכם רוטב גושי מדי, כל שאתם צריכים לעשות הוא להעביר את הרוטב למעבד מזון או לבלנדר ולטחון אותו היטב. לקבלת רוטב חלק במיוחד, מומלץ להעביר את הרוטב דרך מסננת פעם או פעמיים. שיטה זו יעילה גם אם אין לכם אפשרות לטחון את הרוטב במעבד מזון או בלנדר.

שמנו את תבנית העוגה:
לפני שמכניסים את העוגה לתנור, מומלץ לשמן ולקמח את התבנית שלה. כך, לא תצטרכו להתאמץ כדי להוציא אותה מהתבנית בסיום האפייה. אם הוספתם לעוגה פירות או תוספות כבדות אחרות, כדאי לרפד את התבנית בנייר אפייה. אם לא שימנתם את התבנית מראש ואתם מחפשים דרך לחלץ את העוגה מהתבנית, אפשר לנסות לחמם אותה מעט בתחתית. אולם, לפעמים הדרך היחידה להוציא עוגה מתבנית לא משומנת היא באמצעות חיתוך שלה.

כדאי לקרוא >> 14 טיפים שימושיים להכנת בצק שמרים

הוסיפו לחות ועסיסיות לעוגה:
אם הכנתם עוגה והיא התייבשה, אל דאגה – יש דרך להוסיף לה לחות ועסיסיות. כל שתצטרכו לעשות הוא להבריש על העוגה סירופ סוכר, מיץ תפוזים או ליקר, בהתאם לטעם העוגה. חשוב שהסירופ או המיץ יהיו חמים מעט לפני שמברישים את העוגה.

השתמשו בצ'ופסטיקס כדי לפרוס תפוחי אדמה:
כדי להכין גראטן מושלם, חשוב שתפוחי האדמה יהיו פרוסים לפרוסות דקות ואחידות, שמחוברות לבסיס. כדי להקל על מלאכת החיתוך, מומלץ להשתמש בזוג צ'ופסטיקס. קחו תפוח אדמה, הסירו ממנו מעט מהחלק התחתון והניחו אותו בצורה יציבה על משטח העבודה. לאחר מכן, הניחו שני צ'ופסטיקס לאורכו ולרוחבו של תפוח האדמה והתחילו במלאכת החיתוך. כשהסכין תגיע אל המקלות, היא תיעצר. כך, תתקבל מניפה מושלמת של פרוסות בגבהים אחידים. שיטת החיתוך הזו מתאימה לכל ירק או פרי קשה, כמו תפוח עץ, צנונית, בטטה או אגס.

כדאי לקרוא >> טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

הכינו תפוצ'יפס ביתיים במיקרוגל:
במקום לבזבז כמויות גדולות של שמן ולעמוד דקות ממושכות ליד המחבת, אפשר להכין תפוצ'יפס ביתיים במיקרוגל. כל שאתם צריכים לעשות הוא לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות, לייבש בנייר סופג למרוח מעט שמן משני הצדדים של כל פרוסה. לאחר מכן, יש לקחת צלחת המתאימה לשימוש במיקרוגל, לרפד אותה בנייר אפייה, לסדר עליה את פרוסות תפוחי האדמה ולפזר מעל מעט מלח. הכניסו את הצלחת למיקרוגל ל-8-10 דקות בדרגת החום הגבוהה ביותר וקבלו תפוצ'יפס ביתיים נהדרים.

הכינו מרנג במיקרוגל:
אפשר להכין במיקרוגל לא רק תפוצ'יפס ביתיים, אלא גם הרבה דברים אחרים, ביניהם מרנג. כן, אפשר להכין מרנג גם בלי הקצפה! כל שאתם צריכים לעשות הוא ללוש שני חלבונים ו-300 גרם אבקת סוכר במשך כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת חלקה, נוקשה ואחידה. לאחר מכן, יש להכין מהתערובת כדורים קטנים בגודל גולה ולהניח אותם על צלחת מרופדת בנייר סופג, המתאימה לשימוש במיקרוגל. יש להניח כדור מרנג על כל פינה של הצלחת. לאחר מכן, יש להכניס למיקרוגל ולהפעיל במשך כדקה-שתיים על דרגת החום הגבוהה ביותר. אם חלקם העליון נוקשה ויציב, אפשר להוריד אותם מהצלחת ולהמשיך בהכנת כדורי מרנג נוספים.

כדאי לקרוא >> טיפים לניקוי יסודי של המטבח שלכם

וודאו שהרוטב ייספג בפסטה:
רגע לפני שאתם מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, כדאי להוסיף לרוטב כוס ממי הבישול של הפסטה. מי הבישול הללו מכילים עמילן שהופרש על ידי הפסטה, והעמילן הזה עוזר לרוטב להיספג בפסטה ולעטוף אותה בצורה טובה יותר. כך, תוכלו להבטיח שהרוטב יסמיך ויתמזג בצורה מושלמת עם הפסטה.

עשו תיקון למיונז שבור:
אם הכנתם מיונז והוא נשבר, כנראה שהנוזל והשמן נפרדו. זה קורה כאשר מוסיפים יותר מדי שמן בבת אחת והחומר המקשר בין הנוזל לשמן מתפרק. אז איך אפשר לתקן? אפשר להוסיף לתערובת כף חרדל וכפית מיץ לימון ולטרוף היטב. אם זה לא עובד, אפשר להוסיף חלמון מפורר של ביצה קשה ולטרוף היטב. אם גם זה לא עזר לתקן את המיונז השבור, מתחילים מחדש עם חלמון טרי. מקציפים את החלמון היטב ולאחר מכן, מוסיפים פנימה בהדרגה ותוך כדי טריפה את המיונז השבור. אחרי שהמיונז נטמע בתערובת, אפשר להוסיף בהדרגה עוד שמן.

כדאי לקרוא >> טיפים לקיצור זמן הבישול במטבח

תמיד העדיפו להשתמש בסבון:
כשמגיע שלב הניקיון, כדאי תמיד להשתמש בסבון, באבקת סודה לשתייה או בחומץ רגיל. החומרים האלו הרבה יותר זמינים מתכשירי הניקיון הקנויים ומנקים את משטחי העבודה בצורה טובה באותה המידה. הסבון מסיר שומנים והחומץ מבריק ומלבין.

שמרו על ריח טוב במדיח:
אם הכלים שאתם מכניסים למדיח יוצאים ממנו עם ריחות לא נעימים, יש לכך פתרון. קחו לימון סחוט, הניחו אותו בסלסלת הסכו"ם והפעילו את המדיח. הכלים אמורים לצאת מבריקים ובעלי ניחוח נעים.

כדאי לקרוא >> טיפים לאחסון נכון של מזון יבש

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    הירשמו כמנויים לערוץ YouTube של פודיק