פודיק - Foodik

21 טיפים לקיצור זמן הבישול במטבח

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
2982 צפיות
אוכל הוא מההנאות הגדולות של החיים, אך, בימינו העמוסים, לא לכולם יש זמן להשקיע בהכנת אוכל טוב וטעים. אם גם אתם מוגבלים בזמן, אתרנו "פודיק" כאן כדי לשתף אתכם ב-21 טיפים, שיעזרו לכם לקצר את זמן הבישול במטבח.

התחילו בחימום:
ברוב המקרים, נזדקק למים רותחים או לתנור חם כדי להכין את האוכל. לכן, ברגע שאתם נכנסים למטבח, כדאי להתחיל לחמם מים בסיר או להדליק את התנור לטמפרטורה הרצויה. לאחר מכן, אתם יכולים להתחיל בהכנת המצרכים.
אם אופים מנות שאינן דורשות מכת חום מהירה וחזקה, כמו מנות של ירקות או בשר, אתם יכולים להכניס את המזון לתנור עוד לפני שהוא הגיע לטמפרטורה הרצויה.

כדאי לקרוא >> 5 סיבות לשלב זרעי פשתן בתזונה שלכם

התחילו בבישול המנות שדורשות זמן רב יותר:
אם אתם מתכננים להכין מספר מנות, מומלץ להתחיל בבישול המנה הדורשת את הזמן הממושך ביותר. כך, כל המנות יהיו מוכנות בערך באותו הזמן ולא תצטרכו להמתין לאחת מהן.

שטפו את כל הירקות בבת אחת:
בין אם אתם מכינים סלט ירקות או צריכים מגוון ירקות לתבשיל, כדאי לשטוף את כולם בפעם אחת. הכניסו את כל הירקות למסננת גדולה ושטפו אותם תחת מים זורמים. אם כל הירקות לא נכנסים למסננת, אתם יכולים לסתום את חור הניקוז של הכיור ולשטוף בו את הירקות.

כדאי לקרוא >> 8 תבלינים לחיים בריאים יותר

כתשו את כל התבלינים יחד:
במקום לכתוש שיני שום, פלפלים חריפים וג'ינג'ר לחוד, אתם יכולים לכתוש את כולם יחד. זה כמובן נכון לכל סוגי התבלינים. השתמשו במכתש ועלי קטנים כדי ליצור תערובת מושלמת של תבלינים.

השתמשו במספריים למטבח:
במקום לחתוך את כל הירקות בנפרד, אתם יכולים להשתמש במספריים גדולות המיועדות לגזירת ירקות. כך, תוכלו לגזור את כל הירקות בבת אחת לתוך הסיר, התבנית או הקערה. רק קחו בחשבון שהמספריים גוזרות את הירקות לחתיכות גדולות ומגושמות יחסית, כך שהפתרון הזה לא מתאים להכנת סלט.

כדאי לקרוא >> איך להיפטר מנמלים במטבח

וודאו שסכין המטבח חדה:
אם אתם מתכוונים להשתמש בסכין המטבח לקציצת ירקות או כל סוג אחר של מזון, חשוב לוודא שהסכין חדה. מומלץ להחזיק בבית משייף סכינים ולהשתמש בו במקרה הצורך. בנוסף, התאימו את סוג הסכין לצרכים שלכם. סכין שף היא הסכין המתאימה ביותר למרבית מהמטלות במטבח, אולם יש גם סכינים ייעודיות לחיתוך עגבניות ולחיתוך בשר.

חתכו ירקות במעבד מזון:
לחיתוך ירקות קשים המיועדים לצלייה, כמו כרוב ניצנים או גזר, מומלץ להשתמש במעבד מזון. שימו אותם לסיבוב או שניים במעבד המזון ותקבלו תוך שניות ספורות חתיכות ירק מושלמות לצלייה.

כדאי לקרוא >> איך לבחור, לנקות ולבשל ארטישוק שלם

חתכו מסביב לליבה של פירות:
במקום להתעסק בהוצאת הליבה של פירות שונים, כמו תפוחים, אגסים ושזיפים, פשוט חתכו מסביב לליבה. חתכו צד אחד של הפרי בצמוד לליבה, סובבו אותו וחתכו מצד נוסף. המשיכו כך עד שהפרי יתנתק לגמרי מהליבה. את החתיכות תוכלו לקצוץ לפרוסות או לקוביות, בהתאם לדרישות המתכון.

השתמשו בירקות ופירות קפואים:
אולי תופתעו לדעת, אבל ברוב המקרים, הירקות והפירות הקפואים שומרים היטב על מרבית הערכים התזונתיים שלהם. ישנם אף מקרים שבהם הירקות או הפירות הקפואים עדיפים מבחינה בריאותית על הירקות והפירות הרגילים. זה יחסוך לכם זמן רב במטבח, בייחוד אם מדובר בקטניות מוקפאות.
אם אתם מעדיפים להימנע מקטניות קפואות שמוכרים בסופר, אתם יכולים להכין קטניות בבית ולהקפיא אותן מבעוד מועד, כדי שתוכלו להשתמש בהן בשלב מאוחר יותר.

כדאי לקרוא >> איך להכין אוכל בריא יותר

צמצמו את מספר הכלים:
אל תשכחו שכל כלי שאתם משתמשים בו יצטרך בסופו של דבר לעבור שטיפה. כדי לצמצם את זמן שטיפת הכלים, נסו לנצל את המירב מכל כלי והשתמשו באותו הכלי למספר פעולות.

קלפו עגבניות בקלות:
לקילוף מהיר ופשוט יותר של העגבניות, חלטו אותן במים רותחים למשך מספר דקות לפני שאתם מתחילים בקילוף. הקליפות אמורות להתקלף בקלות.

כדאי לקרוא >> איך להכין צבעי מאכל טבעיים בבית

קלפו שום בקלות:
אם אתם בוחרים בדרך המסורתית, קילוף שיני שום היא מלאכה, שעשויה לארוך מספר דקות. כדי לקצר את התהליך, אתם יכולים להכניס את שיני השום למיקרוגל למשך כ-10 שניות. השום יתקלף לכם בנגיעה קלה.

קצרו את זמן הבישול של תפוחי האדמה:
תפוחי אדמה דורשים זמן בישול ארוך במיוחד בתנור. אם תכניסו אותם לחמש דקות למיקרוגל או לחליטה של כעשר דקות במים רותחים, תוכלו לקצר את זמן הבישול שלהם בתנור.

כדאי לקרוא >> המדריך השלם להכנת ביצה קשה

המיסו חמאה במהירות:
אם שכחתם להוציא את החמאה מהמקרר, אתם יכולים להביא אותה לטמפרטורת החדר במהירות על ידי חימום במיקרוגל. הכניסו את החמאה לקערה, כוונו את המיקרוגל לעוצמה נמוכה והפעילו ל-30 שניות.

השתמשו בפומפייה:
ככל שהירקות קטנים יותר, כך הם מתבשלים מהר יותר. לכן, אם אתם מכינים מרק ירקות או תבשיל ירקות, אתם יכולים לקצר את זמן הבישול על ידי גירור הירקות בפומפייה.

כדאי לקרוא >> טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר

חתכו בשר לחתיכות דקות:
חתיכות עבות של עוף או בשר בקר דורשות זמן רב יותר להתבשל. לכן, מומלץ לחתוך אותם לחתיכות דקות יותר. כך, לא רק שתקצרו את זמן ההכנה של הבשרים אלא גם תוכלו ליהנות ממנות בשר קלילות ואלגנטיות יותר.

צמצמו מים בצלייה:
כשאתם צולים ירקות או בשר, אין צורך להשתמש בכמות גדולה של מים. מספיק לכסות אותם בסנטימטר של מים ולכסות את הסיר. אם אתם רואים במהלך הצלייה, שהנוזלים מתמעטים באופן משמעותי, אתם תמיד יכולים להוסיף מים נוספים.

כדאי לקרוא >> טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

נצלו את האדים:
אם אתם מטגנים או מבשלים מרכיב עסיסי, מומלץ לנצל את האדים כדי לאדות מרכיבים נוספים. הניחו רשת אידוי מעל קו המים שבסיר ושימו עליה את המרכיבים שתרצו לאדות. כסו את הסיר ותנו לאדים לעשות את שלהם.

השתמשו בסיר לחץ:
סיר לחץ יכול לקצר לכם את זמן הבישול באופן משמעותי. הוא גם יחסוך לכם חשמל וגז, וישמור על הערכים התזונתיים של המזון. האדים הנוצרים בסיר הופכים לקיטור, מרככים ומפרקים מזונות מגוונים, ביניהם קטניות, בשרים וירקות.

כדאי לקרוא >> טיפים לניקוי יסודי של המטבח שלכם

הכינו כריכים בבגט ארוך:
במקום להכין לכל ילד כריך לבית הספר, אתם יכולים להכין בגט ארוך אחד ולחלק אותו בהתאם למספר הילדים.

הכינו מרקים קרים:
אם מגיעים אליכם אורחים במפתיע, הכנת מרק קר הוא פתרון זריז וקליל. הניחו בבלנדר כמה מרכיבים עסיסיים והפכו אותם למרק קר, סמיך וטעים, שיספק תענוג לחיך של האורחים שלכם.

כדאי לקרוא >> כוסמת: 10 יתרונות בריאותיים ואיך להכין

אלו היו 21 הטיפים של "פודיק" לקיצור זמן הבישול. אנו מקווים שעם הטיפים הללו תוציאו את המיטב מכל דקה במטבח!

כדאי לקרוא >> 20 טיפים שישדרגו לכם את העבודה במטבח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il