אוסף מתכוני אוראו קלים להכנה
אוספי מתכונים כל הכתבות

אוסף מתכוני אוראו קלים וטעימים

מי לא מכיר עוגיות אוראו? בגרסתן הקלאסית, העוגיות הללו מורכבות מזוג ביסקוויטים בטעם שוקולד וביניהן מילוי מתוק לבן. לפי סטטיסטיקות שונות, נראה כי הן העוגיות הנמכרות ביותר מאז המאה הקודמת. בכתבה נספר לכם כמה עובדות מעניינות על עוגיות האוראו וגם נצרף 5 מתכונים טעימים עם עוגיות אוראו. אין כמו מתכוני אוראו כדי לשדרג את ארסנל הקינוחים שלכם!

מאיפה הכול התחיל?
עוגיות האוראו יצאו לשוק לראשונה בשנת 1912, כאשר השוק הבריטי היה היעד המרכזי. הן נמכרו בתוך קופסאות שימורים בעלי מכסה שקוף ובשני טעמים – טעם קרם וטעם מקצפת לימון. כאשר החברה שייצרה את העוגיות, חברת נביסקו, הבינה שאנשים מעדיפים את טעם הקרם על פני טעם מקצפת הלימון, היא החלה לייצר רק עוגיות בטעם קרם. ובשנת 1952 יצאה העוגייה כפי שהיא מוכרת לנו כיום. לאחרונה, בשנת 2016, עוגיות האוראו אף זכו לקבל את הכשרות הידועה של בד"ץ והפכו לעוגיות כשרות למהדרין.

למה קוראים להן עוגיות אוראו?
החברה מעולם לא סיפרה מדוע בחרה לקרוא לעוגיות אוראו בשם הזה. יש הסוברים שמקור השם הוא במילה הצרפתית "אור", שפירושה "זהב", כיוון שבתחילת הדרך האריזה של האוראו הייתה מוזהבת. אחרים סוברים שהשם מגיע מהמילה היוונית "אורוס", שפירושה "הר". אך, יכול מאד להיות שהחברה בחרה בשם הזה פשוט משום שהוא היה קצר, קליט וטוב למכירות.

מי חשב על העיצוב?
אם תשימו לב, תראו שהעיצוב של עוגיות האוראו מאד מושקע ובייחוד ההטבעה, שנמצאת על חלקה העליון של כל עוגייה ועוגייה. כפי שכבר ציינו, העיצוב של העוגיות נקבע סופית בשנת 1952 וקיים מאז ועד היום. מי שהגה את העיצוב המיוחד הוא ויליאם טורניה, שעבד בחברת נביסקו במשך 49 שנה.
במרכז העוגייה מוטבע השם "OREO" ומעליו יש סימן, שמזכיר בצורתו אנטנה. יש המאמינים שהאנטנה הזו מסמנת את "צלב לורן", שהיה סמלה של דוכסות לורן, דוכסות שקמה באימפריה הרומית. הצלב הכפול הזה נישא על ידי האבירים הטמפלרים, שעשו את דרכם במסעות הצלב, החל ממסע הצלב הראשון ב-1099. היום, הוא משמש גם כסימן דרגה אצל הבונים החופשיים. מסביב למילה OREO יש גם מעגל של תלתנים בעלי ארבעה עלים, שגם הם קשורים לאבירים הטמפלרים. אין בטבע תלתן בעל ארבעה עלים, אלא רק תלתן בעל שלושה עלים. לכן, תלתן בעל ארבעה עלים נחשב לדבר נדיר, סוג של קמיע שיכול להגן על הנושאים אותו בפני רוחות רעות.
לא ידוע האם אדון טורניה חשב על כל זה כאשר עיצוב את ההטבעה שעל גבי עוגיית האוראו, אך אין ספק שהעיצוב זכה להצלחה מסחררת.

5 מתכוני אוראו טעימים:
עוגת אוראו ושוקולד מילקה לבן:
אם אתם אוהבים מתכונים קלילים, שאפשר להכין במיקרו, זהו המתכון המושלם עבורכם. כל שעליכם לעשות הוא לטחון את עוגיות האוראו, לשבור עוד כמה עוגיות ולהכניס לדקה למיקרו. התערובת הזו של עוגיות אוראו ושוקולד מילקה לבן היא תענוג לחך!
למתכון הזה צריכים:
2.5 כפות קמח תופח
7 קוביות שוקולד מילקה לבן
4 עוגיות אוראו
2 כפות שמן קנולה
1 כף סוכר חום או לבן
4 כפות חלב
זמן ההכנה: 5 דקות הכנה ודקה אחת בישול.
כמות המנות: מנה אחת.
לאופן ההכנה המלא – לחצו כאן.

עוגת אוראו ושוקולד מילקה לבן במיקרוגל
עוגת אוראו ושוקולד מילקה לבן במיקרוגל – לחצו על התמונה וכנסו לדף המתכון

גלידת אוראו ביתית ללא מכונה:
אם תמיד חלמתם להכין גלידת אוראו ביתית , עכשיו אתם יכולים! עם המתכון של גלידת אוראו ביתית ללא מכונה תוכלו להכין גלידה נהדרת בקלי קלות.
למתכון אתם צריכים 3 מרכיבים בלבד:
19 עוגיות אוראו
2 גביעי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 פחית חלב מרוכז ממותק (כ-400 גרם)
זמן ההכנה: 30 דקות.
כמות המנות: מנה אחת.
לאופן ההכנה המלא – לחצו כאן.

מתכון לגלידת אוראו ביתית ללא מכונה
מתכון לגלידת אוראו ביתית ללא מכונה – לחצו על התמונה וכנסו לדף המתכון

עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה:
רוצים לארח עם עוגת גבינה מיוחדת? האורחים שלכם אוהבים עוגיות אוראו? יש לכם הזדמנות לשלב בין השניים ולהכין עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה. המתכון אומנם דורש קצת סבלנות והשקעה, אבל בסופו של דבר תצא לכם עוגה טעימה במיוחד, שתשדרג לכם את האירוח. אם תרצו, תוכלו גם להכין אותה לשבועות או לכל חג אחר!
למתכון אתם צריכים:
לתחתית העוגה:
20 עוגיות אוראו
60 גרם חמאה מומסת
לעוגת הגבינה:
1 גביע גבינת שמנת (225 גרם)
30 גרם סוכר
6 גרם ג'לטין (+ 30 מ"ל מים)
1 גביע שמנת מתוקה להקצפה 32%-38% שומן
16 עוגיות אוראו
זמן ההכנה: 40 דקות.
כמות המנות: מנה אחת.
לאופן ההכנה המלא –לחצו כאן.

עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה
עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה – לחצו על התמונה וכנסו לדף המתכון

עוגת גבינה אוראו אפויה:
אם אתם מעדיפים עוגות גבינה אפויות, יש לנו מתכון מושלם לעוגת גבינה אוראו אפויה! כל מה שצריך לעשות הוא להכין את תחתית העוגה ואת מלית הגבינות, לפזר עוגיות אוראו מעל, להכניס לתנור ואז להכניס לקירור לפני הגשה. יוצא פשוט מושלם!
למתכון אתם צריכים:
לתחתית העוגה:
28 עוגיות אוראו
60 גרם חמאה מומסת ללא מלח
למלית הגבינות:
550 גרם גבינת שמנת
180 גרם סוכר חום / לבן
כפית תמצית וניל
150 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים (גודל L בטמפרטורת החדר)
16 עוגיות אוראו
זמן ההכנה: 20 דקות הכנה ו-40 דקות בישול.
כמות המנות: 4.
לאופן ההכנה המלא – לחצו כאן.

עוגת גבינה אוראו
עוגת גבינה אוראו – לחצו על התמונה וכנסו לדף המתכון

גלידת עוגיות אוראו על מקל מ-3 מצרכים:
אין כמו ארטיק טעים באמצע היום. בדיוק בשביל זה המצאנו את המתכון המהיר לגלידת עוגיות אוראו על מקל משלושה מצרכים בלבד – עוגיות אוראו, שמנת מתוקה וחלב מרוכז. אם תרצו לשדרג את הגלידה, תוכלו לצפות אותה בשוקולד לבן או שחור לפי בחירתכם וכמובן, בסוכריות צבעוניות.
למתכון אתם צריכים:
1 חבילת אוראו (4 שקיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (כחצי קרטון)
130 מ"ל חלב מרוכז ממותק (כשליש פחית)
1 חפיסת שוקולד חום / לבן של מילקה (לא חובה)
10 גרם סוכריות צבעוניות לציפוי (לא חובה)
זמן ההכנה: כ-5 דקות.
כמות המנות: 4.
לאופן ההכנה המלא – לחצו כאן.

גלידת אוראו מ 3 מצרכים
גלידת אוראו מ 3 מצרכים – לחצו על התמונה וכנסו לדף המתכון

אם קראתם את הכתבה הזו סביר מאוד להניח שאתם חובבי קינוחים מתוקים, באתר פודיק תוכלו למצוא אוסף 6 מתכוני נוטלה סופר טעימים וקלים להכנה ביתית, תנסו ותתאהבו בטוח! 🙂

author-sign

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *