פודיק - Foodik

קציצות בשר לימוניות חמוסטה

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
1789 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קציצות בשר לימוניות חמוסטה
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

קציצות בשר בקר לימוניות ברוטב קובה חמוסטה שלא תרצו להפסיק לאכול! עם קישואים מנגולד והרבה לימון תקבלו ביס מנחם מפוצץ בטעם, אני ממליץ להכין אורז לבן בסמטי אחד אחד ולשים עליו את הקציצות לימוניות האלו עם כל הרוטב, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה טעים. אם אתם בקטע של קציצות אדומות אז יש באתר גם מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ואפונה שלא תרצו להפסיק לאכול שמושלמות לילדים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.

23 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-20 קציצות - לבשר:
  • לרוטב:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • טגנו בצל לבן ו-2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים לקוביות עם מעט מלח ופלפל עד להשחמה ולקירמול הבצל, תעבירו לקערה וחכו שיתקררו. אל תנקו את הסיר!

  • תוסיפו לקערה עם הבצל והסלרי המטוגנים את הבשר הטחון, המלח הבהרט פירורי הלחם הביצה ואבקת האפייה וערבבו היטב, תכסו ותקררו כ-30-60 דק' במקרר.

  • אח"כ תוציאו מהמקרר וצרו קציצות בשר בעזרת כף (לא גדולות מדיי!), תוסיפו עוד קצת שמן זית לסיר שטיגנו בו את הבצל והסלרי חממו והשחימו את הקציצות מכל צד (לא חובה אבל יותר טעים לדעתי) ותוציאו לצלחת.

  • לא מנקים את הסיר! מוסיפים 2 בצלים חתוכים לקוביות מקרמלים ובסיום הקירמול מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מוסיפים 1.5 ליטר ציר בקר או מים מערבבים מוסיפים את החוואיג' מלח פלפל סלרי חתוך מנגולד חתוך, מיץ מ-2 לימונים (או יותר אם בא לכם) אבקת מרק מערבבים הכל וטועמים לוודא שטעים לכם ולא חסר כלום, נותנים לרוטב להתבשל מעט.

  • מוסיפים את קציצות הבשר בחזרה לסיר לבישול של כשעה-שעה ורבע. באמצע הבישול אפשר להוסיף את הקישואים החתוכים (ולא מההתחלה שלא יהיו "מושיים" מדיי) להמשך הבישול עם כל השאר. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה ושמרו את הפוסט.

הערות
  • אם אין ציר בקר אפשר להשתמש בציר ירקות ואם אין ציר בכלל תוסיפו מים ועוד אבקת מרק.

1 תגובות על: קציצות בשר לימוניות חמוסטה
כתיבת תגובה
שימרית בן הר מסיקה
שימרית בן הר מסיקה
5 ביולי 2024 בשעה 12:0

מתכון אליפות, טעם של פעם. סופר גמיש והמונגש להכנה. תודה!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 ביולי 2024 בשעה 10:49

תודה רבה.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מנגולד # עלי מנגולד # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # מאכלים לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # אבקת מרק עוף # מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # אוכל לקידוש # אוכל לאירוח # אוכל לאירועים # מתכונים לאירועים # אירוח בופה # אוכל לאירועים משפחתיים # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # ארוחה בשרית קלה להכנה # בצל # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מנות עיקריות בשריות # קציצות # קציצות בשר # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # מנה עיקרית בשרית # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # בהרט # מאכלים ליום שבת # קידוש # שום כתוש # ארוחה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ביצה # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מאכלים בשריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מאכלים לשישי # אוכל מנחם # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחה בשרית לפסח # ציר בקר # עלי סלק # יאבלולו שמבלולו # תבלין חוויאג' # שבת חתן # קציצות לשבת # מנות עיקריות לשבת # מאכלי עדות # לימון # בצל לבן # מנות עיקריות # קציצות בקר # פירורי לחם # בשר טחון # קישואים # סלרי # קורנפלור # מיץ לימון # אירוח בופה בשרי # בשרים # ארוחת צהריים # אבקת אפייה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il