פודיק - Foodik

טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
4058 צפיות
בעבר, אנשים היו צריכים לנצל את המזון שלהם תוך זמן קצר, כיוון שלא היה להם מקפיא. היום, לשמחתנו, אנחנו יכולים לאחסן את המזון שלנו במקפיא וליהנות ממנו גם חודשים לאחר הרכישה. עם זאת, חשוב לדעת את הכללים להקפאת מזון, כדי שלא יקרה מצב שבו טעמם, צבעם או מרקמם המקורי ייפגמו. אם תעשו את זה נכון, תוכלו להאריך את חיי המזון שלכם, לחסוך לכם זמן עבודה רצוף במטבח ולשמור שאריות שנותרו לכם מהארוחות. הנה לכם כמה טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם:

דעו כמה זמן אפשר לשמור את המזון במקפיא:
המזון אומנם יכול להישמר לזמן ממושך מאד, אבל גם לזמן ההקפאה יש גבול. הנה לכם כמה מזונות מובילים ומשך הזמן המומלץ להחזקתם במקפיא:
• אגוזים, צימוקים ושקדים: בין שלושה לארבעה חודשים.
• פשטידות ומרקים: בין חודש לחודשיים.
• לחם: בין שלושה לשישה חודשים.
• קטניות מבושלות או מושרות: עד שלושה חודשים.
• פיצה: בין חודש לחודשיים.
• עגבניות ועשבי תיבול טריים: עד חודשיים.
• בננות: עד שלושה חודשים.
• עוף מבושל: עד שלושה חודשים, עוף לא מבושל: בין תשעה ל-12 חודשים.
• פסטה מבושלת: עד חודשיים.
• בצקים מוכנים: עד חודשיים.
• קציצות ומאכלי בשר: בין חודשיים לשלושה חודשים.
• דג טרי: עד שישה חודשים, דג מבושל: עד חודשיים.
כדי לוודא שאתם לא עוברים את זמן ההקפאה המומלץ, כדאי להדביק מדבקה על אריזות המזונות שבמקפיא ולרשום עליה את התאריך שבו הכנסתם את המזון למקפיא. אם האריזה לא שקופה, אתם יכולים גם לרשום מה המזון שמסתתר בתוכה כדי שלא תצטרכו לפתוח ולבדוק בכל פעם מחדש.

צננו את המזון לפני שאתם מכניסים להקפאה:
לפני שאתם מכניסים את המזון שלכם למקפיא, תוודאו שהוא הגיע לטמפרטורת החדר. אם תכניסו מזון חם למקפיא, זה עלול לפגום בטעם שלו וגם בטעם של המזונות שנמצאים סביבו במקפיא. החום מעלה את הטמפרטורה במקפיא וגורם להפשרה של המזונות האחרים.

שמרו על המזון שלכם מפני חדירת לחות:
חשוב לאטום את המזון שלכם היטב, כדי שלא תחדור אליו לחות. הלחות הזאת עלולה להתפתח לשכבה של קרח, שתצטבר על המזון ותפגום בטעמו ובמרקמו. מומלץ לאחסן את המזון בכלי זכוכית או נירוסטה ולא בשקיות או קופסאות פלסטיק, גם אם אלו מיועדות להקפאה. זאת, כיוון שפלסטיק מכיל כימיקלים, שמועברים אל המזון בעת ההקפאה. בנוסף, גם לא כדאי להשתמש בניילון נצמד בהקפאה. במקום ניילון נצמד אתם יכולים לעטוף את המזון שלכם בנייר סופג ולהכניסו לקופסה. השיטה הזו מתאימה במיוחד ללחם, לקציצות ולפשטידות.
מומלץ גם לבחור בכלי אחסון קטן ככל הניתן, כדי שיהיה בו כמה שפחות אוויר. אוויר מיותר עלול לפגום באריכות ימיו של המזון.

[caption id="attachment_784" align="alignnone" width="452"]איך להקפיא עוגות ועוגיות איך להקפיא עוגות ועוגיות - לחצו כאן ותגיעו למדריך נפלא שיספר לכם כיצד להקפיא עוגות ועוגיות בצורה הטובה ביותר. המדריך נכתב על ידי צוות פודיק.[/caption]

אחסנו את המזון בכמויות קטנות:
מומלץ לחלק את המזון למנות קטנות, להקפיא אותו בקופסאות נפרדות ולפזר בצורה מרווחת במקפיא. זאת, כדי שתהליך ההקפאה יהיה מהיר וכך לא ייפגע טעמו של המזון. באמצעות החלוקה לכמויות קטנות תוכלו גם להפשיר את המזון במהרה.

אחסנו בעומק המקפיא את המזון המיועד להקפאה ארוכת-טווח:
אם יש לכם מזון שאתם מתכננים להקפיא לזמן ממושך במיוחד, כדאי לאחסן אותו בחלק האחורי ביותר של המקפיא, שם הוא יהיה חשוף לפחות שינויים בטמפרטורה. מזונות שנמצאים ליד דלת המקפיא יהיו חשופים לשינויים גדולים יותר בטמפרטורה, כיוון שכשפותחים את המקפיא נכנס מעט חום פנימה.

טיפים להקפאה נכונה של פירות:
אם אתם רוצים ליהנות מהפירות האהובים עליכם במשך כל השנה, הפתרון הפשוט הוא להקפיא אותם לקראת סוף העונה. שטפו את הפירות וחתכו אותם לחתיכות קטנות מבלי לקלף אותם. לאחר מכן, הסירו מהם את העוקצים ואת הגרעינים. הכניסו את הפירות לתוך כלי המיועד להקפאה ומזגו מעליהם מיץ לימון מהול במים. כך, הפירות ישמרו על המרקם, הצבע והטעם שלהם גם מחוץ לעונה שלהם.

טיפים להקפאה נכונה של לחם:
במקום להקפיא את כל כיכר הלחם, מומלץ לפרוס את הלחם לפני ההקפאה. כך, תוכלו להוציא ולהפשיר פרוסה אחת בכל פעם. כמו כן, כדאי לעטוף את האריזה של הלחם בשקית נוספת. אם הוצאתם פרוסה מהאריזה להפשרה, עטפו את יתר הפרוסות בנייר סופג והחזירו לאריזה ולהקפאה.

טיפים להקפאה נכונה של בשר:
אם אתם רוצים לשמור על הטעם הנהדר והמרקם העסיסי של הבשר שלכם, מומלץ להסיר ממנו עצמות וחתיכות שומן טרם ההקפאה. את חתיכות השומן תוכלו להקפיא בנפרד ולהשתמש בהן אחר כך. לאחר שהסרתם ממנו את העצמות והשומן, חתכו אותו לנתחים בגודל המועדף עליכם. הפעולה הזו תאפשר לנוזלים ולגזים לצאת מתוך הבשר ובכך לא לפגוע בטעמו.

טיפים להקפאה נכונה של חלב:
אולי תתפלאו לדעת, אבל אפשר להקפיא גם חלב. אולם, צריך לדעת שהחלב משנה את המרקם שלו בהקפאה ולכן, אחרי ההפשרה הוא יתאים יותר לבישול, לאפייה ולהכנת מילקשייקים. כשאתם מקפיאים את החלב, חשוב לאחסן אותו בתוך מיכל שאין בו אוויר ושמתאים להקפאה. זאת, כיוון שהחלב מתרחב בזמן ההקפאה. אתם יכולים לשמור את החלב בהקפאה עד לשישה חודשים, אולם עדיף לפחות זמן כדי להבטיח שהחלב ישמור על טעמו. כדי להפשיר את החלב, חשוב לעשות זאת במקרר ולא מחוצה לו, כיוון שהחלב עלול לפתח בקטריות רבות יותר מחוץ למקרר. לאחר ההפרשה, אם אתם רואים שיש בחלב גושים או שקיימת הפרדה בין החלב לשומן, אתם יכולים לסדר את העניינים האלו באמצעות ערבול החלב בבלנדר.

טיפים להקפאה נכונה של דגים:
אם אתם רוצים לשמור על הטעם של הדגים שלכם בהקפאה, מומלץ לחתוך אותם לנתחים בגודל הרצוי ולהניח אותם בתוך קופסאות עם קרח כתוש. מזונות אחרים לא אוהבים קרח, אבל דגים מסתדרים איתו מצוין. הקרח יעזור לכם לשמור על המרקם ועל הטעם של הדגים שלכם.

דעו מה ההמלצות שלנו להקפאה:
אפשר להקפיא כמעט כל דבר, אבל יש מזונות ששווה במיוחד להקפיא. הנה כמה מההמלצות שלנו:
• מרק עוף צלול: חלקו אותו למספר קופסאות אחסון, הקפיאו ותשתמשו בו כדי להכין צירים לתבשילי קדירה או מרקים עשירים.
• מיץ לימון: הלימונים פחות איכותיים בקיץ ולכן, אם אתם רוצים ליהנות ממיץ לימון סחוט כל השנה, מומלץ להקפיא אותו ממש לפני שהקיץ מתחיל. תסחטו את הלימונים ותעבירו את המיץ לתבנית שמיועדת לקוביות קרח. אתם יכולים גם לגרד את הקליפה של הלימונים ולהקפיא את הגרד לאפייה.
• קטניות (חומוס, שעועית וכדומה): תשרו כמות גדולה של קטניות, חלקו למנות קטנות והקפיאו. תוכלו להוציא אותם מהקפאה כשתצטרכו להכין תבשיל, מרק או חמין. אתם יכולים גם לבשל את הקטניות מראש, לפני שאתם מכניסים להקפאה.
• רוטב עגבניות לפסטה: אם תכינו מראש ותקפיאו, תחסכו לכם הרבה זמן הכנה.

דעו מה לא כדאי להקפיא:
אפשר להקפיא הרבה מאד דברים, אבל יש מזונות שעדיף שלא להקפיא, כיוון שהם יאבדו מטעמם, צבעם או מרקמם המקוריים. בין המזונות הללו נמנים גבינות לבנות רכות, ביצים קשות, עוגות גבינה אפויות, ממרח חומוס, פלפל חי וכל מאכל שכולל בתוכו תפוחי אדמה. כמו כן, לא מומלץ להקפיא מזון שהבאתם ממסעדה, ממעדניה או באמצעות טייק אווי. זאת, כיוון שאתם לא באמת יודעים כמה זמן עבר מהרגע שבו הם בישלו או הפשירו את המזון ועד שהוא הגיע אליכם. וגם לא מומלץ להקפיא מחדש מזון שהפשרתם.

תפשירו את המזון שלכם בצורה נכונה:
כדי להפשיר את המזון שלכם, הדרך המומלצת ביותר היא להניח אותו במקרר במשך הלילה. אם אין לכם זמן להמתין לילה שלם, אתם יכולים להניח את המזון על משטח במטבח ולחכות כמה שעות עד שהוא יפשיר. אם אתם רוצים להפשיר בשר או דגים, לא מומלץ להפשיר אותם על משטח במטבח, אבל אם אתם ממש חייבים, אז רק בחורף.
אם אתם רוצים להפשיר מרקים או תבשילים, אתם יכולים להעביר אותם לסיר ולחמם על אש קטנה עד שהם מגיעים למרקם ולמידת החום הרצויים.

עם הטיפים האלו, אנו בטוחים שתצליחו להקפיא וליהנות מהמזון שלכם כהלכה בכל זמן.

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il