פודיק - Foodik

טיפים לאפיית מאפים מושלמים

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
2759 צפיות
אם אתם אופים לעיתים תכופות, אתם וודאי כבר יודעים שתמיד יש מקום לטעויות בזמן האפייה. בין אם אתם מתכננים להכין עוגה, עוגיות או מאפים אחרים, הכנו עבורכם כמה טיפים שימושיים, שיעזרו לכם להתחמק מהטעויות שכבר נעשו על ידי אחרים ולאפות מאפים מושלמים.

בחרו את הקמח שלכם בקפידה:
גם אם נדמה לכם שכל הקמחים הם אותו הדבר, חשוב לשים לב להבדלים שביניהם ולבחור בקמח שמתאים למתכון שלכם. אם המתכון מציין שם של קמח מסוים, אתם צריכים להשתמש בקמח שמצוין במתכון. אם אין לכם מתכון מסודר, מומלץ להסתכל על גב האריזה של הקמח ולבדוק מה כמות החלבון בתוכו. ככל שערך החלבון גבוה יותר, כך הקמח מתאים יותר לאפיית לחם. קמח עם פחות חלבון, כמו קמח עוגה, מתאים יותר לאפיית מאפים רכים ואווריריים.

שקלו באמצעות מד משקל:
חשוב מאד למדוד את המצרכים השונים לפני שמתחילים להכין את המאפים. אם אתם רוצים להיות מדויקים, אל השתמשו בכפות, כפיות או כוסות, שכן הגדלים של אלו משתנים ממטבח למטבח. במקום זאת, השתמשו במד משקל כדי לשקול את המצרכים שלכם.

שלבו חמאה בטמפרטורה הנכונה:
החמאה צריכה להיות בטמפרטורה המתאימה למתכון שלכם. אם המתכון דורש חמאה בטמפרטורת החדר, אתם צריכים לוודא שהחמאה צהובה ורכה, אך אינה נוזלית מדי. אם החמאה תהיה נוזלית ורטובה מדי, המאפים לא יצאו כמו שצריך. אם אתם צריכים את החמאה בשביל להכין ממנה ציפוי לעוגה, תצטרכו להשתמש בחמאה קרה. גם באשר להכנת בצק, עדיף להשתמש בחמאה קרה, שכן אם תשתמשו בחמאה בטמפרטורת החדר, זה עלול להפוך את המרקם של הבצק לשמנוני.

אל תתנו לבצק לתפוח יתר על המידה:
זה אומנם חשוב שהבצק יתפח, אבל שימו לב שהוא לא תופח יתר על המידה. תנסו לקרר את המטבח שלכם לפני שאתם מתחילים להכין את הבצק. אם המטבח שלכם מתחמם מהר, תדאגו ללוש את הבצק שלכם לפני שתפעילו את התנור. כמו כן, לושו אותו רק באמצעות קצות האצבעות, שהן קרירות יותר מיתר כף היד.

דעו כיצד להקציף ביצים:
אם אתם צריכים להקציף ביצים, מומלץ להוציא אותם מהמקרר מבעוד מועד, לחכות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר ורק אז להקציף. את ההקצפה של חלבונים (החלק הלבן בביצה) כדאי לעשות בתוך קערה מזכוכית או ממתכת, שכן בקערות מפלסטיק השומן עלול להידבק לכלי ולפגום בהקצפה. כמו כן, תדאגו שאף טיפה של חלמון (החלק הצהוב בביצה) לא תיכנס לכלי ההקצפה.

דעו כיצד להקציף שמנת מתוקה:
שמנת מתוקה אוהבת קור ולכן, כדי להבטיח יצירה של קצף יציב במהירות, מומלץ להכניס את כלי ההקצפה למקרר לפני שאתם מתחילים בהקצפה ולהוציא אותו מיד לפני ההקצפה. זאת, כדי שהוא יהיה קר בזמן ההקצפה.

קמחו תוספות לפני שאתם מכניסים לתערובת:
אם אתם רוצים להוסיף לעוגה או למאפה שלכם תוספות כמו צימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס או פירות יער, כדאי לחמם אותם מעט בתנור ולקמח אותם בקורנפלור לפני שאתם מכניסים לתערובת של הבצק. כך, תוכלו למנוע מהם לשקוע בתחתית המאפה. השיטה הזו פועלת בעיקר במאפים בעלי מרקם דחוס.

הפכו את גירוד השוקולד לפשוט יותר:
אם אתם רוצים לגרד שוקולד בקלות, מומלץ להכניס את השוקולד להקפאה מספר שעות לפני שאתם מתחילים בתהליך הגירוד.

נצלו את המקפיא שלכם:
אם אתם רוצים לחסוך זמן אפייה, אתם יכולים להכין מראש כמות גדולה של בצק, לחלק אותו לחלקים קטנים יחסית ולהקפיא אותם עד לרגע שבו תצטרכו. הדבר הזה יוכל להפוך את תהליך האפייה לפשוט יותר.

השתמשו בנייר אפייה:
אם אתם פחות נלהבים מהשימוש במרגרינה לשימון התבנית שלכם, אתם יכולים להשתמש בנייר אפייה. כך, העוגה או העוגיות שלכם יוכלו לצאת בקלות מהתבנית ואתם גם לא תצטרכו להשקיע זמן רב בניקוי התחתית לאחר האפייה.

השתמשו נכון בבצק עלים מוכן:
בצק עלים הוא מעולה להכנת מאפים שונים, אולם חשוב לדעת כיצד להשתמש בו בצורה נכונה. מומלץ להפשיר את בצק העלים במקרר לילה לפני שאתם מתכננים להשתמש בו ולהתחיל לעבוד איתו מיד לאחר הוצאתו במקרר. זאת, כדי למנוע חשש מקריעה שלו. מומלץ גם להכניס אותו לתנור בחום של לפחות 200 מעלות, כשהוא עדיין קר.

דעו כיצד להכין עוגות בחושות:
עוגה בחושה היא עוגה שערבבו היטב את מרכיביה לפני האפייה, עד ליצירת מרקם אחיד. את המרכיבים חשוב לערבב עדינות תוך כדי תנועות קיפול, ומומלץ להדליק את התנור כרבע שעה לפני הכנסת התערובת. כמו כן, מומלץ להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר. אם יש צורך בהוספת אבקת אפייה וסודה לשתייה, מומלץ להוסיף אותם כמרכיבים האחרונים ומיד לאחר מכן להכניס את העוגה לאפייה, שכן האבקות האלו מתחילות לתסוס במהירות כשהן פוגשות בנוזלים.
עוגות בחושות נוטות לתפוח בערך ב-25-35 אחוז מנפחן בזמן האפייה. כדי למנוע מהתערובת של העוגה הבחושה לגלוש אל מחוץ לתבנית בזמן האפייה, מומלץ לא למלא את כל התבנית בתערובת. אם התערובת קלה, מלאו עד שני שלישים מהתבנית בתערובת. אם התערובת כבדה, מלאו עד שלושת רבעי מהתבנית בתערובת. כמו כן, מומלץ להיצמד לכמות החומרים המתפיחים המצוינים במתכון.
לאחר ההוצאה מהתנור, מומלץ לעטוף את העוגה החמה בניילון נצמד כדי להפוך אותה לעסיסית ורכה.

דעו כיצד להכין בצק שמרים:
לפני שאתם ניגשים להכין את בצק השמרים שלכם, חשוב לוודא שהשמרים בתוקף. מומלץ להשתמש בשמרים יבשים, שמחזיקים זמן רב יותר. אפשר לבדוק האם הם עוד פעילים בדרך פשוטה ויעילה: תערבבו בכוס מים פושרים כפית אחת של סוכר וכפית אחת של שמרים ותשאירו אותם במים במשך כ-10 דקות. אם התערובת תוססת ומקציפה מעט, סימן שאתם יכולים להשתמש בשמרים. שימו לב להשתמש בכמות השמרים המצוינת במתכון ולא יותר מכך, כדי שהבצק לא ייפול לאחר האפייה.
לאחר שתכינו את הבצק, חשוב ללוש אותו לפחות 10-15 דקות באמצעות מיקסר בעל וו לישה. זה יעזור לכם ליצור בצק גמיש וחלק, שיהיה לכם קל לעבוד איתו אחרי שיתפח. בהתפחה הראשונה, תניחו לבצק לתפוח כשעה וחצי-שעתיים. אחרי עיצוב הבצק, בהתפחה השנייה, מומלץ להתפיח אותו במשך כחצי שעה. כך, רוב הסיכויים שהבצק שלכם ייצא אוורירי. אם קר בחוץ ואתם רוצים לזרז את תהליך ההתפחה, אתם יכולים לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות אותו ולהניח את הבנק לתפוח בתוך התנור הסגור.

השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה:
לפני שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, מומלץ לבדוק האם היא מוכנה באמצעות החדרת קיסם למרכז העוגה. הוציאו את הקיסם ותראו מה מצבו. אם הוא רטוב ויש עליו פירורים, סימן שהעוגה צריכה להישאר עוד כמה דקות בתנור. אם הוא יבש ונקי מפירורים, סימן שאפשר להוציא את העוגה מהתנור.

תחתכו עוגה קרה עם סכין רותחת:
אם אתם רוצים לחתוך פרוסות מושלמות מהעוגה שלכם, מומלץ לטבול את הסכין במים רותחים ורק לאחר מכן להשתמש בה כדי לפרוס את העוגה.

עם הטיפים הללו, אנו בטוחים שיצאו לכם מאפים הרבה יותר יציבים וטעימים. שיהיה בתיאבון!

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il