תבשיל צוואר טלה פטריות ערמונים תפוחי אדמה גזרים ובצל עם כמה סוגי פטריות והטעם? פשוט גן עדן! הבשר רך ונמס בפה אחרי הבישול הארוך, הטעמים מתחברים הרוטב מצטמצם ופשוט עונג צרוף לאכול את זה על אורז לבן או עם מה שבא לכם, פשוט תבשיל חלומי, ואם כבר אתם בקטע של טלה אז כנסו למתכון של התבשיל כבש של אמא שלי אתי שהוא גם אחד הנדירים ובכללי יש לי באתר עוד כל מיני מתכוני קרניבורים סופר שווים לכל חובבי הבשר כמו אסאדו וכאלה. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כ-ו-ל-ם!
חממו בסיר גדול (קוטר 36) 3 כפות שמן זית והשחימו היטב את חתיכות צוואר הטלה טוב ותוציאו לצלחת, לאותו הסיר בלי לשטוף תוסיפו 1 בצל סגול חתוך לרצועות וקרמלו.
חתכו פטריות שמפיניון לפרוסות ותוסיפו פטריות שמפיניון לסיר וטגנו הכל בעוצמה בינונית-חזקה עד שהפטריות יאבדו מהנפח שלהן ממש כמו בסרטון.
תוסיפו מלח פלפל ורסק עגבניות מרוכז ותמשיכו לערבב, חתכו גזר לפרוסות ותוסיפו לסיר, תוסיפו חצי ליטר ציר בקר, כוס מים חמים, כף פפריקה, חצי כפית כמון, כף אבקת מרק או לפי טעם, כפית כורכום שטוחה וכף סילאן או שוב - לפי הטעם האישי וערבבו היטב.
חתכו תפוחי אדמה קטנים ל-2 או 4 ותוסיפו לסיר, תחזירו בחזרה את חתיכות צוואר הטלה ואת כל הנוזלים שהגירו לסיר (הנוזלים מפוצצים בטעם!), תוסיפו 7 שיני שום, 2 חבילות ערמונים ותערבבו, תטעמו ותתקנו טעם ומליחות במידת הצורך.
סגרו הסיר הביאו לרתיחה ל-2-3 דקות ותנמיכו לעוצמת אש נמוכה ובשלו לאט לאט כ-3-4 שעות עד שאתם רואים שבשר צוואר הטלה כבר רך נימוח ומתמוסס, תגישו על אורז לבן ושיהיה בתיאבון!
הרוטב יצא לכם דליל? אין בעיה, ערבבו כף קורנפלור בקערה נפרדת עם מעט מים שפכו לסיר ותוסיפו (או קמח תפוחי אדמה), עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.