פודיק - Foodik

קובה במיה עירקית

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
567 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קובה במיה עירקית
מנות
6
קושי:
קשה
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעתיים
זמן כולל
3 שעות

קובה במיה עירקית מושלמת עם 2 שיטות עיטוף לקבלת מעטפת דקיקה במיוחד קובה מלא בבשר בלי יותר מדיי סולת מבחוץ, הכל כתוב לכם מלמטה והכל מצולם בצורה מדויקת בסרטון. עקבו אחריי ותעשו ויצא לכם מושלם! שימו לב שמלח פלפל לפי טעם אישי, ציר בקר אפשר להכין מראש לשמור במקפיא ולהפשיר כשרוצים או לחילופין יש לקנות מוכן בסופרים. יש באתר גם מתכון נפלא לקובה דלעת צרחות וכמובן עוד מתכונים לקובה מהסרטים כמו קובה סלק קלאסי או קובה חמוסטה למשל שהוא אחד האהובים (עם בשר סיסקה). עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!

שיטת בישול:   הקפאה, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
34 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק גדול וכ-21 קובה:
  • למרק בסיר גדול
  • למעטפת הקובה (שיטה 1)
  • למעטפת הקובה (שיטה 2)
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • במחבת מזהיבים את הבצל הלבן, אח"כ מוסיפים את הסלרי הקצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון עם השומן (חייב שומן) ואת כל שאר התבלינים ומה שכתבתי למעלה ומטגנים בעוצמה גבוהה עד שהנוזלים נעלמים לגמרי והבשר מוכן - מעבירים אותו לקערה מכסים ומקררים.
    כשהבשר התקרר מערבבים טוב ויוצרים כדורים לוחצים חזק שמים על תבנית ומקפיאים.

  • למרק: מוסיפים לסיר גדול את הבצל הלבן ומקרמלים, מוסיפים את שאר התיבול שכתוב למעלה את הרסק עגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים מעט פותחים את התבלינים והסוכר, מוסיפים מים (עד לשלושתרבע גובה הסיר) או ציר בקר אם יש או שמשלבים ביניהם, סוחטים חצי לימון מוסיפים את הסלרי ומערבבים, טועמים מתקנים טעם לפי רצנוכם מכסים ומבשלים כ-45 דקות.

  • מכינים את מעטפת הסולת עם המצרכים שכתבתי למעלה מערבבים הכל בקערה מכסים היטב ומחכים כ-15 דקות, אח"כ לוקחים חתיכה, מוציאים את כדורי הבשר מהמקפיא (כשהם קפואים!) ועוטפים אותם בסולת, אם הסולת מעט התייבשה מרטיבים ידיים, מייצרים מעטפת דקיקה ככל הניתן ומסדרים בצד. שיטה 2: טובלים את כדור הבשר הקפוא בביצה טרופה, סולת, ביצה טרופה, ושוב סולת דואגים שיהיה עטוף היטב - זה עובד!

  • ברגע שהמרק מוכן מוסיפים 1 שקית במיה קפואה ואת כל הקובות, מבשלים הכל כ-45 דקות וטועמים שמוכן, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה

הערות
  • יחס של 20% שומן 80% בשר. חובה - כדי שהבשר יתקרר והשומן יקשור אותו אח"כ כשמייצרים כדורים.

  • ניתן ורצוי להוסיף ציר בקר או ציר ירקות זה יעשיר את הטעם מאוד! יש ציר בקר מוכן של קנור או של כל חברה אחרת שאפשר להוסיף למרק הקובה. מלח פלפל לפי טעם אישי!

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל לשבת # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # עמית ועדות # אוכל לקידוש # ארוחת צהריים לשבת # רעיון לארוחת צהריים # בצל # אוכל ליום שבת # רעיון לארוחת ערב בשרית # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # אוכל # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # ארוחה בשרית לחג # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # חורף # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # ארוחה לשבת # ארוחה חגיגית לשבת # בהרט # קידוש # שום כתוש # ארוחה בשרית # ארוחות צהריים טעימות # תבשילים בסיר אחד # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מרק # מרקים # מרקים עשירים # מרקים בשריים # מרק בשרי # מרקים עם בשר # מרקים עם בשר בקר # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרק לשבת # מרק לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרק לארוחת צהריים # מרק לארוחת ערב # מרקים לארוחת ערב # מרקים בשריים לארוחת צהריים # מרק בשרי לארוחת צהריים # מרק בשרי לחורף # מרקים בשריים לחורף # מרק טעים וקל להכנה # מרק טעים לחורף # מרק טעים לאירוח # מרק טעים במיוחד # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # סולת # ציר בקר # קובה # יאבלולו שמבלולו # במיה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # שום # בצל לבן # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # בשר טחון # סלרי # כורכום # פפריקה אדומה # עגבניות מרוסקות # רסק עגבניות # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il