פודיק - Foodik

אסאדו בבירה ברביקיו ודבש

דרגו את המתכון: 
17 אהבו
1931 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
אסאדו בבירה ברביקיו ודבש
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
6 שעות
זמן כולל
6 שעות ו-15 דקות

אסאדו בבירה ברביקיו ודבש (בירה כהה) בסיר ברזל יצוק של מגנוס (להנחה של 15% על הסיר חפשו "מגנוס סיר ברזל" בגוגל כנסו לאתר והזינו קוד קופון "פודיק" בסיום הרכישה - תקף ב-48 שעות הקרובות בלבד! ההנחה תקפה על כל שאר מוצרי האתר!) עם פטריות בצלים טימין ועוד דברים טובים, מנה בשרית עיקרית מנצחת לשבת המלכה או לארוחת צהריים מפוארת, מתאימה לחגים ומתאימה במיוחד לחורף, תבשיל קדירה מתקתק שלא תרצו להפסיק לאכול! ממליץ לאכול עם אורז לבן בצד. את הרוטב שישאר לכם אפשר לשמור ולהשתמש בו כציר למרקים ותבשילים, משובח במיוחד! יש באתר עוד מתכוני אסאדו מעולים וטעימים לכל חובבי הז'אנר ובכללי עוד מתכוני קרניבורים מעולים וטעימים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
16 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-4 סועדים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 2 בצלים לרצועות ומניחים בצד, בנתיים מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר גדול ורחב וצורבים את קוביות הבשר עד להשחמה ומוציאים לקערה.

  • מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים מעט מלח, ברגע שמזהיב מוסיפים את שיני השום ו-2 כפות של רסק עגבניות מרוכז, כף סוכר חום ו-2 כפות קורנפלור, מערבבים היטב.

  • מוסיפים חזרה לסיר את הבשר שצרבנו, מוסיפים 2 בקבוקים של בירה כהה + כוס ציר בקר (או מים חמים במידה ואין), מוסיפים את ענפי הטימין ו-3 כפות ברביקיו, 3 כפות דבש (למי שרוצה עוד מתיקות ומי שרוצה יכול להוסיף עוד דבש), מערבבים הכל בודקים טעם ומתקנים תיבול לפי הצורך או הטעם האישי. (מליחות וכו')

  • מביאים לרתיחה ל-2-3 דקות ואח"כ מנמיכים עוצמה לבישול של שעתיים על הגז (עוצמה 4 באינדוקציה), אח"כ פותחים, מוסיפים את הפטריות, בודקים שהתיבול מספק אתכם ומכניסים את כל סיר הברזל היצוק עם תבשיל האסאדו לתנור חום עליון תחתון 120-125 מעלות לכ-4-5 שעות עד שהבשר מתרכך וכל הרוטב התאחד וקיבל טעם חזק.

הערות
  • מלח פלפל דבש וברביקיו לפי טעם אישי אפשר לחזק או להחליש

  • רצוי להשתמש בסיר ברזל יצוק (4 ליטר) שיתן אפקט של טאבון בתוך התנור לקבלת תבשיל מושלם!

  • את הרוטב שנשאר בסיר אפשר לסנן במסננת ולקבל ציר חזק שישמש כבסיס למרקים תבשילים ואפילו אפשר להכין איתו אורז מפוצץ בטעם!

3 תגובות על: אסאדו בבירה ברביקיו ודבש
מעיין
מעיין
21 באפריל 2023 בשעה 13:47

על איזה עוצמה בתנור?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
23 באפריל 2023 בשעה 13:5

כמו שכתבתי בשלב 4 למעלה: חום עליון תחתון 120-125 מעלות לכ-4-5 שעות עד שהבשר מתרכך וכל הרוטב התאחד וקיבל טעם חזק

הגב
מעיין
מעיין
20 באפריל 2023 בשעה 12:24

הי חייב לבשל עם הסיר הזה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 באפריל 2023 בשעה 14:46

היי, לא, אבל צריך סיר טוב.

הגב
סטרלינג
סטרלינג
4 במרץ 2023 בשעה 9:28

מתכון מטורף!!!!!! כמו כל המתכונים של הגאון הזה! לשים פחות קורנפלור + או פשוט להוסיף 2 כוסות מים.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 במרץ 2023 בשעה 16:14

תודה רבה! :) קורנפלור מסמיך את הרוטב... המים מדללים.

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # בישול ארוך # אוכל לשבת # בשר בתנור # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # אוכל לאורחים # מתכונים לחגים # אוכל לקידוש # אוכל לאירוח # אוכל לאירועים # אירוח בופה # אוכל לאירועים משפחתיים # ארוחת צהריים לשישי # אסאדו # מתכוני בשר בתנור # מתכוני בשר חגיגיים # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # אסאדו בתנור # אסאדו בבירה ודבש # בירה # אסאדו בתנור עם דבש # ארוחת ערב חגיגית # קרניבור # ארוחת ערב בשרית חגיגית # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # בקר # בשר לראש השנה # חורף # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # מושחת # ארוחה מושחתת # ארוחות מושחתות # ארוחה חגיגית # ארוחה ליום שבת # קידוש # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות חגיגיות # אוכל מבושל # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # תבשילים בסיר אחד # מנות עיקריות לשישי # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # ארוחות חגיגיות # מתכוני בשר מתוקים # ברביקיו # אוכל מנחם # מנות עיקריות מושחתות # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # אסייתי # אוכל מתוק # אוכל אסייתי # מנה עיקרית לארוחת צהריים # אסאדו בתנור מתקתק # אסאדו בתנור שחר חן # אסאדו בתנור פודיק # אסאדו נימוח # אסאדו עסיסי # אסאדו עסיסי בתנור # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # רוטב ברביקיו # מנות עיקריות בשריות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # אסאדו מפורק # ציר בקר # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # מנות עיקריות לשבת # מנות עיקריות לראש השנה # שום # בצל לבן # סוכר חום # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # תבשיל בשר # בשר בקר # טימין # קורנפלור # אוכל מושחת # פטריות שמפיניון # פטריות # אירוח בופה בשרי # קרניבורים # רסק עגבניות # ארוחת צהריים # ראש השנה # דבש # מאכלים לראש השנה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il