פודיק - Foodik

8 תבלינים לחיים בריאים יותר

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
2866 צפיות
לרוב, אנו משתמשים בתבלינים כדי להוסיף טעמים, צבעים וניחוחות מיוחדים לאוכל שלנו. אך, מסתבר שהתבלינים גם הופכים את המאכלים שלנו לבריאים יותר. חלקם יכולים להוריד כולסטרול בדם, להקל על כאבי בטן ואפילו להפחית את הסיכויים לחלות בסרטן. "פודיק" כאן כדי להציג לכם שמונה תבלינים, שיהפכו את החיים שלכם לבריאים יותר.

כדאי לקרוא >> איך להכין אוכל בריא יותר

פלפל שחור:
הפלפל השחור, שהינו מהתבלינים הפופולאריים ביותר במטבח, מופק מהפירות המיובשים והטחונים של עץ הפלפל. הפירות העגולים של העץ נקטפים כשהם ירוקים ובהמשך מונחים להתייבש תחת השמש עד להשחרה. הפלפל השחור מעודד הפרשה של חומצה בקיבה, דבר שחיוני לעיכול תקין. לכן, פלפל שחור מומלץ במיוחד לאנשים הסובלים מגזים ובעיות במערכת העיכול. בנוסף, הפלפל השחור עשיר בחומרים נוגדי חיידקים וחמצון.
כפית פלפל שחור מספקת כ-3% מהכמות היומית המומלצת של ברזל לנשים וכ-6% אחוזים מהכמות המומלצת לגברים.

כדאי לקרוא >> כוסמת: 10 יתרונות בריאותיים ואיך להכין

כמון:
הכמון מופק מזרעים טחונים של צמח ה-Cuminum cyminum, שהינו קרוב משפחה של צמח הפטרוזיליה. הכמון מעודד את הפרשתם של אנזימי עיכול מהלבלב ולכן מומלץ לאנשים הסובלים מגזים, מנפיחויות ומכאבי בטן. כמו כן, ממחקרים שנעשו בשנים האחרונות, נראה שבכמון ישנם שני חומרים התורמים למניעת התפתחות של מחלת הסרטן.
הכמון הוא מקור נהדר לברזל. כפית אחת של כמון מספקת כ-16% מהכמות היומית המומלצת לנשים וכ-35% מהכמות המומלצת לגברים. הוא מכיל גם ויטמין E, שמסייע בחיזוק מערכת החיסון ומהווה נוגד חמצון משמעותי.
ניתן להוסיף את הכמון למגוון תבשילי קטניות, לחומוס ביתי, לתבשילי בשר ועוד.

כדאי לקרוא >> 5 סיבות לשלב זרעי פשתן בתזונה שלכם

כורכום:
הכורכום נוצר על ידי טחינת השורש של צמח ה-Curcum Longa, שהינו קרוב משפחה של הג'ינג'ר. הוא הוכח כיעיל מאד כנגד כאבים ודלקות. אחד מהחומרים המרכזיים בכורכום הוא הכורכומין, שהינו חומר עוצמתי נוגד דלקת וחמצון. ייתכן שהוא אף מונע את החמצון של הכולסטרול בדם, מה שעשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. יש מחקרים הטוענים כי הוא גם מגן על הדנ"א שלנו ובכך עוזר במניעת סרטן.
מדובר על תבלין שעשיר בברזל ובאשלגן. כפית כורכום מספקת כ-5% מכמות הברזל היומית המומלצת לנשים וכ-11% מהכמות המומלצות לגברים.
ניתן להוסיף את הכורכום כמעט לכל תבשיל. בעת טיגון, מומלץ להוסיף מעט כורכום לשמן כדי לשמור על איכותו.

כדאי לקרוא >> טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

פפריקה:
הפפריקה מופקת מפלפל צ'ילי חריף, מיובש וטחון. את הפפריקה החריפה טוחנים עם הגרעינים, בעוד שאת הפפריקה המתוקה טוחנים בלי הגרעינים. אחד מהחומרים הדומיננטיים בפפריקה הוא הקפסאיצין, שעל פי מחקרים מסוגל למנוע חלוקה של תאים סרטניים ולפעול נגד דלקות. כמו כן, מחקרים הראו כי הפפריקה מסוגלת להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" בגוף, מה שעוזר באיזון הכולסטרול בדם.
הפפריקה עשירה מאד בוויטמין A, ששומר על המערכת החיסונית ותורם לבריאות העיניים. למעשה, כפית פפריקה מכילה בתוכה יותר מהכמות היומית הנדרשת של ויטמין A, הן לנשים והן לגברים.
מומלץ להוסיף פפריקה לתבשילי בשר שונים, לרוטב עגבניות ולמרקים.

כדאי לקרוא >> טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר

קינמון:
הקינמון הוא מהתבלינים המפתיעים במטבח. הוא מופק מהקליפה הפנימית הטחונה של ענפי עץ הסינמוניום, שגדל בסרי לנקה. ממחקרים שונים עולה שהקינמון מכיל בתוכו חומרים המסוגלים להפחית כולסטרול, למנוע גידולים, לשמור על המערכת החיסונית ולפעול כנגד דלקות וחמצון. חליטת קינמון בתה עשויה להקל מאד על כאבי גרון. הקינמון מומלץ גם לחולי סכרת סוג 2, כיוון שהחומרים שבו גורמים לקיבה להתרוקן בקצב איטי יותר, מה שמוביל להאטת קצב העלייה של רמת הסוכר בדם. בנוסף, נראה שהקינמון גורם לתאים להגיב בצורה טובה יותר לאינסולין, מה שגם כן משפר את איזון הסוכר בדם.
מחקרים נוספים מצביעים על כך שהקינמון עשוי גם לשפר את פעילות המוח. באחד מהניסויים נתנו לנבדקים להריח ריחות שונים לפני שניגשו למבחני קשב וזיכרון. אלו שהריחו את ריח הקינמון השיגו תוצאות טובות יותר מאלו שהריחו ריחות אחרים.
הקינמון עשיר ברכיבים שונים, ביניהם ברזל, מגנזיום, ויטמין C, אשלגן, ועוד. ניתן להוסיף אותו למאפים שונים, אך גם ליוגורטים, לדייסות, לקינוחים ואפילו לקפה.

כדאי לקרוא >> איך מכינים צבעי מאכל טבעיים בבית

ג'ינג'ר:
הג'ינג'ר נקרא גם צמח הזנגביל וקנה השורש שלו, בעל המראה המסועף והצבע החום בהיר, נמכר בחנויות המזון במגוון צורות. הוא מועיל מאד בכל הצורות, בין אם הוא טרי, מיובש, קלוף או אבקתי, במיוחד לאנשים הסובלים מבחילות. התרכובת הפעילה של הג'ינג'ר מקלה על בחילות בוקר בהיריון, בחילות בנסיעות ובחילות נוספות. היא גם ממריצה את מחזור הדם, מקלה על כאבים ויכולה לתרום להצלחתה של דיאטה. מדובר בתבלין אנטי דלקתי ונוגד חמצון עוצמתי במיוחד.
הג'ינג'ר מכיל מגוון רכיבים חשובים, ביניהם ויטמין C, אשלגן, ברזל, מגנזיום ואבץ. בדרך כלל שמים את הג'ינג'ר בתה, אך ניתן להשתמש בו במגוון תבשילים.

כדאי לקרוא >> טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

אורגנו:
האורגנו הוא מהתבלינים הנפוצים והאהובים ביותר במטבח הים תיכוני, ובייחוד במטבח האיטלקי. האורגנו ידוע כ"אנטיביוטיקה של הטבע", הוא נוגד חמצון עוצמתי ובעל תכונות אנטי בקטריאליות. הוא מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות עיכול, ויש מחקרים הטוענים שהוא גם יעיל במניעת היווצרותם של תאים סרטניים. להרגעת נפיחות במפרקים או בשרירים, הניחו על האזור הנפוח חליטה עם אורגנו מיובש ועטפו במגבת נקייה.
ניתן לפזר את עלי האורגנו על פיצות, במאפים ובסלטים.

כדאי לקרוא >> איך הופכים מתכון לטבעוני

ציפורן:
הציפורן, שמופק מהפרחים המיובשים של עץ הציפורן, בדרך כלל מגיע בתור תבלין טחון. הוא מורכב משלל חומרים, המסוגלים לפעול כנגד תהליכי חמצון ודלקת. רבות ממשחות השיניים מכילות את תבלין הציפורן. זאת, כיוון שהוא מקל על כאבי שיניים ונפיחויות בחניכיים. בנוסף, לציפורן יש יכולת להרגיע את רמות הלחץ והחרדה שלנו. ערבבו מספר גרגרים של ציפורן בכוס מים חמים עם דבש, עלי בזיליקום, הל ונענע כדי ליהנות מתה טעים, שגם יגרום לכם להרגיש טוב יותר.
תבלין הציפורן עשיר במנגן. כפית ציפורן מספקת כ-33% מהכמות היומית המומלצת לנשים וכ-26% מהכמות המומלצת לגברים. התבלין הוא בעל טעם מתקתק ולכן מומלץ להוסיפו למשקאות מתוקים, ללפתנים, לקינוחים ולעוגות מתוקות, במיוחד לעוגות דבש.

כדאי לקרוא >> איך לבחור, לנקות ולבשל ארטישוק שלם

חשוב לזכור שהתבלינים הם רק חלק מהמתכון לחיים בריאים. כדי לשמור על בריאותכם, חשוב לשלב מגוון תבלינים באוכל שלכם, אבל גם לצרוך תפריט מגוון ומאוזן, שמכיל שפע של מזונות, ולהרבות בפעילות גופנית. עם אוכל טוב, תבלינים מגוונים ואורח חיים בריא, תוכלו להפחית משמעותית את הסיכון לחלות במחלות שונות לאורך החיים.

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il