פתיתים ונקניקיות בסיר אחד תוך 10 דקות עבודה ברוטב עגבניות עשיר סמיך וטעים כזה שלא תרצו להפסיק ללקק את האצבעות אחרי שתאכלו ממנו! מתכון קל ושווה שאפשר להכין בעצמכם לעצמכם ו - או לילדים! שווה לנסות בבית, מסוג המתכונים הקלים שיעשו את העבודה! יש לי באתר גם מתכון לפתיתים ונקניקיות מרגז חריפות בסיר אחד עם ירקות מטוגנים תבשיל בשרי טעים להפליא! נסו אותו. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם. אגב יש גם באתר מתכון לפתיתים צהובים ונקניקיות בסיר אחד שלא תרצו להפסיק לאכול!
מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את נקניקיות המיני לצריבה, ברגע שצרובות מוציאים החוצה.
לאותו הסיר בלי לשטוף כמובן מוסיפים עוד קצת שמן ו-2 בצלים בינוניים קצוצים, מטגנים עד להשחמה / קירמול ואח"כ מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים עוד כדקה בעוצמת חום בינונית, ומוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים: פפריקה אדומה, חריפה, אבקת מרק כפית סוכר וחצי כוס מים חמים, מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס גם כן ומערבבים.
מחזירים את הנקניקיות הצרובות, מוסיפים פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם, מלח לפי טעם ואת הפתיתים שרוצים (כל צורה שהיא), מוסיפים 4 כוסות מים חמים (כל כוס בנפח 240 מ"ל) ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי ואפשר גם להוסיף חצי כפית כורכום.
סוגרים מכסה מנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-6-8 דקות או עד שהפתיתים רכים ומגישים. שימו לב שככל שתחכו עוד מספר דקות הפתיתים ישתו את הנוזלים בסיר.. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק :)
אפשר להחליף את הנקניקיות בנקניקיות מרגז חריפות ולהוסיף מעט כורכום.
אפשר להשתמש בפתיתים מכל סוג. לרוטב דליל יותר תוסיפו עוד כוס מים
״אני אהיה קבב בסוף״ אני מת
מכורה למתכון הזה! מכינה את זה מלא פעמים וזה נדיר :)
כיף כיף!
האם ניתן לוותר על העגבניות המרוסקות? או אפשרי במקום זה לרסק לבד עגבניות? זה אותו דבר? תודה!
אפשר כן, שתהיה אבל אותה כמות, ממליץ על עגבניות מגי
מתכון מושלם מומלץ בחום!!!!
כיף גדול! תהנו ים!
הכנתי ויצא מושלםםםםםם
כיףףףף