פודיק - Foodik

מרק קניידלך לפסח

דרגו את המתכון: 
9 אהבו
1742 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק קניידלך לפסח
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מתכון למרק קניידלך לפסח שאחרי שתתחילו לאכול ממנו לא תרצו להפסיק לאכול! טעים, עשיר, עם ירקות, שוקיים עוף, כרעיים, סלרי, פטרוזיליה, גזר, תפוחי אדמה, באמת מכל טוב! מרק עשיר! והפעם לא בישלתי את הקניידלך בנפרד ואז הוספתי למרק אלא הוספתי אותם ישר למרק כדי שיתבשלו בו טוב וישתו את הטעם של המרק. יש באתר עוד מבחר מתכונים לפסח שתוכלו להכין לערב החג או לחג עצמו ולחול המועד, שווה לנסות ולבדוק! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם! תהנו ואם אהבתם פרגנו בלייק :)

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
25 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק בסיר גדול
  • לקניידלך (לכ-17-18 כדורים)
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לסיר גדול ורחב תוסיפו שמן ומחממים, צרבו את חתיכות הבשר ותוציאו לקערה. תוסיפו לסיר 2 בצלים לבנים לרבעים טגנו מספר דקות השחימו והוסיפו את חתיכות העוף בחזרה לסיר, הוסיפו מים עד לכיסוי

  • תוסיפו 1 צרור פטרוזיליה, 3-4 ענפי סלרי (אפשר לקצוץ אותם גס ולהשאיר במרק), 2 שיני שום, מלח (לפי טעם) ופלפל. תוסיפו את שאר התבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית חוואיג', אבקת מרק ואבקת מרק בצל (אפשר לוותר עליהם). ערבבו היטב סגרו מכסה וביאו לרתיחה לכ-2 דקות, אח"כ הנמיכו עוצמה לעוצמה נמוכה-בינונית (4 באינדוקציה) ובשלו כ-45 דקות

  • לקניידלך: בנתיים לקערה שפכו כוס קמח מצה (נפח 250 מ"ל) וכוס מים חמים, ערבבו היטב ותנו לתערובת להתקרר כ-10-15 דקות. אח"כ תוסיפו רבע כוס שמן, 2 ביצים טרופות היטב, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית אבקת אפייה (תקפידו לשים אותה בסוף). תערבבו הכל היטב כסו ותכניסו למקרר לכ-30-60 דקות

  • אחרי כ-45 דקות תוסיפו למרק 2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ו-4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גסות. בשלב הזה אפשר להוציא את כל צרור הפטרוזיליה החוצה מהמרק (ואם רוצים יכולים להוציא גם את ענפי הסלרי).

הערות
  • ניתן לבשל את הקניידלך בנפרד ואח"כ להוסיף למרק לדקה או שתיים

  • מלח פלפל לפי טעם אישי! את הסלרי ניתן לחתוך דק יותר למי שאוהב. מי שלא - יכול להוציא לגמרי.

  • מי שרוצה יכול לשפוך את מי המרק לקערה עם קמח המצה במקום המים החמים וכך לקבל טעם חזק יותר של המרק בקניידלך.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # כשר לפסח # כשרים לפסח # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # כרעיים # שוקיים עוף לצהריים # שוקיים עוף # אבקת מרק עוף # בצלים # אוכל לקידוש # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # מנות ראשונות # מתכונים למנות ראשונות # מנה ראשונה # מנות עיקריות בשריות # ערב חג # שישי # מנה עיקרית # תפוח אדמה # ארוחת ערב חגיגית # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # חורף # מנה עיקרית בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # גזרים # ארוחה ליום שבת # קידוש # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # אבקת מרק # מרקים # אבקת מרק בצל # מרקים בשריים # מרקים עם בשר # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרקים בשריים לארוחת צהריים # מרק בשרי לחורף # מרקים בשריים לחורף # מרק טעים לחורף # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # כשלפ # קמח מצה # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # ארוחת בוקר כשרה לפסח # יאבלולו שמבלולו # תבלין חוויאג' # קציצות צמחוניות # תפוחי אדמה # עוף # שום # פטרוזיליה # בצל לבן # מנות עיקריות # סלרי # כורכום # אירוח בופה בשרי # גזר # ארוחת צהריים # אבקת אפייה # פסח # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il