פודיק - Foodik

ירקות ממולאים בסיר אחד

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
12 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
ירקות ממולאים בסיר אחד
מנות
5
קושי:
קשה
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעתיים
זמן כולל
3 שעות

מיקס 3 סוגי ירקות ממולאים בסיר אחד - עלי גפן ממולאים, כרוב ממולא - מלפוף, בצלים ממולאים והכל צמחוני / טבעוני בקלי קלות למי שמחפש להכין תוספת מרשימה וסופר טעימה לשבת או לארוחת הצהריים אתם פשוט חייבים להכין את המתכון הזה אתם תתאהבו בו ולא תרצו להפסיק להכין אותו לעולם, ולא - אני לא מגזים! תנסו אותי. יש באתר עוד מתכוני בצלים ממולאים מעולים אם בא לכם משהו אחר. יש גם מתכון נפלא לפלפלים ממולאים שחבל לכם על הזמן (עם אורז ובשר). עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!

שיטת בישול:   בישול בסיר, תנור
כשרות:   פרווה
24 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר יציקת ברזל קוטר 28
  • למילוי:
  • לרוטב:
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • עלי הגפן: תוציאו מהקופסה שטפו טוב והשרו בחומץ כחצי שעה-שעה , אח"כ שטפו מהחומץ והפרידו עלים בקלות.

  • בזמן השריית עלי הגפן קלפו וחרצו עד לאמצע 4 בצלים גדולים, בשלו עד שהקליפה תתנתק, תעבירו למי קרח והפרידו את קליפות הבצל. קחו 3 לבבות בצלים קצצו גס וטגנו עד לקירמול.

  • חתכו את החלק הקשה של הכרוב מלמטה ובסלו בסיר עם המים החמים שבישלנו בהם את הבצלים, הביאו לרתיחה בשלו כ-7-8 דקות בעוצמה גבוהה בסוף סגרו אש והשאירו אותו במכסה סגור, יהיה ניתן אח"כ לשלוף את עלי הכרוב בקלות, אם הם קשים בשלו אותם שוב פעם עד לריכוך. חתכו את החלק האמצעי הקשה של הכרוב והכינו עלי כרוב יפים.

  • למילוי הוסיפו 2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן (חשוב), את הבצל המטוגן, חבילת רסק עגבניות קטנה, נענע יבשה, מלח פפריקה אדומה עגבניית מגי מגורדת פלפל שחור גרוס לימון סחוט צרור פטרוזיליה 3 שיני שום כתושות ושמן זית ערבבו היטב.

  • מלאו את הבצלים עלי הגפן והכרוב כמו בסרטון (לא לפוצץ במלא מילוי) וסדרו בסיר יציקת ברזל של מגנוס (קודם תוסיפו שמן זית ופרוסות דקות של עגבניות מגי בתחתית) כמו שסידרתי.

  • הכינו את הרוטב למחבת רחבה תוסיפו 2 כפות סוכר ומבשלים עד למצב של קרמל, תוסיפו מים מיץ לימון שמן זית ומלח ומערבבים, יוצקים בעדינות לסיר, תוסיפו עוד מים עד לכיסוי.

  • שימו צלחת סגרו את מכסה הסיר והכניסו לתנור על 170 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכשעה וחצי, אח"כ הורידו מכסה הגבירו מעלות ל-220-250 והשחימו. בתיאבון!

הערות
  • אפשר לשחק עם הטעם ומי שאוהב שיוסיף לרוטב קצת רכז רימונים

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אירוח בופה טבעוני # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פפריקה אדומה מתוקה # פרווה # אוכל זול # אוכל ערבי # קרמל # אוכל לקידוש # בצלים ממולאים # בצלים ממולאים מקורמלים # אורז עגול # בצל ממולא טבעונים # בצלים ממולאים טבעוניים # אוכל לאירוח # אוכל לאירועים # מתכונים לאירועים # אירוח בופה # איך להכין בצלים ממולאים מקורמלים # בצלים ממולאים טעימים # בצלים ממולאים צמחוני # בצלים ממולאים באורז # בצלים ממולאים מקורמלים צמחוני # בצלים ממולאים מתכון בטוח # מתכון לבצלים ממולאים עם לימון # מתכון לבצלים ממולאים צמחוני # איך מכינים בצלים ממולאים # ממולאים # ארוחות טבעוניות # תוספות טבעוניות # אוכל לאירועים משפחתיים # תוספות לארוחת # בצל מקורמל # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל # מתכונים מסורתיים # שישי # אורז # ארוחות לקידוש # חורף # אוכל בריא # תוספות # תוספות טעימות # רעיון לתוספת לארוחת צהריים # אורז לאירועים # ארוחת צהריים בתנור # תוספת לארוחת צהריים # תוספות לארוחות צהריים # תוספות לארוחת צהריים # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחת צהריים טבעונית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # אוכל מסורתי # קידוש # אוכל בתנור # כרוב # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות בתנור # תוספות לארוחת ערב # תוספות צמחוניות # אוכל מנחם # תוספת לארוחה # שבת בצהריים # תוספות לארוחה # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # ארוחת צהריים כשרה לפסח # אוכל רחוב # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # ארוחה צמחונית לשבת # עלי גפן # נענע יבשה # איך מכינים סלסה עגבניות מקסיקנית חריפה # מתכוני עדות מסורתיים # מאכלי עדות # שום # פטרוזיליה # לימון # בצל לבן # עגבניות מגי # אוכל טבעוני # סוכר # צמחוני # טבעוני # פפריקה # פפריקה אדומה # מיץ לימון # חומץ # תוספות לארוחות # רסק עגבניות # ארוחת צהריים # אוכל צמחוני # אוכל פרווה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il