פודיק - Foodik

חמין מקרוני ועוף

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
1736 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
חמין מקרוני ועוף
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
50 דקות
זמן בישול
7 שעות ו-30 דקות
זמן כולל
8 שעות ו-20 דקות

חמין מקרוני ועוף מפוצץ בטעם מתאים במיוחד לימי החורף ובמיוחד לשבת - מנה עיקרית בשרית מוצלחת במיוחד עם ספגטי עבה מספר 9 ושוקיים עוף וכמובן שאפשר לשלב כנפיים וכרעיים וזה יצא לכם מעדן! וכן אפשר לשים על הפלטה לילה לפני. אם אתם בקטע של החמין המסורתי אז יש לי מתכון לחמין מרוקאי עם אסאדו באתר לאנשים שמחפשים חיים קלים וכמובן עוד מגוון מתכוני קרניבורים לאנשים שחולים ממש על בשר. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר, תנור
כשרות:   בשרי
20 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לרוטב ולספגטי
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מחממים שמן זית וצורבים את השוקיים, ברגע שצרובות מ-2 הצדדים מוסיפים פפריקה מלח פלפל כורכום ואבקת מרק עד שהן משחימות יפה.

  • לאותו הסיר בלי לנקות את שאריות השמן מוסיפים עוד קצת שמן ומוסיפים 2 כפות רסק עגבניות מערבבים ומוסיפים את הבצלים והשום מערבבים ומקרמלים. מוסיפים את המלח פלפל הפפריקה אבקת המרק מחית העגבניות והסוכר ומערבבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול, נותנים לרוטב להתבשל.

  • בנתיים מבשלים את הספגטי בסיר הפסטה של מגנוס, מים עם הרבה מלח, מבשלים ממש מספר דקות את הפסטה ולא 9 דקות כדי שלא תהיה מוכנה מדיי. מסננים בעזרת הסיר (מסובבים את המכסה עם החורים ושופכים את המים לקערה וכך חוסכים במסננת) ושופכים את הספגטי לסיר עם הרוטב, יוצקים מעט ממי הבישול לרוטב ומערבבים. (לא זורקים עדיין את המים שסיננתם!)

  • מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן זית עם מעט כורכום עד להשחמה ומוציאים.

  • מניחים בסיר "Everest" של מגנוס (בעל ידיות סיליקון נשלפות!) נייר אפייה ומתחילים לבנות את החמין: שמים את תפוחי האדמה ועליהם שכבת ספגטי, אח"כ את העופות, אח"כ עוד תפוחי אדמה אם יש לכם ועוד ספגטי (אפשר להוסיף מעט מלח בין השכבות) עד שמסיימים. שופכים מלמעלה חצי כוס ממי בישול הספגטי. מניחים עוד 2 ניירות אפייה נייר כסף ועליו 4 ביצים קשות שבושלו כבר, מכסים בעוד נייר כסף.

  • שולפים את ידיות הסיליקון מהסיר ומכניסים לתנור על 120 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-7 שעות. מוציאים הופכים ושיהיה בתיאבון. פרגנו בלייק תגובה אם אהבתם!

הערות
  • מלח ופלפל לפי טעם, לאוהבי חריף אפשר פפריקה חריפה, ספגטי מספר 9 עבה. אפשר להוסיף גם כנפיים או כרעיים.

  • אפשר להכין הכל ולשים על הפלטה ללילה. מי שלא רוצה תחתית שרופה שישים פרוסות לחם וילחץ אותן על התחתית שהן "ישרפו" קודם ולא תפוחי האדמה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # איך להכין עוף בתנור # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # שוקיים עוף לצהריים # שוקיים עוף # פסטות טעימות # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # מרק עוף # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחת צהריים לילדים # תפוח אדמה # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחת צהריים בשרית # מנה עיקרית בשרית # ארוחת צהריים בתנור # פסטות טעימות לארוחות צהריים # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # ארוחה חגיגית # רטבים לפסטות # רוטב לפסטות # מנה בשרית # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # אוכל בתנור # מאכלים בתנור # מאכלים בשריים # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # שוקיים בתנור # אוכל מנחם # מנות עיקריות מושחתות # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מנה בשרית לארוחת צהריים # ספגטי # חמין # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # פסאטה מחית עגבניות # תפוחי אדמה # עוף # שום # פסטה # פסטות # סוכר # בצל סגול # מנות עיקריות # עגבניות מרוסקות # רסק עגבניות # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il