חלה לשבת 4 רצועות קליעה קלה בקלי קלות עם גרעיני חמנייה וגם גרעיני דלעת, למי שתמיד הסתבך איך לקלוע חלת 4 רצועות כמו החלה הזו שהכנתי באתר אז הנה לכם מתכון קל בסיסי שכל אחד יוכל להכין בבית בקלי קלות וכמובן שתוכלו לגוון עם התוספות מלמעלה. יש באתר גם מתכון נפלא לחלת דבש נתלשת שתוכלו להכין וכמובן עמוד שלם שמרכז ומאגד בתוכו לקט מתכונים לחלות לשבת המלכה! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם וכמובן יש באתר מבחר מתכונים לשבת שתוכלו להכין לכם ולבני משפחתכם, תהנו!
למיקסר חזק מוסיפים את כל המצרכים הכתובים למעלה מלבד המלח, מתחילים ללוש ולקראת סוף הלישה (אחרי כ-8-9 דקות) מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד קצת עד לקבלת בצק חלק ואחיד
את הבצק מעבירים לקערה משומנת ומשמנים אותו גם כן קצת, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים
אחרי ההתפחה מורידים את האוויר ומחלקים ל-3 כדורים, מכסים ונותנים להם לנוח 10 דקות, אחרי 10 דקות מתחילים לעבור עם אחד הכדורים (כל כדור=חלה), מחלקים כדור ל-4, מרדדים כל אחד מ-4 הכדורים לאליפסה ומגלגלים אותה, יוצרים 4 רצועות, מחברים אותן בקצה היטב ומתחילים לקלוע את החלה בצורת איקסים כמו בסרטון, מושכים 2 לצד שמאל, 2 לצד ימין ועושים כל פעם X לבפנים. (מושכים מהקצוות החיצוניים לאמצע תוך כדי יצירת ה X)
מסיים לקלוע את החלה ואת החלק הסופי הקטן מניחים מלמטה כך שלא תיפתח, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד כ-45 דקות עד שעה. בנתיים מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון. (לא טורבו)
אח"כ מברישים את החלה במים ומוסיפים את הפיצוחים: שקדים קלופים פרוסים, גרעיני חמנייה, וגרעיני דלעת, מכניסים לשלב אחד מתחת לאמצע תנור שחומם מראש ל-190 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-15-20 דקות או עד להזהבה! מוציאים מחכים קצת וטורפים! שבת שלום תהנו!
אפשר להחליף את גרעיני החמנייה והדלעת בשומשום כמובן וכמובן שזמן ההתפחה יכול מעט להשתנות - תלוי בטמפרטורת החדר.