פודיק - Foodik

ג׳חנון תימני אסלי מתכון

דרגו את המתכון: 
13 אהבו
4365 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
ג׳חנון תימני אסלי מתכון
מנות
12
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה ו-50 דקות
זמן בישול
11 שעות
זמן כולל
12 שעות ו-50 דקות

ג'חנון תימני אסלי מתכון מנצח של סבתא שושנה זכרונה לברכה שיוצא עסיסי טעים מתקתק ושזוף! כזה שלא תרצו להפסיק לאכול! עם שכבות ודקיקות טובה. יש גם מתכון לקובנה של סבתא שושנה ז"ל באתר שלי וגם כמובן מתכון לסחוג ירוק חריף תימני כפי שהיא הייתה נוהגת להכין! יש כל מיני מתכונים מהמטבח התימני באתר שלי כיוון שאני חצי תימני זה די מתבקש :) עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים שעולים לשם לפני האתר. תהנו ואם אהבתם שתפו את המתכון.

שיטת בישול:   מיקסר, תנור
כשרות:   פרווה
11 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-12 ג'חנונים:
  • מצרכים נוספים:
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • תוסיפו למיקסר את הקמח הסוכר החום הסילאן המים המלח ואבקת האפייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם מעט רטוב מוסיפים מעט קמח).

  • לאחר שלשתם הכל תנו עוד קצת לישה ידנית, כסו במגבת ותנו לבצק לנוח 15 דקות. בנתיים שפכו שמן בקערה (לא שמן זית!)

  • לאחר שהבצק נח תשקלו את כל משקל הבצק ותחלקו ב-12, בעזרת ידיים משומנות צרו 12 כדורים ותעבירו אותם לקערה עם השמן, תשמנו אותם מלמעלה גם ותכסו בניילון נצמד היטב ותנו לבצק לנוח שעה.

  • אחרי שעה תוציאו כדור בצק אחד (תכסו את הקערה עם שאר הכדורים כדי שלא יתייבשו) תזלפו מרגרינה מומסת על משטח העבודה ותפתחו את כדורהבצק עם הידיים בעדינות עד שיתקבל ממש בצק דק כמעט שקוף (ולא נורא אם נקרע לכם קצת!).

  • מרחו על כל שטח הפנים של עיגול הבצק שפתחנו מרגרינה מומסת בצורה שווה ואז קפלו את צד שמאל לאמצע, מרחו אותו גם במרגרינה ואז את צד ימין קפלו לאמצע גם ומרחו גם במרגרינה, תתחילו לגלגל לג'חנון כמו בסרטון וכל פעם תמשכו מעט את הבצק כדי שיצא לכם גלגול מושלם! בסיום מניחים בתבנית ומכסים שלא יתייבשו הג'חנונים!

  • מסדרים בסיר ג'חנון 2 ניירות אפייה, עליהם תניחו פרוסות לחם ושפכו מעט מים, שימו שכבת נייר כסף ועליה את הג'חנונים בשורה, זלפו סילאן ודבש (לא חובה) והניחו נייר אפייה בעדינות, עליו תניחו עוד ג'חנונים וחזרו על הפעולה פעמיים עד שתסיימו.

  • כסו בנייר כסף נוסף ועליו הניחו 6 ביצים קשות, סגרו טוב, תכניסו את סיר הג'חנון לסיר יציקת ברזל עם מים עד לשלושתרבע גובה סיר הג'חנון. כסו במכסה ותכניסו לתנור על 100 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) ל-10-12 שעות (אני הכנסתי ל-11). בתיאבון, אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה אוהב אתכם!

הערות
  • את הביצים הקשות לא חובה לבשל לפני אבל אני ממליץ.
    לא חובה להכניס את סיר הג'חנון לסיר יציקת ברזל עם מים אבל אני מעדיף.
    אם משתמשים בפלטה פשוט להניח על הפלטה לאותם זמנים.
    אם רוצים פחות מתוק להפחית בכף סוכר וסילאן ולא לזלף על הג'חנונים עצמם.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il