פודיק - Foodik

מרק אפונה עשיר פרווה

דרגו את המתכון: 
10 אהבו
1181 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק אפונה עשיר פרווה
מנות
10
קושי:
קל
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-15 דקות
זמן כולל
שעה ו-35 דקות

מרק אפונה עשיר פרווה טבעוני טעים לחורף! עם בצל סגול, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, כרישה ועוד, שווה לנסות להכין בבית! המתכון הוא לסיר גדול להרבה אנשים כך שניתן לחלק ב-2 את כל המרכיבים ולהכין סיר קטן יותר למי שרוצה. יש באתר כמובן גם מתכון למרק ירקות עשיר טעים במיוחד וגם מתכון למרק עגבניות איטלקי עם אורז שאתם חייבים לנסות בבית! מתכון למרק תירס ממכר ובכלל יש עוד ים מתכוני מרקים באתר שכדאי לנסות בבית! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפנים כולם! כמובן שהערוץ שלי זמין גם ביוטיוב לכו ותירשמו כמנויים עוד היום זה יסייע לי.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
17 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר מרק גדול!
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים את האפונה היבשה במים עד לכיסוי למשך לילה. מוסיפים 4 כפות שמן זית לסיר גדול ורחב ומחממים, קוצצים את הבצלים והגזרים, מוסיפים אותם לסיר ומטגנים בעוצמה בינונית, ממליחים מעט

  • חותכים את הכרישה, מקלפים את שורש הפטרוזיליה קוצצים לקוביות, קוצצים גבעולי סלרי ושורש סלרי לקוביות, קוצצים את שיני השום ומוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים הכל היטב ומטגנים מספר דקות

  • מוסיפים אח"כ את האפונה היבשה שהושרתה לילה ומתבלים: מלח פלפל כורכום כמון אבקת מרק בצל (לא חובה) ומערבבים, מוסיפים את המים (כ-4-5 ליטר או פחות או יותר תלוי בדלילות / בסמיכות שאתם רוצים לקבל אח"כ) ומערבבים.

  • סוגרים מכסה סיר מביאים לרתיחה ל-2-3 דקות ומבשלים בעוצמה נמוכה-בינונית (4 באינדוקציה) שעה, אח"כ פותחים וטוחנים עם בלנדר מוט למרקם הרצוי (אני השארתי קצת חתיכות גזרים אפונה ועוד קצת ירק - לא רציתי מרק חלק מדיי, טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים, בסוף מוסיפים 2 כוסות של אפונה קפואה מערבבים סוגרים מכסה מבשלים עוד 10 דקות ומגישים

הערות
  • המתכון הוא לסיר גדול!

  • אם חסר לכם אחד המרכיבים אפשר להשמיט אבל אני לא ממליץ :) ואפשר לוותר על אבקת מרק הבצל כמובן אבל לדעתי היא מוסיפה אחלה טעם.

1 תגובות על: מרק אפונה עשיר פרווה
אמיר
אמיר
23 בדצמבר 2023 בשעה 10:32

שחר , נראה שאתה משתמש באפונה קפואה בסרטון . אם זו יבשה ואני טועה , אז צריך השרייה של לילה מינימום נראה לי .

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בדצמבר 2023 בשעה 11:40

אתה צודק. השתמשתי ביבשה וכנראה שכחתי לכתוב :)

הגב
אמיר
אמיר
27 בדצמבר 2023 בשעה 10:35

לא שחר , מה שהתכוונתי זה שאתה משתמש בקפואה בסרטון . כלומר ממש רואים את הקרח מהשקית על האפונה כשהיא נכנסת לסיר .

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
28 בדצמבר 2023 בשעה 13:24

יש לי 2 מתכונים למרק אפונה באתר. אחד פרווה עם אפונה יבשה, ומתכון אחר עם אפונה קפואה כמו שאתה רואה נתתי לינק ככה שלא תתבלבל.

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# כרישה # מתכונים פשוטים # אוכל ליום שישי # מתכונים מהירים # אירוח בופה טבעוני # ארוחות צהריים קלות # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פרווה # מהירים # ארוחות זולות # ערב שבת # אוכל לקידוש # אירוח בופה # בצל # שבת # מנות ראשונות # ארוחות צהריים בריאות # מאכלים יפים # ארוחות צהריים מהירות # אורז ליום שישי # ארוחות לקידוש # חורף # בריאות # בריא # אוכל בריא # אפונה # ארוחות צהריים לילדים # ארוחות צהריים ב 10 דקות # ארוחות צהריים טבעוניות # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # מתכונים זריזים # ארוחות צהריים פשוטות # ארוחה ליום שבת # קידוש # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # ארוחות צהריים טעימות # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # ארוחות צהריים פרווה # מרקים # מרקים עשירים # אבקת מרק בצל # מרקים לחורף # מרק לחורף # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרקים לארוחת ערב # מרק טעים לחורף # אירוח בופה פרווה # שורש סלרי # ארוחות צהריים כשרות לפסח # מרקים טבעוניים # מנות ראשונות פרווה # מרקים פרווה # מרקים ללא גלוטן # יאבלולו שמבלולו # אורח חיים בריא # שום # ארוחה זולה # אוכל טבעוני # כמון # בצל סגול # שורש פטרוזיליה # טבעוני # סלרי # מתכונים ב 10 דקות # מתכונים ב 5 דקות # כורכום # ירקות # גזר # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il