פודיק - Foodik

עוף בתנור בצ'ילי ודבש עם אורז וירקות בתבנית אחת

דרגו את המתכון: 
0 אהבו
... צפיות
עוף בתנור בצ'ילי ודבש עם אורז וירקות בתבנית אחת
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-20 דקות
זמן כולל
שעה ו-40 דקות

עוף בתנור בצ'ילי ודבש עם אורז וירקות בתבנית אחת - מתכון לארוחת צהריים בשרית טעימה עשירה ומשביעה לאוהבי אוכל מתוק! מתאים גם לשישי בצהריים או שישי בערב! יש באתר מתכון לעוף בתנור בסילאן עם גזרים צבעוניים וגם מתכון נפלא לעוף בתנור עם תפוחי אדמה בלימון ודבש שאתם פשוט חייבים לנסות להכין! טעים ממש! כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי כך שאשמח אם תעקבו אחריי ותצפו במתכונים שעולים מדי שבוע! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון וידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
12 / 0 רכיבים
רכיבים
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מייצרים מרינדה עם המרכיבים מלמעלה: לקערה מוסיפים שמן זית, דבש, צ'ילי מתוק, שום כתוש מלח ופלפל לפי טעם ומערבבים הכל היטב, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם ומוסיפים את העופות להשרייה של לפחות שעה או חצי שעה (למי שאין זמן לא חייב להשרות), השרייה של מספר שעות תהיה יותר טובה. (ל-2 עופות החלטתי להוריד את העור סתם בשביל הגיוון)

  • מטפלים באורז: שוטפים את האורז היטב מוסיפים לקערה 2 כוסות ומוסיפים מים, שוטפים מספר פעמים עד שהמים שקופים, אח"כ מסננים את האורז ומוסיפים מלח ופלפל לפי טעם (לא הרבה מדיי).

  • חותכים 2 בצלים סגולים, גמבה צהובה וגמבה אדומה לקוביות ומוסיפים לסיר עם שמן זית ומטגנים מספר דקות על להבה גבוהה-בינונית עד להזהבה ועד שהירקות רכים.

  • מוסיפים את תערובת הירקות המטוגנים לקערה עם האורז - מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומערבבים היטב, מעבירים לתבנית פיירקס גדולה ומשטחים את האורז היטב על כל פני התבנית.

  • מוציאים את העופות מהמקרר ומניחים על גבי האורז, מוסיפים למרינדה מספר פטריות ושיני שום ומכסים אותן ברוטב ושמים בתבנית גם כן, שופכים את רוטב המרינדה שנשאר על גבי העופות והאורז, לוקחים חצי כוס מים רותחים ושופכים לקערה של המרינדה (כדי להשתמש במים רותחים עם הטעמים שנשארו מהמרינדה) ושופכים לתבנית הפיירקס.

  • מוסיפים לתבנית הפיירקס עוד 2.5 כוסות מים רותחים/חמים (סה"כ 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז בסמטי).

  • מרטיבים נייר אפייה ומכווצ'צ'ים אותו, מכסים את התבנית בנייר האפייה, מכסים גם בנייר כסף ומכניסים לאמצע תנור (שחומם 10 דקות מראש) על 200 מעלות לכ-שעה-שעה ו-10 דקות, אח"כ מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ומכניסים לצלייה נוספת על 250 מעלות (אפשר טורבו גם) עד להזהבה של העופות, מוציאים אח"כ ואוכלים שיהיה בתיאבון.

הערות
  • ניתן להוסיף צ'ילי חריף לחריפות נוספת

  • ניתן להמיר את הצ'ילי המתוק בצ'ילי חריף

  • ניתן להוסיף שומשום על העופות

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות