עוף בתנור בעריסה בטעם של החיז'ו שזהו בעצם הגזר מרוקאי הידוע עם העריסה, הפפריקה, המיץ לימון הכוסברה ושאר הטעמים הטובים והעמוקים, תחשבו שכל זה בתבנית אחת ולתנור - עם מלא טעם, ובסוף גם אחרי שהוא יצא מהתנור הברשתי אותו בעוד קצת עריסה מעורבבת עם שמן זית, פשוט חלום בפה, מושלם לשבת המלכה ולארוחת הצהריים באמצע השבוע תנסו להכין ושיהיה בתיאבון! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם :) ואם אתם בקטע של עופות בתנור אז יש לי עוד מתכון נפלא לעוף בתנור עם בישבש חמוץ קולורבי ושומר אמאלה ואבאלה!
מוסיפים לקערה שמן זית עריסה אבקת מרק כוסברה קצוצה מיץ לימון את שיני השום הפפריקה החריפה מעט מלח ומערבבים טוב. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
מוסיפים את העופות למרינדה מעסים טוב מכסים ומשאירים לילה במקרר.
חותכים את הירקות גס ומסדרים על תבנית פיירקס עם נייר אפייה מוסיפים עוד קצת כוסברה ומניחים את העופות מהמרינדה מלמעלה. מוסיפים עוד קצת גזרים, מוסיפים לקערת המרינדה שנותרה חצי כוס מים מערבבים טוב ויוצקים על כל התבנית.
מכסים את התבנית בעוד נייר אפייה ונייר כסף סוגרים הרמטית ומכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו לשעה ורבע. אח״כ מוציאים ומורידים את נייר הכסף והאפייה, מחזירים לתנור על 250 מעלות להשחמה של כ-10 דקות.
מוסיפים לקערית קטנה עריסה ושמן זית ומערבבים, מברישים את העופות אחרי שיצאו מהתנור ומפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה. מובטח לכם ביס חלום 😍
אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה
מלח לפי טעם מי שלא רוצה אבקת מרק יכול לוותר.