מתכון לעוף בתנור בלימון ודבש עם תפוחי אדמה - טעים וקל להכנה! פודיק - Foodik

עוף בתנור בלימון ודבש

שתפו
דרגו את המתכון
1
1673 צפיות
מתכון לעוף בתנור בלימון ודבש
מנות: 3 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 1 שעות ו25 דקות זמן כולל: 1 שעות ו55 דקות

מתכון נפלא לעוף צלוי בתנור בלימון ודבש עם תפוחי אדמה טעימים, ארוחת צהריים מושלמת לכל יום בשבוע ואפילו לסוף השבוע ליום שישי או שבת, עקבו אחר ההוראות, תבלו את העוף והכרעיים ותוכלו להנות ממנה טעימה ומזינה, אם אתם אוהבי בשר כנסו לקטגוריית מתכונים בשריים באתרנו והכינו איזה מתכון שתרצו, אל תשכחו לספר לנו בתגובה איך יצא לכם, הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו וקבלו עדכון לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה, צפו במתכון הוידאו עכשיו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    תיבול וכמות העופות
  • תיבול וכמויות תפוחי האדמה

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • מחממים מים בסיר + כף מלח, בנתיים כשהמים מתחממים מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לצורה הרצויה.
  • מכניסים את תפוחי האדמה לבישול של כ-10 דקות לריכוך תפוחי האדמה ומוציאים.
  • בקערה אליה נכניס את העוף ונתבל אותו נוסיף: 3 כפות שמן זית, 3 כפוץ מיץ לימון סחוט טרי, כף תבלין כוסברה יבשה, כפית אבקת שום, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח שטוחה, כפית פלפל גרוס ו-2 כפות דבש, ערבבו את הכל היטב והכניסו את העופות לרוטב.
  • חממו תנור ל-200 מעלות
  • סדרו בתבנית נייר אפייה הניחו עליו גבעולי טימין, שיני שום פזורות+חתוכות גס ועל הכל הניחו את העופות, פזרו עוד רוטב שנשארו לכם על העופות והברישו היטב.
  • הוסיפו את תפוחי האדומה המתובלים + פלחי לימונים.
  • הכניסו את כל התבנית לתנור לצלייה של כשעה ורבע (שימו בשלב אחד מתחת לאמצע בתנור - כדי שהעוף לא ישרף ממש מלמעלה.

הערות


  • אפשר לשחק עם כמויות התבלינים ולמי שאוהב יותר מתוק שיוסיף עוד דבש

  • מי שאוהב את העוף פחות צלוי מלמעלה שישאיר אותו פחות זמן בתנור או שיוריד את המעלות ל-150 וישאיר אותו קצת יותר - ובחלקו הכי תחתון של התנור.

  • מי שאוהב קצת חריף שיוסיף צ'ילי חריף

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות