עוף בתנור בלימון ודבש

שתפו
1069 צפיות
מתכון לעוף בתנור בלימון ודבש
מנות: 3 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 1 שעות 25 דקות זמן כולל: 1 שעות 55 דקות

מתכון נפלא לעוף צלוי בתנור בלימון ודבש עם תפוחי אדמה טעימים, ארוחת צהריים מושלמת לכל יום בשבוע ואפילו לסוף השבוע ליום שישי או שבת, עקבו אחר ההוראות, תבלו את העוף והכרעיים ותוכלו להנות ממנה טעימה ומזינה, אם אתם אוהבי בשר כנסו לקטגוריית מתכונים בשריים באתרנו והכינו איזה מתכון שתרצו, אל תשכחו לספר לנו בתגובה איך יצא לכם, הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו וקבלו עדכון לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה, צפו במתכון הוידאו עכשיו:

מרכיבים

0/15 רכיבים
כמות סועדים
    תיבול וכמות העופות
  • תיבול וכמויות תפוחי האדמה

הוראות

0/7 שלבים
  • מחממים מים בסיר + כף מלח, בנתיים כשהמים מתחממים מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לצורה הרצויה.
  • מכניסים את תפוחי האדמה לבישול של כ-10 דקות לריכוך תפוחי האדמה ומוציאים.
  • בקערה אליה נכניס את העוף ונתבל אותו נוסיף: 3 כפות שמן זית, 3 כפוץ מיץ לימון סחוט טרי, כף תבלין כוסברה יבשה, כפית אבקת שום, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח שטוחה, כפית פלפל גרוס ו-2 כפות דבש, ערבבו את הכל היטב והכניסו את העופות לרוטב.
  • חממו תנור ל-200 מעלות
  • סדרו בתבנית נייר אפייה הניחו עליו גבעולי טימין, שיני שום פזורות+חתוכות גס ועל הכל הניחו את העופות, פזרו עוד רוטב שנשארו לכם על העופות והברישו היטב.
  • הוסיפו את תפוחי האדומה המתובלים + פלחי לימונים.
  • הכניסו את כל התבנית לתנור לצלייה של כשעה ורבע (שימו בשלב אחד מתחת לאמצע בתנור - כדי שהעוף לא ישרף ממש מלמעלה.

הערות

  • אפשר לשחק עם כמויות התבלינים ולמי שאוהב יותר מתוק שיוסיף עוד דבש
  • מי שאוהב את העוף פחות צלוי מלמעלה שישאיר אותו פחות זמן בתנור או שיוריד את המעלות ל-150 וישאיר אותו קצת יותר - ובחלקו הכי תחתון של התנור.
  • מי שאוהב קצת חריף שיוסיף צ'ילי חריף

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
author-sign

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *