מתכון נפלא לעוף צלוי בתנור בלימון ודבש עם תפוחי אדמה טעימים, ארוחת צהריים מושלמת לכל יום בשבוע ואפילו לסוף השבוע ליום שישי או שבת, עקבו אחר ההוראות, תבלו את העוף והכרעיים ותוכלו להנות ממנה טעימה ומזינה, אם אתם אוהבי בשר כנסו לקטגוריית מתכונים בשריים באתר שלי והכינו איזה מתכון שתרצו, ישנו גם מתכון לעוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים שהוא סופר טעים ומתאים לאוהבי האוכל המתוק, אל תשכחו לספר לי בתגובה איך יצא לכם, הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו וקבלו עדכון לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה, צפו במתכון הוידאו עכשיו:
מחממים מים בסיר + כף מלח, בנתיים כשהמים מתחממים מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לצורה הרצויה.
מכניסים את תפוחי האדמה לבישול של כ-10 דקות לריכוך תפוחי האדמה ומוציאים.
בקערה אליה נכניס את העוף ונתבל אותו נוסיף: 3 כפות שמן זית, 3 כפוץ מיץ לימון סחוט טרי, כף תבלין כוסברה יבשה, כפית אבקת שום, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח שטוחה, כפית פלפל גרוס ו-2 כפות דבש, ערבבו את הכל היטב והכניסו את העופות לרוטב. תבלו את תפוחי האדמה בקערה נפרדת בשמן זית, מלח פלפל וערבבו היטב.
חממו תנור ל-200 מעלות
סדרו בתבנית נייר אפייה הניחו עליו גבעולי טימין, שיני שום פזורות+חתוכות גס ועל הכל הניחו את העופות, פזרו עוד רוטב שנשארו לכם על העופות והברישו היטב.
הוסיפו את תפוחי האדומה המתובלים + פלחי לימונים.
הכניסו את כל התבנית לתנור לצלייה של כשעה ורבע (שימו בשלב אחד מתחת לאמצע בתנור - כדי שהעוף לא ישרף ממש מלמעלה.
אפשר לשחק עם כמויות התבלינים ולמי שאוהב יותר מתוק שיוסיף עוד דבש
מי שאוהב את העוף פחות צלוי מלמעלה שישאיר אותו פחות זמן בתנור או שיוריד את המעלות ל-150 וישאיר אותו קצת יותר - ובחלקו הכי תחתון של התנור.
מי שאוהב קצת חריף שיוסיף צ'ילי חריף
מעולה ממש!! פעם ראשונה שהכנתי עוף בתנור אז נלחצתי ויצא מדהים! אני כעסתי עם נייר כסף לתחילת האפייה ולא יצא שזוף ושרוף, פעם הבאה אעשה לפי הכתוב
איזה כיף. תהני. תמיד אפשר להוריד נייר כסף ובסוף להכניס שוב לתנור לעוד צלייה.
שחר יקר! תודה רבה על מתכון מנצח. הכנתי אותו לשבת והוא כבר חוסל..
כיף לשמוע תהנו!