עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח - מתכון קל עם רוטב בייגלה מלוח! פודיק - Foodik

עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח

שתפו
דרגו את המתכון
7
627 צפיות
עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח מתכון
מנות: 5 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן הקפאה: 2 שעות זמן כולל: 2 שעות ו30 דקות

כן כן שמעתם נכון! המצאתי לכם עוגת גבינה מטורפת! עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח עם במבה בייגלה מלוח, רוטב בייגלה מלוח של גולדה והכי חשוב שכל העוגה הזאת ללא ג'לטין כלל וכלל! עוגת גבינה קלה להכנה שיכולה להוות לקינוח מרשים ומקורי שלא נראה כמותו באף בית בישראל! אם פחות חיבבתם את הבמבה ישנו באתר מתכון לעוגת גבינה בייגלה מלוח ללא הבמבה וכמובן יש מתכונים לעוד עוגות גבינה מטורפות כמו עוגת גבינה הרשיז אוראו או עוגת גבינה מילקה ועוד, אם אהבתם אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון כדי לקבל התראה כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    לתחתית העוגה - תבנית בקוטר 18
  • לתערובת הגבינות - תבנית בקוטר 18
  • לטופינג - החלק העליון של העוגה - תבנית בקוטר 18

אופן ההכנה

0/11 שלבים
  • קודם כל מוציאים מהמקרר את גבינת השמנת כדי שתהיה בטמפרטורת החדר ואח"כ מתחילים עם תחתית העוגה, גורסמים במעבד מזון (או בנינג'ה) את הבייגלה והפתיבר למרקם פירורי ומעבירים לקערה.
  • ממיסים בפולסים של 15-30 שניות במיקרוגל 100-105 גרם חמאה (כחצי חפיסה) עד להמסה מוחלטת, יוצקים את החמאה המומסת על הבייגלה והפתיבר הגרוסים ומערבבים היטב עד שהפירורים ממש "שותים" את החמאה.
  • לתבנית בקוטר 18 מרופדת בנייר אפייה מלמטה מעבירים את הפירורים והחמאה ומשטחים בעזרת כף וכלי שטוח עד לקבלת תחתית ישרה, אח"כ מעבירים למקרר בזמן העבודה על תערובת הגבינות.
  • לקערה מוסיפים את גבינות השמנת ומועכים קלות לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים את כפות הסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס בגבינות.
  • מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים הכל היטב
  • מוסיפים את יחידות רוטב הבייגלה המלוח של גולדה ומערבבים היטב עד שהרוטב נטמע בתערובת הגבינות
  • מוסיפים מספר יחידות במבה שגורסים עם הידיים (כמו שאני עושה בוידאו) ומערבבים היטב
  • לקערה נפרדת מוסיפים את השמנת המתוקה הקרה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית, מוסיפים אותה לתערובת הגבינות ומקפלים היטב עד שהקצפת נטמעת בתערובת
  • מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים חצי מתערובת הגבינות על גבי התחתית ומיישרים היטב, מוסיפים יחידות במבה בייגלה מלוח בצורה סיבובית מסודרת (בתכלס זה לא חייב להיות הנדסי כ
    מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים חצי מתערובת הגבינות על גבי התחתית ומיישרים היטב, מוסיפים יחידות במבה בייגלה מלוח בצורה סיבובית מסודרת (בתכלס זה לא חייב להיות הנדסי כ"כ) ויוצקים על הבמבות השלמות את החצי השני של תערובת הגבינות, מכסים את כל הבמבות ומיישרים היטב, נותנים כמה טפיחות על התבנית כך שהגבינה תסתדר בין הבמבות
  • מוסיפים מלמעלה עוד יחידות רוטב בייגלה מלוח, גורסים כחצי חבילת במבה (לתבנית בקוטר 18) למרקם פירורי ומסדרים מסביב בצורה יפה, מסדרים עוד כמה יחידות במבה וכמה יחידות בייגלה
  • מכסים בניילון נצמד היטב ומעבירים למקרר למינימום כ-3 שעות / למקפיא לכשעתיים או ללילה, אח"כ מוציאים וחותכים,בתיאבון!

הערות


  • קנו 3 חבילות במבה בייגלה מלוח ופשוט שחקו קצת עם הכמות של הטופינג והכמות בתוך העוגה - אל תשימו יותר מדיי במבה בתערובת הגבינות

  • אפשר להחליף את רוטב הבייגלה המלוח של גולדה במחית פרעצל שאותה ניתן לרכוש בחנויות הקונדיטוריה השונות

  • 3 שעות התייצבות במקרר או כשעתיים במקפיא.

  • רוצים לשאול שאלה? כתבו לי למטה!

  • ניתן להקפיא את העוגה, וניתן לשמור מספר ימים במקרר

  • רצוי לעטוף בניילון נצמד למניעת ריחות לא נעימים

  • לעוגה בתבנית בקוטר 22-24 תכפילו את כל הכמויות ב-2

  • אוהבים כדורי שוקולד? יש לי באתר מתכון לכדורי שוקולד בלונדי בייגלה קרמל מלוח שחובה לנסות בבית!

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

10 תגובות על : עוגת גבינה במבה בייגלה מלוח

  1. רוני הגיב:

    מתכון מעולה אהבתי ניסיתי ויצא מושלם!!!

    1. הגיב:

      תודה רבה רוני כיף לשמוע! בתיאבון.

      1. שירן הגיב:

        שלום, אשמח לדעת לגבי גבעי הגבינה? האם מדובר בגבעי גבינה לבנה או שמנת חמוצה?

        1. הגיב:

          היי. כמו שכתוב – גביעי גבינת שמנת, לא שמנת חמוצה 🙂 אפשר 16 או 32%, בהצלחה.

  2. רחלי הגיב:

    הייי נראה טיל כמו כמו המתכונים המושחתים שלך . רציתי לשאול יש לי מחית ביגלה מלוח זה מתאים גם ? אם כן כמה לשים? כמה כפות או כמה במשקל ?אשמח לדעת תודה רבה רבה

    1. הגיב:

      היי רחלי היקרה. תודה רבה, שחיתות היא השם השני שלי 🙂 חח, אם יש לך מחית בייגלה אז שימי לב שיחידה אחת של רוטב בייגלה של גולדה שוות ערך לכ-80-100 גרם. לכן, בתערובת הגבינות יש 3 יחידות רוטב בייגלה של גולדה שזה שווה ערך לכ-300 גרם, את יכולה להתחיל ב-250 גרם ולבדוק את רמת המתיקות, אם רוצה יותר מתוק תוסיפי עוד מהמחית. אם אין לך משקל תעדכני אותי ואני אמדוד ספיישל בשבילך כמה גרם היא כף אחת של רוטב בייגלה של גולדה. בהצלחה, עדכני איך יצא!

  3. לירית הגיב:

    היי, האם יש דרך להכין את הרוטב בייגלה שיהיה כמו של גולדה? תודה

    1. הגיב:

      היי יש דרך אבל שימי לב כי כבר קיבלתי הודעה על זה שתערובת הגבינות לא יצאה מתוקה מדיי. אם מכינים את הרוטב הביתי יש לשים לב לכמויות! כל יחידת רוטב של גולדה שוות ערך לכ-80-100 גרם. לכן יש לעשות רוטב כמו שאני עושה כאן במתכון של כדורי שוקולד בלונדי בייגלה קרמל מלוח אבל להכפיל את הכמויות של הרוטב ב-3! אם לא הבנת אנסה להסביר שוב.

  4. עמליה הן יהודה הגיב:

    3 יחידות רוטב בייגלה מלוח (או של גולדה או מחית פרעצל באותו המשקל של הרוטב.
    מה הכוונה
    גולדה מוכרים מחית פרצל?
    איך מכינים לבד

    1. הגיב:

      היי עמליה שלום רב. את יחידות רוטב הבייגלה ניתן לקנות מסניפי גולדה הקרובים לביתך. כל יחידה עולה 8 ש"ח. צריך למתכון הזה 5 יחידות (3 לתערובת הגבינות ועוד 2 לטופינג). מחית פרעצל מוצעת למכירה בכל חנות קונדיטוריה ניתן למצוא שם. לגבי רוטב אם את רוצה להכין לבד משהו דומה אבל לא אותו דבר יש לי מתכון לזה בעמוד הבא (כולל כדורי שוקולד בלונדי בייגלה קרמל מלוח)

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!