פודיק - Foodik

סלט עדשים שחורות ובטטה

דרגו את המתכון: 
7 אהבו
... צפיות
סלט עדשים שחורות ובטטה
מנות
2
קושי:
קל
זמן הכנה
5 דקות
זמן בישול
40 דקות
זמן כולל
45 דקות

סלט עדשים שחורות ובטטה הכי טעים בעולם! מושלם ומגוון לשולחן השבת! אם הכנתם כמה סלטים לשבת הסלט הזה יכול בהחלט יכול להיות אחד מהם ואפילו להיות אחלה של סלט שאפשר לאכול באמצע השבוע, העדשים השחורות מלאות בחלבון והבטטה היא אחלה פחמימה עם ערך גליקמי נמוך! (אפשר לקרוא על אינדקס גליקמי בלחיצה כאן). תכינו וספרו לי בתגובה למטה איך יצא לכם, אשמח אם תעקבו אחריי בעמוד האינסטגרם שלי אני מעדכן ומעלה לשם את התכנים לפני האתר, כמו כן גם ערוץ היוטיוב שלי פעיל! הירשמו כמנויים לערוץ וקבלו התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו: 

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
10 / 0 רכיבים
רכיבים
  • מרכיבים לסלט אחד גדול ל-2 סועדים
3 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים את העדשים 3-4 שעות במים (גם 5-6 שעות יהיה בסדר), אח"כ מסננים מהמים ומבשלים עד לריכוך (כ-20-25 דקות) אך לא מוחלט! שיהיו נגיסות! בסיום הבישול מסננים ושומרים בצד. (מחכים שיתקררו לפני הרכבת הסלט!)

  • את הבטטה חותכים לקוביות בינוניות ולא קטנות מדיי (שנוכל להרגיש אותה בפה!) משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור על 200 מעלות לכ-25-30 דקות עד לריכוך (לא לשרוף), אח"כ מוציאים ומחכים שהבטטה תתקרר לפני הרכבת הסלט!

  • מרכיבים את הסלט: לקערה מוסיפים את העדשים, חופן חמוציות, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, סילאן לפי טעם, שברי פקאן סיני ופקאן סיני שלם, מלח פלפל לפי טעם, את הבטטות האפויות כמובן ומערבבים הכל, טועמים מתקנים תיבול ו... בתיאבון!

הערות
  • מי שלא אוהב פקאן סיני יכול לוותר עליו

  • אפשר להוסיף בצל סגול חתוך לרצועות

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות