פיתות יווניות במחבת עם טימין וחלב - מתכון מסורתי מושלם! פודיק - Foodik

מתכון לפיתות יווניות במחבת

שתפו
דרגו את המתכון
1
3111 צפיות
פיתות יווניות במחבת
מנות: 6 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 1 שעות זמן בישול: 10 דקות זמן כולל: 1 שעות ו10 דקות

חובבי בצקים? אוהבים פיתות? הבאנו לכם מתכון לפיתות יווניות במחבת היישר מיוון! חלב, טימין טרי, קמח, שמן זית קצת לישה, "טיגון" מהיר על המחבת ויצאו לכם פיתות "דליקטס"! טעים טעים טעים! אפשר לאכול עם כל דבר (רצוי ומומלץ עם צזיקי יווני מסורתי שאת המתכון שלו כבר פרסמנו עבורכם באתר שלנו), אם תרצו להישאר מעודכנים במתכונים שלנו עליכם להירשם כמנויים בערוץ היוטיוב שלנו וללחוץ על הפעמון, אתם כבר תקבלו התראה באופן אוטומטי כאשר מתכון חדש יעלה לערוץ, לרשותכם מתכון וידאו מלא שיקל עליכם בעבודה:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • לקערה מס' 1 שופכים: כפית סוכר 2 כפיות שמרים יבשים פעילים 160 מילילטר חלב 80 מ"ל מים בטמפ' החדר מערבבים היטב וממיסים את הסוכר
  • לקערה נפרדת מס' 2 שופכים: 320 גרם קמח חזק / קשה כף מלח גדושה עלי טימין טריים מערבבים
  • לקערה מקודם (קערה מס' 1) שופכים שמן זית (כ-2-3 כפות) אותה שופכים לקערה עם הקמח מערבבים היטב ולשים עד שהבצק מתאחד
  • משמנים קערה נוספת בשמן זית מניחים את הבצק ומכסים במגבת / ניילון נצמד למשך 40 דקות (התפחה)
  • משמנים משטח עבודה בשמן זית יוצרים מהבצק צורת בגט חותכים ל-6 חתיכות שוות פלוס מינוס יוצרים עיגולים מהבצק
  • מקמחים משטח עבודה מרדדים בעזרת מערוך לצורות של פיתות
  • מחממים מחבת על אש נמוכה-בינונית (לא חזקה מדיי) מכניסים את בצק הפיתות למחבת ומשחקים מדיי פעם עם האש כאשר יש בועות הופכים את הבצק, חשוב שלא ישרף לכם! תמיד לבדוק ושעוצמת האש לא תהיה חזקה מדיי. בהצלחה ובתיאבון, צוות פודיק!

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות