פודיק - Foodik

מתכון ללחם זיתים עלי אורגנו וזרעי כוסברה

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
2980 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מתכון ללחם זיתים עלי אורגנו וזרעי כוסברה
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעתיים ו-30 דקות
זמן בישול
50 דקות
זמן כולל
3 שעות ו-20 דקות

מתכון משובח ונפלא ללחם זיתי קלמטה, עלי אורגנו וזרעי כוסברה, להכין לפרוס ולאכול עם כל דבר! פשוט נפלא! שימו לב שמהמתכון הבא יוצאות לנו 2 מנות (2 לחמים, ניתן לפרוס ולהקפיא ואח"כ לחמם בטוסטר כדי להנות מלחם קריספי טעים). אם אתם רוצים להכין לחם ללא גלוטן וללא קמח תוכלו למצוא באתר שלנו מתכון ללחם טחינה נפלא וקל מאוד להכנה! כדי להנות ממתכונים מנצחים נוספים הירשמו לערוץ היוטיוב של אתר פודיק, לחצו על הפעמון וקבלו התראות לטלפון הנייד בכל פעם שעולה מתכון חדש. צפון במתכון הוידאו המלא עכשיו:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   פרווה
8 / 0 מרכיבים
מרכיבים
14 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • סננו במסננת / נפה את הקמחים - תחילה 300 גרם קמח שיפון, לאחר מכן 500 גרם קמח לבן.

  • הוסיפו כף גדושה של שמרים טריים + כפית מלח גס.

  • ערבבו את השמרים והקמחים יחדיו ולאחר מכן צרו מעין חור באמצע הקערה, שפכו לאמצע הקערה 300 מ"ל מים פושרים.

  • ערבבו הכל והתחילו ללוש את הבצק, אם שמתם יותר מים ממה שצריך תוכלו להוסיף קצת קמח שיפון / קמח לבן כדי לקבל את המרקם שאתם רוצים.

  • לאחר שערבבתם ולשתם את הקמחים השמרים והמים, תוסיפו חופן עלי אורגנו טריים (מומלץ טריים אפשר גם תבלין), וחופן זיתי קלמטה (אפשר גם זיתים ירוקים / זיתים שחורים וירוקים, הכל עניין של טעם).

  • תוסיפו זרעי כוסברה טריים גם כן ותתחילו ללוש הכל, הכניסו את הכל לתוך הבצק ושימו לב שאם הכל "נרטב" לכם יותר מהשלב הקודם זה בסדר - הזיתים מפרישים נוזלים ולכן אפשר להוסיף עוד קצת קמח כדי לקבל את המרקם הנכון.

  • לאחר שתסיימו ללוש הכל ולאחד את הכל, שימו מגבת על הקערה ותנו לבצק לתפוח כשעה וחצי-שעתיים, בסיום ההתפחה הבצק כמעט ויכפיל את גודלו.

  • לאחר מכן קחו תבנית אפייה, שימו עליה נייר אפייה וקמחו אותה מעט, שימו עליה את הבצק התפוח ותחתכו אותו לשתי חתיכות כדי שיצאו לכם 2 לחמים.

  • סדרו את הלחם לצורה שתרצו וקחו סכין ללא שיניים וצרו מעין חריצים בבצק כדי שיצא לכם לחם יפה ומגרה לאחר שיהיה מוכן :)

  • הניחו שוב מגבת על 2 הלחמים שיצרתם למען התפחה נוספת של עוד 20 דקות ובנתיים הדליקו את התנור על 250 מעלות (אפשר גם 230 ו-240 - זה בסדר), שימו לב שעליכם להשאיר תבנית אפייה אחרת במשך 20 דקות בתנור כדי שהיא תתחמם ותהיה רותחת.

  • לאחר 20 דקות תוציאו מהתנור את תבנית האפייה הרותחת ושימו אותה במקום בטוח, קחו את 2 בצקי הלחם שתפחו שוב לאחר 20 דקות והניחו אותם עם נייר האפייה על התבנית הרותחת.

  • שפכו כוס מים לתנור הלוהט, צרו אדים בתוכו והכניסו מיד את התבנית עם בצקי הלחמים לתנור (אדי המים בעצם יתנו ללחם את האפקט של הקריספיות הקשיחה בחלקו החיצוני.

  • אפייה ראשונית 15-20 דקות על 250 מעלות, שימו לב לשים סטופר ולהסתכל על התנור כדי שהלחם לא יישרף.

  • לאחר 15-20 דקות הנמיכו את מעלות התנור ל-180 מעלות והמתינו עוד כ-30 דקות. הקישו בסוף על הלחם כדי להרגיש את המרקם שלו, תחתכו אותו ושיהיה לכם בתיאבון. אם משהו לא ברור ואתם רוצים לשאול שאלה אתם מוזמנים להגיב לנו על המתכון מלמטה.

הערות
  • כדאי לשים לב לזמנים ולשלבים כי כל שלב הוא קריטי באפייה.תגיבו לנו למטה וספרו איך יצא הלחם, אם יש שאלה תוכלו לשאול למטה או בערוץ היוטיוב שלנו, תוכלו להגיע לסרטון בלחיצה כאן

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il