מתכון לחומוס ביתי מושלם

שתפו
דרגו את המתכון
1
11823 צפיות
מתכון לחומוס ביתי מושלם
מנות: 3 מנות קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 3 שעות זמן כולל: 3 שעות ו10 דקות

רוצים לדעת את הסוד לחומוס המושלם? הכנו לכם סרטון וידאו שמראה את השיטה המדויקת כיצד להכין חומוס מסעדות מטורף עם מרקם מדהים! אם תרצו לקבל עוד מתכונים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון 🙂 אם תרצו להכין חומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות עבודה ללא בישול של גרגירי החומוס לחצו כאן ותגיעו למתכון סופר טעים וסופר קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית! אם אתם אוהבים עוד מאכלים כמו חומוס יש לי באתר מתכון למשאוושה ביתית סופר טעימה תוך 10 דקות עבודה, בנתיים צפו במתכון הוידאו של הכנת החומוס:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/5 שלבים
  • משרים 200 גרם גרגירי חומוס למשך לילה שלם
  • לאחר השרייה של לילה שלם יהפכו לכ-400 גרם
  • מבשלים את הגרגירים עם כפית סודה לשתייה, 4 שיני שום קלופות וחצי בצל לבן / בצל לבן קטן למשך שעה וחצי עד 3 שעות תלוי בסוג/זן החומוס, כאשר רואים בצידי הסיר חומר אותו הגרגירים הפרישו כך אפשר לדעת שהחומוס מוכן. ניתן להוציא חומוס אחד, לטעום ולבדוק שהוא אכן רך ומוכן. בסיום הבישול מסננים את כל מה שבישלתם במסננת.
  • לאחר מכן מעבירים למעבד המזון לטחינה ראשונית את גרגירי החומוס,השום,הבצל ו-90 גרם קוביות הקרח! *אם רוצים מרקם רך יותר יש להוציא את קליפות גרגירי החומוס ולא לטחון אותם.
  • מוסיפים למעבד המזון: מיץ לימון, כפית מלח גס, טחינה גולמית 190 גרם, כמון טרי - כפית / 2 לפי טעמכם האישי, שמן זית כ-20 גרם, טוחנים הכל וטועמים.

הערות

* אם אתם רוצים חומוס קשה יותר - תוסיפו עוד קצת טחינה גולמית,תטחנו עד שתגיעו למרקם הרצוי.
* אם אתם רוצים חומוס רך ונוזלי יותר פשוט תוסיפו עוד קצת מים קרים/ קוביית קרח אחת או שתיים.

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות