חמוצים אסייתים ב-5 דקות עבודה עם חומץ מעט מלח והרבה אהבה, קל להכין אותם והם מתחסלים ברגע, אם יש לכם חומץ אורז אפילו יצא לכם עוד יותר טעים! ושימו לב יש לי באתר מלא מתכונים לירקות כבושים סופר טעימים שאתם פשוט חייבים לנסות להכין ויפה שעה אחת קודם (אחד המוצלחים ביותר הוא המתכון לבצל המוחמץ שהפך לתוספת נפלאה לכריכים סנדוויצ'ים טוסטים וכל ארוחה). עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!
חותכים את כל הירקות כמו שחתכתי בסרטון ומכניסים לצנצנת גדולה. (חשוב לעקר אותה כדי להאריך את חיי המדף של המוצר ולחסל חיידקים לא רצויים)
מוסיפים לסיר את המים והחומץ (רצוי חומץ אורז אם יש) מוסיפים 5 כפות סוכר, כפית מלח, קוביית ג'ינג'ר קלופה בינונית ומערבבים הכל עד שהסוכר נמס והתחמיץ מגיע לרתיחה.
ברגע שהוא רותח מתחילים למזוג אותו לצנצנת עם הירקות עד לכיסוי.
סוגרים את הצנצנת ונותנים לה לשבת יום יומיים ואפילו אחרי כמה ימים החמוצים יהיו עוד יותר טובים, מגישים עם שומשום שחור ומתפנקים, אחד הטעימים, שווה לנסות!
יותר כדאי להשתמש בתכלס בחומץ אורז. אפשר להחליף את הסוכר בסוויטנגו.