פודיק - Foodik

ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
... צפיות
ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון
מנות
2
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
5 דקות
זמן כולל
15 דקות

מכירים את זה שהלכתם לבית מלון הגעתם לבופה בחדר האוכל בבוקר והגישו שם ביצה מקושקשת טעימה ועסיסית? תרשו לי לשחזר לכם את הרגע הזה בבית במטבח הפרטי שלכם! ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון בכמה שלבים פשוטים: מערבבים תערובת, ממיסים חמאה במחבת על חום נמוך ולפני שהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים את הבלילה של הביצים החלב והשמנת, מערבבים בתנועות סיבוביות עד להתגבשות של המקושקשת והריי לכם ארוחת בוקר משובחת! אם אתם מחפשים מה לאכול בבוקר יש לנו באתר רשימת מתכונים לארוחת בוקר נפלאה! יתרה מכך אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש, בנתיים צפו במתכון הוידאו שלי:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
7 / 0 רכיבים
רכיבים
  • להגשה
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לקערה שוברים 4 ביצים גודל L, מוסיפים את החלב, השמנת ומערבבים היטב עד לבלילה אחידה.

  • לאחר מכן מחממים מחבת לעוצמה נמוכה (לא עוצמה חזקה - המטרה שהמקושקשת תישאר עסיסית) וממיסים בתוכה 50 גרם חמאה (אל תמיסו אותה עד הסוף) בתנועות סיבוביות.

  • לקראת השלב בו החמאה נמסה לגמרי מוסיפים את הבלילה (תערובת) של הביצים החלב והשמנת למחבת ומערבבים בתנועות סיבוביות בסבלנות רבה עד ששמים לב שהביצים מתחילות להתגבש.

  • לאחר מספר דקות כשהכל דיי התגבש ועדיין עסיסי מוציאים לצלחת

  • להגשה: קחו לחם שימו אותו במצנם תוציאו שיהיה קריספי, חתכו עליו חצי אבוקדו שימו מלח פלפל ועליו מהמקושקשת העסיסית שלכם, תנו ביס ותהנו מארוחת בוקר נפלאה!

הערות
  • אם אין חמאה אפשר להשתמש בשמן רגיל / שמן זית.

  • לא חייב להשתמש בשמנת מתוקה

  • אפשר לשים קצת פחות חמאה

  • אם תרצו מנה אחת פשוט חלקו את כל מה שכתוב במרכיבים ל-2 :)

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות