אורז עם אפונה גזר שמיר ובצל לבן תוספת מעולה לארוחת הצהריים שלכם, תגוונו קצת מהאורז הלבן שאתם רגילים לאכול ותכינו את זה, טעים מזין ובריא! השמיר נותן טעם מעולה ואם אתם לא אוהבים תמיד אפשר לוותר עליו. יש באתר גם מתכון לאורז טנזייה מרוקאית מפוצץ בטעם וגם כמובן מתכוני אורז נוספים מעולים אחרים שתוכלו להכין בקלי קלות בבית! כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי כך שכדאי לעקוב ולהישאר מעודכנים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזרים חתוכים לקוביות, מטגנים מספר דקות
מוסיפים את האורז האפונה השמיר והתיבול ומוסיפים 3 כוסות מים חמים
מכסים במגבת ומכסה, מביאים לרתיחה לכדקה-שתיים, אח"כ מנמיכים לעוצמה נמוכה (4 באינדוקציה) לבישול של 20 דקות בדיוק. אחרי 20 דקות מכבים את האש ומשאירים מכסה סגור לעוד 15 דקות. אח"כ פותחים ואוכלים
אפשר לוותר על השמיר אם לא אוהבים או להוסיף פטרוזיליה קצוצה