פודיק - Foodik

עוגת שמרים נוטלה פרימיום

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
2853 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגת שמרים נוטלה פרימיום
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעתיים
זמן בישול
32 דקות
זמן כולל
שעתיים ו-32 דקות

מה יותר טעים בחיים האלות מעוגות שמרים טובות? שום דבר! עוגת שמרים נוטלה פרימיום - מתכון קל - הבצק מספיק ל-4 עוגות! אגב יש לזה עוד שם - קראנץ' שמרים שוקולד נוטלה - שווה ממש לנסות להכין בבית, לא כזה מסובך וטעים מאוד, עוגה טעימה שתבוא לכם טוב עם הקפה של הבוקר! יש באתר גם מתכון לעוגת שמרים גבינה בייגלה מלוח וגם מתכון נפלא לעוגת גבינה שמרים עם אוכמניות ודובדנים שחבל על הזמן! בתכלס אתם יכולים להשתמש במתכון הזה של הבצק ולהכין איתו 4 עוגות שונות ולהשתמש בשוליים שחתכתם ולהכין מעין רוזלכים נחמדים :) אם אתם בקטע של מתכוני עוגות לחצו כאן וצפו במתכונים של העוגות הכי שוות שלי! צפו בסרטון וידאו ותראו איך אני מכין את העוגה + עוגת שמרים נוטלה אוראו מגניבה:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   חלבי
12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מרכיבים לבצק ל-4 עוגות
  • מרכיבים לעוגה עצמה
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • למיקסר מוסיפים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח, מתחילים ללוש 5 דק אחכ מוסיפים 175 גרם חמאה בין טמפרטורת החדר לבין המקרר (מוציאים שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות) ולשים עוד מספר דקות בסוף מוסיפים חצי כפית מלח ולשים עוד כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק חלק

  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מקמחים את הבצק מלמעלה עוד קצת, מניחים מגבת על הקערה ונותנים לו לנוח ולתפוח בחוץ 45 דקות.

  • אחרי שעברו 45 דקות אפשר לתת לבצק לנוח עוד כ-10 דק' במקרר.

  • מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 או 4 (או 3 עוגות גדולות או 4 בינוניות) בעזרת קלף, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ, מורחים ממרח נוטלה ומפזרים את אגוזי הלוז הגרוסים וחטיף הנוטלה B Rady במרכז של כל אחד מהבצקים כמו שעשיתי בסרטון הוידאו, חותכים את צדדי הבצק כל 3 ס"מ בעזרת הקלף (ושומרים בצד את עודפי הבצק), מורחים בביצה טרופה וסוגרים את הבצק כמו בוידאו.

  • משמנים את התבניות בתרסיס שמן בטעם חמאה, מעבירים את העוגות לתבניות, מרססים עוד שמן על העוגה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 45 דקות.

  • דקות לפני שיגמרו לכם 45 הדקות תדליקו תנור ל-170 מעלות ותכניסו את העוגות לכ-32-35 דקות - לשלב אחד מעל השלב התחתון בתנור, עד לקבלת צבע זהוב, היזהרו לא לשרוף (עוצמת החום לפעמים משתנה בין סוגי התנורים השונים)

  • בסיום האפייה מוציאים את העוגות בזהירות, מברישים במי סוכר, מכסים במגבת וכשהן מתקררות אפשר להכניס למקרר ולהוריד את המגבת, ניתן לפזר אבקת סוכר לחתוך ולהגיש יפה, בתיאבון.

הערות
  • ניתן להמיר את ממרח הנוטלה בממרח שוקולד אחר

  • ניתן להוסיף עוד שברי שוקולד מריר / שוקולד צ'יפס

  • לא חובה להוסיף אגוזי לוז גרוסים אך מומלץ

1 תגובות על: עוגת שמרים נוטלה פרימיום
מאיר
מאיר
6 בינואר 2023 בשעה 8:51

שני הערות, 1. קמח שמרים פחות ממולץ לעוגת שמרים, היא לא תתפח כמו שצריך. 2. עדיף להחליף את המים בחלב או לשלב חצי חצי, יתרום לבצק טעים יותר. 3. צריך לתת לבצק לילה במקרר, הבצק יצבור טעמים טובים יותר. 4.כמות הסוכר במתכון הזויה, הורדתי אותה מ 250 ל 180 ועדיין היה מתוק כך שפעם הבאה אוריד ל 150-130. 5. במצרכים שכחת להוסיף כמות מלח :( 6. תודה בכל מקרה על שיתוף המתכון והרוח הטובה שיש בך.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בינואר 2023 בשעה 15:42

תודה מאיר :) יש גם עוגות שמרים פרווה שלא דורשות חלב בבצק, זה לא מאסט, אבל זה אחלה אין ספק, לגבי כמות הסוכר זה גם אינדיבידואלי, לגבי הלילה במקרר, גם אופציונלי אך לא חובה, העוגה שלי יצאה מעולה גם כך, לגבי המלח תודה אתה צודק ותיקנתי את זה! תודה על ההערות :)

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il