פודיק - Foodik

תפוחי אדמה מעוכים בתנור

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
... צפיות
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-15 דקות

תפוחי אדמה מעוכים בתנור הכי טעימים בעולם! קריספיים, מלוחים, מתובלים טעים, מה צריך יותר מזה? תוספת נפלאה לצד כל ארוחה! עקבו אחר ההוראות ותהנו מאחלה תוספת! יש באתר גם מתכון נוסף לתפוחי אדמה סטייל ל"ג בעומר בתנור וגם מתכון לפוטטוס מטוגנים כמו של מקדונלדס אם אתם בקטע של מתכוני תפוחי אדמה - את כל המתכונים אני מעלה קודם כל לדף האינסטגרם שלי - עקבו אחריי עכשיו וצפו במתכונים, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו הקצר עכשיו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
8 / 0 רכיבים
רכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מבשלים את תפוחי האדמה עם כף מלח כ-25-30 דקות עד שהם מתררכים (רצוי למלא את הסיר במים רותחים מהקומקום).

  • בקערה קטנה שמים 3 שיני שום מעוכות + שלושתרבע כף מלח + חצי כפית פלפל שחור טחון וכף טימין יבש ומערבבים (מדליקים בנתיים תנור על טורבו 250 מעלות)

  • אחרי שתפוחי האדמה רכים מעבירים לקערה גדולים ומוסיפים את התערובת של השמן השום המלח והטימין ומערבבים בעדינות. לא זורקים את השמן שנשאר!

  • מסדרים על תבנית עם נייר האפייה את תפוחי האדמה עם מרווחים ובעזרת מועך פירה (או כוס) מועכים אותם (לא יותר מדיי) ומורחים מלמעלה מהשמן הטימין והשום שנשאר לנו בקערה, אפשר להוסיף קצת מלח ופלפל שחור גרוס.

  • לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות מכניסים את תפוחי האדמה לעוד כ-20-30 דקות (משתנה מתנור לתנור) וברגע שהם שחומים מוציאים מוסיפים עוד קצת מלח בשביל הסבבי ושיהיה בתיאבון!

הערות
  • מלח ופלפל לפי טעם אישי

  • אל תבשלו את תפוחי האדמה יותר מדיי שלא יהפכו לפירה

  • אל תמעכו עליהם חזק מדיי

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות