פודיק - Foodik

שקשוקה מרגז חריפה

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
... צפיות
שקשוקה מרגז חריפה
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
35 דקות

אם אתם חובבי שקשוקות חריפות ונקניקיות מרגז השקשוקה הבאה תפורה עליכם - שקשוקה מרגז חריפה כמו בבתי קפה / כמו במסעדות - כזו שתעיף אתכם למעלה ותהיה לכם חריפה בועטת ושווה במיוחד! יש באתר עוד מגוון מתכוני שקשוקות מעולים (שקשוקות ירוקות למיניהן ועוד) שתוכלו להכין ולהגיש לארוחת בוקר או לבראנץ' כלשהו. המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי וכמובן תמיד לערוץ היוטיוב שלי - תהנו! צפו במתכון הוידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
11 / 0 רכיבים
רכיבים
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חורצים X על קילו עגבניות מגי (או יותר או פחות) ומבשלים מספר דקות עד שהקליפה מתחילה להתנתק מהן (לא לבשל יותר מדיי).

  • בזמן שהעגבניות מתבשלות חותכים 1 בצל סגול גדול גס / דק איך שבא לכם + פלפל ירוק חריף + 4 שיני שום לפרוסות ושומרים בצד.

  • אחרי שהעגבניות התרככו מעבירים אותן לכלי עם מים קרים / מי קרח, אח"כ מורידים מהן את הקליפות, מסירים את הצ'ופצ'יק מלמטה ומועכים - משאירים קצת "צ'אנקים" של עגבניות כדי שהרוטב לא יהיה נוזלי מדי (ככה אני אוהב).

  • מוסיפים שמן זית למחבת גדולה ומטגנים מספר דקות 6 נקניקיות מרגז חריפות עד לחריכה טובה, אחרי מספר דקות מוציאים לכלי נפרד.

  • *לא מנקים את המחבת!* מוסיפים מעט שמן זית ומוסיפים את הפלפל החריף והשום לטיגון של מספר דקות, מוסיפים את הבצל הסגול הסילאן והמלח ומטגנים מספר דקות עד לריכוך הבצל (אפשר ורצוי לקרמל!).

  • מוסיפים את הפפריקה והכמון ומערבבים, אח"כ מוסיפים את עגבניות המגי שמעכנו ומערבבים (אפשר גם להשתמש ב-2.5 פחיות עגבניות מרוסקות), ניתן להוסיף עוד קצת מים ומערבבים, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות מרוכז מערבבים ומבשלים מספר דקות, אח"כ מוסיפים את הנקניקיות מערבבים ואם רוצים מחזקים בעוד קצת סילאן מלח ופלפל לפי טעם, מערבבים ומבשלים הכל כ-20 דקות על עוצמה בינונית.

  • מפרידים חלמונים וחלבונים של 6 ביצים - מוסיפים את החלבונים לתערובת השקשוקה ומערבבים עד שהחלבון מתחיל להיות לבן ולהתבשל, אח"כ מוסיפים את החלמונים בנפרד (לאוהבי חלמון נוזלי בלבד) וסוגרים מכסה קצת, מפזרים פטרוזיליה ושיהיה בתיאבון. (לא לשכוח חלה, טחינה וכוס מים בצד בשביל החריף...חח).

הערות
  • מלח פלפל לפי טעם

  • אם אין סילאן אפשר מייפל/סוכר

  • אם אין עגבניות אפשר להמיר ב-2-2.5 פחיות של עגבניות מרוסקות

  • אם רוצים עוד חריפות תוסיפו בזמן הוספת התבלינים צ'ילי חריף גרוס

  • בסרטון רואים 4 ביצים אבל אני חילקתי את זה לעוד מחבת להגשה :)

  • להגיש עם חלה טרייה טחינה / טחינה ירוקה!

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
1 תגובות על: שקשוקה מרגז חריפה
הדר גולן
הדר גולן
15 ביולי 2022 בשעה 17:53
למה הסרטונים לא נפתחים לנו
הגב
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות