פודיק - Foodik

שקשוקה ירוקה פרווה ללא שמנת לבישול

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
3735 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
שקשוקה ירוקה פרווה ללא שמנת לבישול
מנות
2
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
35 דקות

מתכון לשקשוקה ירוקה לא חלבית / פרווה סופר בריאה ומזינה מכל מיני ירוקים: עלי מנגולד, עלי תרד, עלי קייל, כרישה, בצל ירוק וכו', מתכון נפלא, טעים והכי חשוב לא חלבי! שקשוקה ירוקה ללא שמנת לבישול וללא רכיבים משמינים! אם אתם רוצים להנות מעוד מתכונים לשקשוקות כנסו לקטגוריית מתכונים לשקשוקות שלנו ותוכלו להנות מכל המתכונים הכי טעימים לשקשוקות הכי שוות לארוחת בוקר / ארוחת ערב מושלמת! הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו כדי לקבל התראה לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה לאוויר! צפו במתכון הוידאו עכשיו:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת
כשרות:   פרווה
18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
12 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מחממים שמן זית במחבת

  • חותכים בצל לבן לקוביות, 2 שיני שום לפרוסות, כרישה בינונית / גדולה לפרוסות, פלפל ירוק חריף אחד לפרוסות, 4 בצלים ירוקים (החלק הירוק והלבן תחתכו גס) מוסיפים למחבת, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומטגנים הכל עד שהכל מתרכך.

  • קחו חופן עלי מנגולד, תפרידו עליו מהגבעולים ואל תזרקו את הגבעולים! תחתכו את הגבעולים לרצועות / פרוסות דקות ותוסיפו למחבת כדי שיתבשלו. את העלים שמרו בצד לאחר כך.

  • ערבבו הכל והוסיפו רבע כוס מים חמים והמשיכו לטגן הכל על אש בינונית

  • הוסיפו קצת מלח אטלנטי / רגיל, הוסיפו חופן עלי מנגולד, חופן עלי תרד טורקי / ניו זילנדי ללא גבעולים וחופן עלי קייל ללא גבעולים (אל דאגה אם זה נראה לכם הרבה - הכל מצטמצם בעת הטיגון)

  • הוסיפו 2-3 עלי בזיליקום טריים חתוכים גס, חצי כפית אגוז מוסקט טחון וחצי כפית פלפל שחור גרוס, עוד קצת מלח אטלנטי או רגיל וערבבו הכל היטב.

  • הוסיפו עוד רבע כוס מים חמים וערבבו היטב, כסו את מכסה המחבת למספר דקות כדי שהכל יתבשל כמו שצריך.

  • לאחר מספר דקות תוסיפו רבע כוס חלב שקדים (רבע כוס של 250 מ"ל) וערבבו היטב.

  • סגרו את המכסה וטגנו / בשלו עוד מספר דקות, לאחר מכן תפתחו את המכסה וצרו גומות במקומות שתרצו.

  • שברו ביצים לכלי נפרד (בטיחותי יותר שלא יפלו לכם קליפות / שתימנעו מביצה שיכול להיות בה דם) ושפכו לגומות שיצרתם בשקשוקה.

  • הנמיכו את עוצמת האש, חכו מספר דקות ואם יש צורך כסו במכסה כדי שהביצים יתבשלו מהר יותר, למי שאוהב ביצה רכה יותר שישים לב טוב - שהביצה לא תתבשל יתר על המידה.

  • פזרו עוד קצת מלח ופלפל שחור גרוס על הביצים, ושיהיה בתיאבון. מומלץ לאכול עם לחמנייה טרייה.

הערות
  • מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל הירוק החריף

  • מי שלא אוהב את אחד הרכיבים הירוקים שיוותר עליו ויוסיף רכיב ירוק אחר.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il