קרפצ'יו חציל וכדורי לאבנה - מתכון - מנה ראשונה חלבית לשבועות - פודיק - Foodik

קרפצ'יו חציל וכדורי לאבנה

שתפו
דרגו את המתכון
2
1163 צפיות
קרפצ'יו חציל וכדורי לאבנה מתכון קל
מנות: 3 מנות קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 40 דקות זמן כולל: 50 דקות

מנה ראשונה חלבית טעימה במיוחד – קרפצ'יו חציל וכדורי לאבנה, שמן זית, עלים ירוקים ובצל ירוק, מתכון חלבי מושלם לארוחת בוקר או ארוחת ערב קלילה, לקחת פרוסת לחם, קצת בלסמי ושמן זית ולהנות מאחלה מנה! המנה גם מתאימה לחג שבועות או לכל חג שתרצו, מדובר במנה קלילה שכל אחד יכול להכין בקלי קלות! ניתן לצלות את החצילים על מנגל – לא חייב בתנור. אם תרצו יש באתר שלי עוד מתכוני מנות ראשונות ועוד מתכונים לסלטים טעימים, יש גם מתכוני סלטים מעוצבים שאפשר להנות מהם כדי להרשים את האורחים. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש, בנתיים צפו בסרטון הוידאו של איך אני מכין את המנה המופלאה הזו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/3 שלבים
  • מדליקים תנור ומחממים בעוצמה הכי גבוהה, מחוררים 3 חצילים בעזרת מזלג, ומכניסים פנימה לכ-40 דקות. מקמו תבנית למטה כדי שהנוזלים שיצאו מהחצילים יטפטפו למטה לתבנית.
  • אח"כ תוציאו חכו טיפה שיתקררו, תחתכו כל חציל ל-2 ובעזרת כף תוציאו את בשר החציל למסננת מעל קערה, תוסיפו מיץ מלימון אחד, קצת מלח, 3 שיני שום כתושות ותנו לזה לנוח כ-5-10 דקות בצד שהחצילים יגירו נוזלים.
  • אח"כ מניחים את החצילים על צלחת גדולה, מניחים עליהם נייר אפייה ועם כלי שטוח (כוס שטוחה למשל) משטחים את החציל בעדינות, מוסיפים שמן זית, את כדורי הלאבנה ושאר המרכיבים והכל מוכן, בתיאבון.

הערות


  • אפשר להחסיר אחת מהתוספות ולהוסיף משהו שאתם אוהבים

  • לא חייב פלפל ירוק חריף

  • אפשר להוסיף פלפל אדום חריף אם אתם רוצים קצת יותר צבע במנה

  • ספרו לי בתגובה איך יצא לכם

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות