פודיק - Foodik

קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
... צפיות
קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-20 דקות
זמן כולל
שעה ו-40 דקות

קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים - מתכון לארוחת צהריים בשרית טעימה / ארוחה לשבת - קציצות אווריריות בסגנון של פעם עם לחם לבן סחוט במים, טיגון משני הצדדים וטעמים נפלאים! הבטטה רכה ונימוחה, הבצל מתקרמל וטעים, הדבש ועשבי התיבול כל הטעמים מתאחדים בסיר אחד והכל יוצא מושלם! בלי ללכלך שום דבר נוסף מלבד אותו הסיר, שווה לנסות להכין בבית! אם אתם אוהבים קציצות ובא לכם לנסות עוד דברים יש באתר עוד מתכוני קציצות נפלאים שיעשו אתכם מאושרים. עקבו אחריי באינסטגרם או הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי זה מאוד יסייע לי וגם לכם :) צפו במתכון הוידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
22 / 0 רכיבים
רכיבים
  • לקציצות (ל-5 סועדים)
  • לרוטב
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמקבלים תערובת אחידה, מכסים ומעבירים לכ-30-60 דקות למקרר.

  • בנתיים שהקציצות במקרר חותכים עבור הרוטב את הבצלים לרצועות ואת הבטטה לקוביות ומסדרים בצד. (כמובן שניתן לחתוך את הכוסברה והפטרוזיליה גם כן בנתיים

  • מוציאים מהמקרר את תערובת הקציצות ולוקחים עם כף - מרטיבים ידיים ומייצרים קציצות, מסדרים בצלחת

  • מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל צד - אח"כ מוציאים לאותה הצלחת ומניחים בצד

  • לרוטב: לא שוטפים את הסיר! מוסיפים ומחממים 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים את רצועות הבצל וקוביות הבטטה ומערבבים, סוגרים מכסה ונותנים לזה קצת להתבשל ולהיטגן במשך מספר דקות

  • פותחים מכסה ומוסיפים את כוסות המים / הציר שיש ברשותכם, מוסיפים את הקורנפלור המעורבב עם המים (להסמכת הרוטב), מלח פלפל לפי טעם ואת הדבש (אפשר להחליף בסילאן או מייפל או אגבה) - בודקים שהתיבול מספק אתכם ואם לא מוסיפים עוד מלח / פלפל, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים.

  • מנמיכים את עוצמת האש ל-4 באינדוקציה או עוצמה בינונית נמוכה בגז רגיל ומוסיפים את הקציצות בזהירות לתוך הרוטב, נותנים לזה להתבשל כשעה-שעה וחצי אפילו ואח"כ אם רוצים (אני עשיתי את זה אבל לא חייב) מכניסים לתנור על 180 מעלות ל-20-25 דקות, בתיאבון

הערות
  • ניתן להחליף את הדבש בסילאן / אגבה / מייפל / סוכר

  • ניתן להשתמש בבצל לבן

  • אם אין ציר כלשהו ניתן להשתמש במים אבל לבדוק שהתיבול מספק אתכם

  • את פרוסות הלחם ניתן להחליף בפירורי לחם (חצי-שלושתרבע כוס)

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # לחם # אוכל זול # רעיונות לארוחת צהריים # ליל שישי # אוכל לקידוש # בטטה # רעיון לארוחת צהריים # בצל # אוכל ליום שבת # רעיון לארוחת ערב בשרית # שבת # ארחות צהריים # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחת ערב # מנות עיקריות בשריות # קציצות # קציצות בשר # שישי # מנה עיקרית # ארוחות בשריות # ארוחות לקידוש # ארוחת ערב בשרית # ליל שבת # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # יום שבת # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # רעיונות לארוחות ערב בשריות # אוכל לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # קידוש # ארוחה בשרית # בסיר אחד מתכונים בשריים # אוכל בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מנה בשרית לחגים # בטטות # אבקת מרק בצל # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # מנה עיקרית בשרית חגיגית # כוסברה # פטרוזיליה # ארוחה זולה # בצל סגול # מנות עיקריות # תבשיל בשר # קציצות בקר # בשר בקר # בשר טחון # קורנפלור # אבקת שום # אבקת בצל # פפריקה אדומה # אירוח בופה בשרי # בשר # ארוחות צהריים # ארוחת צהריים # דבש # אבקת אפייה # ביצים
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות